Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vannak Magyarorszagon beranyak...

Vannak Magyarorszagon beranyak a torvenyi tiltas ellenere?

Figyelt kérdés

Miert csak itt van tiltva?

Ha egy magyar no beranyat keres azt csak kulfoldon teheti meg?

2022. nov. 1. 18:08
 1/8 babyboom567 ***** válasza:
70%
igen
2022. nov. 1. 18:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem CSAK itt van tiltva, hanem rengeteg más helyen is.
2022. nov. 1. 18:55
 3/8 anonim ***** válasza:
56%

Sok helyen van tiltva. Igazából azt nem értem, ahol engedélyezik.

Ez egy borzasztó embertelen dolog. A nőnek termelődnek a hormonjai, szülés után beindulnak az anyai ösztönök. A szervezet nem tudja, hogy vér szerint nem az övé a gyerek. Ki az a lelketlen anya, aki ennek ellen tud állni?

Ráadásul hallottam, hogy számtalanszor előfordul, hogy a "megrendelő" meggondolja magát, akkor ott a probléma, hogy kié a gyerek. Mi van, ha esetleg fogyatékos lesz, ki neveli fel? Akkor nem kell sem a béranyának, sem a vér szerinti szüleinek.

2022. nov. 1. 19:51
 4/8 A kérdező kommentje:
Igazad van
2022. nov. 1. 20:54
 5/8 babyboom567 ***** válasza:
100%

sajnálom ,félreérthető volt a válaszom.

Magyarországon nincsenek béranyák, mert illegális.

UKrajnába lehetett menni eddig.

2022. nov. 1. 21:58
 6/8 anonim ***** válasza:
26%

"Ez egy borzasztó embertelen dolog. A nőnek termelődnek a hormonjai, szülés után beindulnak az anyai ösztönök. A szervezet nem tudja, hogy vér szerint nem az övé a gyerek. Ki az a lelketlen anya, aki ennek ellen tud állni?"

Nálam semmi ilyesmi hormon, meg anyai ösztön dolog nem volt a gyerekem születésénél. Nem mindenki ilyen. Vagy lelketlen vagyok :)

"Ráadásul hallottam, hogy számtalanszor előfordul, hogy a "megrendelő" meggondolja magát, akkor ott a probléma, hogy kié a gyerek. Mi van, ha esetleg fogyatékos lesz, ki neveli fel? Akkor nem kell sem a béranyának, sem a vér szerinti szüleinek."

Nem tudom ez hogy fordulhat elő, ha normálisan jár terhesgondozásra az anya, akkor az ilyeneket kiszűrik, és el tudja vetetni, ami addig nem derült ki, az a születéskor se fog.

De amúgy illegális a dolog. Én úgy tudom, hogy Grúziában meg Ukrajnában legális.

2022. nov. 1. 22:31
 7/8 anonim ***** válasza:
52%

"Akkor az ilyeneket kiszűrik, és el tudja vetetni, ami addig nem derült ki, az a születéskor se fog."

Aj, de tájékozatlan vagy. Egyrészt nem minden betegség látszik az ultrahangon. Másrészt a betegségek csak egy része genetikus, sok olyan eset van, amikor a gyerek azért lesz fogyatékos, mert szüléskor lép fel valami komplikáció.

Angliában laktam, ott olvastam, hogy volt egy botrány, hogy "megrendelték" a gyereket, de mivel kiderült félidőben, hogy lány, nem kellett mégsem. Persze örökbefogadó házaspárt kerestek, ami gondolom ott is hamar lett, mindenhol hosszú várólisták vannak. Csak hát ez elég gáz, na.

"Nálam semmi ilyesmi hormon, meg anyai ösztön dolog nem volt a gyerekem születésénél."

Rendes szülésed volt? Vagy császár? Kaptál valami érzéstelenítőt? Ugyanis valóban létező jelenség, pont ezért adják oda születés után a csecsemőt az anyának. Ha ránézel, akkor elindulnak az anyai ösztönök. Abban az esetben is, ha a nő nem akarta eredetileg a gyereket. Ezért is van az, hogy ahol meg van beszélve, hogy örökbe fogja adni a gyereket, oda sem adják neki. Ha ránéz, meggondolja magát. Gondolom a béranyáknak sem adják oda.

Mindenesetre akkor is nagyon embertelennek tartom. Rosszabb mint a prostitúció.

2022. nov. 1. 22:43
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

7

Igazából nem tartom embertelennek, de könnyen elcsúszhat a dolog egy olyan irányba, hogy ha kiszolgáltatott nő vagy, akkor rádtelepszik valaki, és neked ezt KELL csinálni, a pénzt meg elrakja ő. Akkor már embertelen. De erre nem gyógymód a béranyaság tiltása, mert az elnyomóik úgyis találnak mást, ahol rabszolgának használhatják őket.

Amit írtál sérülések, meg nem választása. Ezért kell a pénz egy részét előre elkérni.

Én normál módon szültem, oxitocint kaptam, de tényleg semmi se mozdult meg az agyamban. Ha nem a saját gyerekem lett volna, gond nélkül odaadom a szüleinek. De amúgy az egész életem ilyen, és még reménykedtem is benne, hogy a szüléssel valami majd "bekattan" mert mások olyanokat írtak, hogy " a szivárvány minden színe kitárult előttük, ahogy átélték azt a végtelen szeretet, amikor a gyerekükre néztek" meg hasonlók. Akkor lehet ez amúgy ritka.

(nem vállalok ilyesmit)

2022. nov. 2. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!