Igaz, hogy szülés előtt be kell diktálni a baba nevét (fiú és lány nevet is)?
Figyelt kérdés
2010. szept. 27. 22:18
11/21 anonim válasza:
Nekem először vajúdás közben kérdezték meg. Utána meg mikor a műtőbe toltak.
12/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ezek szerint erre sincs bevett szokás :)
2010. szept. 28. 06:53
13/21 anonim válasza:
Sőt még 2 hely se feltétlen ugyanaz ilyen téren. Én is Székesfehérváron szültem, tőlem meg nem kérdezték azt se hogy mi várható (fiú vagy lány) meg a nevet se. Mikor megszületett, akkor mondták hogy hűűű milyen nagy kislány (4400gramm 60 centi) és hogy erre számítottunk e:)) Mondtuk hogy igen (márhogy a nemét illetően, a súlyát nem) és utána kérdezték mi a neve akkor.
14/21 anonim válasza:
Nálam a császár előtt kérdezték a nevét!
15/21 anonim válasza:
Debrecenben a Klinikán kérnek két nevet szülés előtt és be is írják előre valami adatlapra, amit aztán aláíratnak...szerintem ez elég nagy hülyeség, hiszen elvileg szülés után még egy napod van arra (jogodban áll), hogy megváltoztathatod a bébi nevét, ha mégis meggondolnád magad.
16/21 anonim válasza:
Érdekes a legutolsó válasz. Én is Debrecenben a Klinikán szültem. Senki nem kért semmilyen nevet. Amikor kibújt a kisfiam megkérdezte a szülésznőm, hogy mit írjon a karszalagra. Még jó hogy ott volt a férjem aki egy picit jobb állapotban volt mint én (bár nem sokkal), mert hirtelen azt sem tudtam, hogy én hol vagyok és ki vagyok, ki tudja milyen nevet mondtam volna!! :)))
17/21 anonim válasza:
Tegnap 11:50-es vagyok, programozott császárral szültem a Klinikán, lehet, hogy ez esetben másképp működik a dolog, mint sima szülésnél, de tényleg így volt.
18/21 anonim válasza:
Ja, és még valamit (előző vagyok), mi tudtuk, hogy kisfiunk lesz, így lánynéven nem is gondolkodtunk, mondtam a nővérnek, hogy csak fiúnevet tudok, de ő erősködött, hogy mégis, neki oda be kell írni lánynevet is, így gyorsan telefonáltam a páromnak, hogy most akkor mi legyen, így öt perc alatt kellett kitalálnunk valami lánynevet...
19/21 anonim válasza:
8:06-os vagyok. Elhiszem neked, hogy így volt, csak nagyon meglepő, hogy egy sima szülésnél meg nem kérik. Igaz nekünk lett volna lány nevünk is, bár mi is biztosan tudtuk, hogy fiú lesz. Szegény kérdező, most tudja eldönteni, hogy hogy is van ez, mikor még egy kórházon belül is vannak eltérések, nemhogy városok között!! :)
20/21 A kérdező kommentje:
Mindenesetre készülünk mindkét névvel. Ez nem egy életbe vágó dolog azért :)
2010. szept. 29. 16:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!