Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Más is féltetek? Mi fog történni?

Más is féltetek? Mi fog történni?

Figyelt kérdés
Pár nap múlva programozott császárom lesz. Vissza számolom a napokat, órákat. Rettenetes félelem fog el. Borzasztóan félek.
2022. dec. 22. 18:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kettő is volt, az első jó emlék mert előtte vajúdtam sokat, ami borzasztóan fájt, a császár ahhoz képest egy wellness volt, végre nem fájt semmi. A rossz abban az volt hogy utána annyira ki voltam merülve hogy nem bírtam nyitva tartani a szemem, így nem élveztem semmit se a babázásból.

A második már programcsászár volt, na az rosszabb volt, mert már tudtam mi következik, és ez engem inkább nyugtalansággal töltött el, szóval nem volt meg a boldog tudatlanság. Egyébként volt egy balesetem az első császárom előtt 2 évvel, amikor megsérült a gerincem, műtétem volt, utána 5 napig nem kelhettem ki az ágyból, 4 cső lógott ki belőlem, és bár mozgott a lábam, de baromi kiszolgáltatott helyzetben voltam. Valamiért ez a helyzet jutott eszembe a második császárom alkalmával mielőtt beadták volna a gerinc érzéstelenítőt, szóval bepánikoltam, hogy megint magatehetetlen leszek, ott lesz a katéter, a branül, nem kelhetek fel (ja, de nem 5 napig...). Szóval inkább a poszttraumás stressz dolgozott bennem. Szóltam is az anesztesnek h rámjött a pánik, mondta h lélegezzek mélyeket és ez segített. A gerincérzéstelenítés nem fájt egyáltalán pedig ettől féltem a legjobban mert oké hogy elsőre se fájt, de mi van ha ez az anesztes nem olyan ügyes, stb.

Na, mindent egybevetve a fizikai része az semmi nem volt, én inkább mentálisan paráztam rá a dolgokra. Lehetett beszélgetni az anesztessel, és mondta is hogyha bármi rosszat érzek, szóljak azonnal, az orvosomnak meg olyan rutinműtét volt hogy tök random dolgokról beszélgetett közben a másik orvossal. Amikor kitoltak a műtőből már minden oké volt, szerencsére nem voltam kiütve, tudtam foglalkozni a babával, már amikor rám tették, persze. A felkelés durvább volt mint az első alkalommal, de a fizikai fájdalmat szerintem már sokkal jobban elviseli az ember ha már nincs ágyhoz kötve és el tudja látni a babát, nagyon jó érzés volt hogy újra önmagam vagyok. Úgyhogy csak 8 órát kell túlélni, utólag nézve azt fogod érezni hogy nem is volt vészes.

2022. dec. 22. 21:40
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Biztos izgulnaj mindenki én rettegtem de majd ha visszagondolsz jót nevetsz ezen :)

Boldog babázást :)

2022. dec. 22. 21:43
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Az érzéstelenítő nekem kifejezetten jól esett. Mondjuk én vajúdtam közben, és sürgősségi császár lett, de pont oda szúrtak, ahova sugárzott a fájdalom, így már az első helyi érzéstelenítés után sokkal jobb lett.

A cs.vonal videótárra fizess elő, sokat segít már a kórházi lét alatt is. Pl légzőtorna az ágyban, felkelés, autóba beszállás...

2022. dec. 22. 22:37
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató valaszaitokat. Remélem én is jót nevetek majd rajta, hogy mennyire féltem tőle. Nem is magától a fájdalomtól hanem az ismeretlentol, az ismeretlen érzéstol vagyok így beparázva.
2022. dec. 23. 04:00
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is császárom volt, igaz nem programozott. Csatlakozom az előttem szólókhoz, egy vérvétel jobban fájt mint az érzéstelenítő. Mikor műtét után vittek át az őrzőbe én nagyon remegtem (de olvastam is, hogy többeknél előfordul), szóltam a nővérnek és kaptam valamit rá. Vizet vigyél magaddal, nekem 1,5 litert meg kellett innom amíg ott voltam.
2022. dec. 23. 06:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!