Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akiknek több gyermekük van,...

Akiknek több gyermekük van, azok nem érzik, hogy a gyerekek miatt le vannak korlátozva a programjaik?

Figyelt kérdés

4 hós lesz a babám, nagyon szeretem őt, és tuladonképpen nagyon szeretnék 2-3 év múlva még egy babát. A párom viszont azt mondja elég ez az egy is, mert amióta megszületett, sehova nem tudunk elmenni, pl. egy kicsit kolbászolni nagy bevásárlóközpontokba, vagy ilyesmi. Szóval ő már azt várja, hogy kicsit nagyobb legyen és mindenhová lehessen őt is vinni.

Ti hogyan tudtok kikapcsolódni?

2010. szept. 28. 17:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

20:59-es

tavaly nyáron nyaralni voltunk az égei tengernél, kicsi 5 hónapos volt, simán cicizett 2-3 óránként

ezt azért írtam le

-mert egy 4 hónapos simán cicizhet 2 óránként

-nem korlátolt semmiben

2010. szept. 28. 23:30
 12/20 anonim ***** válasza:
De ezt nem tudtátok, mikor bevállaltátok a gyereket? Hogy ennyi "nyűg" lesz vele?
2010. szept. 29. 10:19
 13/20 anonim ***** válasza:
Az biztos, hogy gyereke válogatja, mert annak idején a lányomat 8 hónapos kora előtt nem lehetett belerakni a babakocsiba, annyira üvöltött benne, így a kis 12 kgját én cipeltem mindenhová, mert apjánál se maradt meg. Amikor a kisfiam születtett szépen fetrengett a babakocsiban, és a lánykám is kezelhető volt, viszont már ketten kétfelé szaladnak. Ha egyedül megyek velük, bizony kicsit parázok, hogy tudom-e kezelni a kis hisztijüket, hogy egyik erre-másik arra, úgy, hogy 26. hétben vagyok, és egyiket se kéne cipelni. Nehéz az biztos, de ennél csak nehezebb lesz, ha tényleg lesz saját akarata mindegyiknek. Az biztos, hoy kicsit alkalmazkodni kell, nomeg belerázódni a helyzetbe.
2010. szept. 29. 12:35
 14/20 anonim ***** válasza:

Majd lassan rájössz, hogy nem csak te kell alkalmazkodj. A gyerekek hihetetlenül jól alkalmazkodnak. Mire a másodikhoz érnétek ezt biztosan megtanuljátok...

Addig is próbálj ellazulni az első mellett is...

Az én nagy fiam(4 éves) anno nagyon sírós volt. Alíg mertem vele kimoccanni. Most nem maradnék vele otthon...

Ő is szopizott, de a kényszer megtanított arra, hogy nyilvánosan is szoptassak. (Kórházban voltunk kivizsgáláson, és nem volt hol megszoptatni). Próbálj te is arra gondolni, hogy sok természetes dolog van: ilyen a babák sírása, a szoptatás is...

2010. szept. 29. 13:36
 15/20 anonim ***** válasza:

Magadra kötöd a kendőben, és észre sem veszi senki hogy ott van:)

Egyébként hány évesek vagytok, hogy a bevásárlóközpontban való kolbászolás az egy program?...

Én nem vinném ilyen időben tömeges helyre, mindenki náthás, inkább sétálnék vele az utcán,kell a jó levegő.

Mi is vidékiek vagyunk, sőt, falusiak, és pont a baba miatt örülök hogy nem vagyunk már Pesten.

Az akaratos kisgyerekekről meg annyit, hogy - tudom hogy ebből sértődés lesz - nevelés kérdése, legalábbis zömmel. Nekünk nagy családunk van, jónéhány kisgyerekkel, kamaszokkal vegyesen, de nem fordulhat elő, hogy a gyerek kiröhögi az anyját és tovább csinálja amit elkezdett. tudniuk kell, hol a helyük különben a fejedre nőnek (és emellett az elv mellett ugyanúgy lehet őket imádni, mert imádnivalóak.. :) )

2010. szept. 30. 12:53
 16/20 anonim ***** válasza:

utolsónak:

Akinek nem akartaos a gyereke, mindig azt írja, hogy nevelés kérdése

Annyira bírom.

Én 39 éves vagyok, budapesti és néha jólesik egy bevásárlóközpontban kolbászolni, ez nem korfüggő.

Amúgy én meg örülök, hogy Pesten élek, néha még ez aváros is kicsit lassú, megőrülnék falun.

2010. szept. 30. 17:40
 17/20 anonim ***** válasza:
Szerintem se dedós dolog a plázázás. Persze nem kell napi szinten ,,művelni". Én ha beteszem a lábam oda akkor kicsit úgy érzem,hogy megint az a kis fruska vagyok akinek csak a ruha vásárláson jár az esze. Nosztalgikus
2010. szept. 30. 17:46
 18/20 A kérdező kommentje:

Így van! Köszönöm a válaszokat!

Egyébként talán rosszul is fogalmaztam, szóval nemcsak arra gondoltam, hogy tétlenűl kószálnék valahol, de néha tényleg jólesne az ilyesmi. Arra még gondolni sem mertem, hogy beüljünk egy moziba, mert akkor otthon kéne hagyni a picit. Egyszer történt ilyen, hogy az nagyira hagytuk a babát, s nélküle mentünk nagybevásárolni, de végig nyugtalan voltam, hogy mi lehet vele.

Egyébként még fiatalok vagyunk én 24, a férjem 26, de tervezett volt a baba, szeretjük is nagyon, sokat foglalkozunk vele, nemcsak etetjük, pelenkázzuk.

Szóval köszi a válaszokat!

2010. szept. 30. 18:32
 19/20 anonim ***** válasza:
Csak kíváncsi voltam, hogy mi a program a plázában, ez baj? Biztos az a bajom, hogy a 9. hónapban vagyok és még mindig dolgozom, megőrülök egy kis csendért és nyugalomért... nekünk viszont néha még a falu is zajos (amíg egyedül éltem, Budapesten laktam) sajnos túl jó a hallásunk:)
2010. okt. 3. 17:46
 20/20 anonim ***** válasza:

De hogy a kérdésedre is válaszoljak, én a kertben kapcsolódom ki,olyan széppé lehet varázsolni, és közben jókat gondolkodik az ember. A csemete meg addig alszik a babakocsiban vagy a járókában. Vagy teszem azt, megnézünk a számítógépen egy filmet, pattogatunk hozzá kukoricát, vagy sörözéssel egybekötött szalonnasütést-bográcsozást rendezünk a haverokkal a kertben. (Ott is elfér a baba, a haveroknak is van.)

Nekem nagyon bejön a decoupage és a pirográf, és mindenféle kreatív dolog (ezek félbehagyhatóak ha kell,a baba miatt) a férjem meg nagyszerűen kikapcsolódik főzés közben, illetve nagy mestere a Word of Warcraftnak:)

Tudom, hogy egy idő után hiányozni fog az "elmászkálás", de kendővel azt is egész jól meg lehet oldani.

Először gondolkodj kicsiben, és egyre jobban fog menni.

2010. okt. 3. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!