37-38 évesen már rizikós szülni?
9-12. Hét között kell csináltatni egy Nifty tesztet, ez anyai vérből szűri a genetikai rendellenességeket. Ha az negatív, akkor meg lehet nyugodni. Annyi, hogy ez nem tb támogatott szűrés, jelenleg az ára 230-250 ezer között mozog.
Csak genetikai UH nem elég. A magzatvíz mintavétel pedig magas kockázatú, felesleges addig egy vetélést reckírozni, amíg a komoly gyanú nem merül fel.
De ez fiatalabbakra is vonatkozik gondolom?
Már van egy gyerekem aki huszoneves koromban szuletett,de nem mertem komolyabban belemenni a temaba, mert amugy kockazati tenyezo nincs. Volt egy teszt, ami 20ezer ft környékén volt,azt hiszem az volt a down és csak valami valószínűség volt rajta, valami 1 a tízezerhez...hát ok, ezt teszt nélkül is sejtettem..
40 előtt 4 hónappal sz<letett a 3.minden rendben volt, csak a vérnyomásom szórakozott, nem éreztem nehezebbnek mint 20 évesen.
41 évesem downos baba lett volna, verifi tesztet csináltattam, 14.héten volt az abortusz.
A genetikai rendellenességek kiszűrhetőek a már említett Nifty teszttel.
Sok más később kiderülő betegség, fejlődési rendellenesség lehet, ami nem mutatható ki előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!