Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fehérvári szent György kórház...

Fehérvári szent György kórház vélemény? Esetleg sikerült valakinek a VBAC,

Figyelt kérdés
2022. szept. 29. 15:56
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
2x szültem ott.(2019 2021) mire vagy kíváncsi?
2022. szept. 29. 16:05
 2/7 A kérdező kommentje:

Meg voltál elégedve? Jó élményekkel távoztal?

Vbacre készülök :)

2022. szept. 29. 16:14
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én 2020-ban szültem ott, jó élmény, a gyermekágyas osztalyra sincs semmi panaszom. Jövőre újra szülök, most a férjem nelkül egyedül, mert ő a kisfiunkkal lesz addig itthon, de egyaltalán nem felek tőle, megbízom a személyzetben.

Úgy tudom, támogatják a vbac-ot.

2022. szept. 29. 16:16
 4/7 anonim ***** válasza:
80%

Vegyesek az érzeseim 😅

2019ben magzatvíz szivargással mentem be. Konkrétan kiröhögött a doki, mert a magzatvíz vagy elfolyik, vagy nem 🤦‍♀️

Reggel 8kor betettek a vajudóba, délbe néztek rám legközelebb. Nem ehettem. Akkor kaptam 1.5dl leves levét és ennyi. Este 7ig feküdtem. 1x viszgált meg egy egész team ez alatt. Vagy 5en voltak, és baromira fájt. Konkrétan könyörögtem, hogy csináljanak egy uh-t, mert biztos voltam benne, higy sok magzatvíz elfolyt. Le se tojtak. Este 7kor jött be az éjszakás doki, ő volt az, aki emberszámba vett. Csinált uh-t és azonnal inditotta a szülést mert nem volt magzatvíz. Nagyon le is cseszte a nappalosokat.

Oxitocint nyomattak ezerrel, így az első perctől kibírhatatlan fájásaim voltak. Fájdalomcsillapítót nem adnak, csak gázt, ami semmit nem ér.

Végül hajnali 2re meglett a fiunk.

Az osztályon igazából meg voltam elégedve, csak a kaja volt írtókevés.

Hazaengedés napján volt egy doki, na azzal nagyon összevesztem. Szombaton jöhettünk haza, ő meg kijelentette szombaton nem szeret dolgozni, nem írja meg a zárómat. Délután 3ig várhattam.

2021ben hétfői napon voltam nst-n ami rossz lett. Átküldtek uh-ra. A doki kijelentette, 2.2kg a babám, kevés, tuti beteg. Még aznap éjjel az idegtől beindult a szülés. Reggel 6ra értünk be, addiv vajudtam itthon. Akkor már volt covid teszt. Egy kis fiatal csaj vette le, állítólag doktornő, de kinézett vagy 14nek. Ott ocsárolt, mert nem oltattam be magam, ezzel világ elleni büncselekményt követtem el.

Onnan kerültem fel szülőszobára. Ott viszont egy annyira írtókedves dokit fogtam ki, egy nagggyon jófej szülésznővel, hogy le a kalappal. Fél 10re meg is szültem (hozzáteszem 3.3kg és makk egészséges gyereket).

Az osztályon 1 éjszakás nővért tudtam volna elásni, de ezt leszamitva, meg a szintén kevés kaját, úgy amblokk meg voltam elégedve.

Vbachaz nem tudok szólni, kind 2x természetesen szültem.

Viszont 2020ban volt egy terhességem, mütéttel lett befejezve. Ott az egész "terhesgondozás", műtét konkrétan kritikán aluli, embertelen volt.

2022. szept. 29. 16:28
 5/7 anonim ***** válasza:
94%

Több ismerősöm is szült ott, nem volt nekik jó èlmèny. A legdurvàbb az volt, aki nem bìrt szülès utàn felkelni, hogy kimenjen pisilni. Kért àgytàlat, amit NEM ENGEDETT az orvos. Megkatétereztèk. Olyan fertőzést szedett tőle össze, hogy napokig làzas volt. Annyi erő nem volt benne, hogy a gyereket szoptatni bìrja.

Màsik ismerősöm szülèsèt megindította a doki a kiìrt napon, anèlkül, hogy a szülèsnek bàrmi előjele lett volna. ,,Természetesen" császár lett.

Akiknek hüvelyi szülésük volt, azok hàton fekve, gàtmetszéssel születek.

Viszont volt 3 sikeres VABAC ismeretsègi körben.

2022. szept. 29. 17:28
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a méhem bánta az ott szülést.

Kiírt napon görcsökkel mentem be. Kaptam egy infuziót, elmúlt a görcs, hazaküldtek.

Másnap ugyan ez. Görcsök, infuzió, irány haza.

3.nap elutasítottam az infuziót, gyanítom amiatt multak a görcseim. Megfigyeltek fél napig, majd hazaküldtek fájásokkal.

4.nap reggel a férjem vitt be, azonnal az osztályvezető főorvost kérette. Kicsapta a balhét így felvittek, burkotrepesztettek, szülőszobaba tettek. Kaptam egyből az oxitocint. 6 óra múlva tolófájásaim lettek, kaptam valami inekciót amitől elmúlt az a bizonyos érzés. De a szülésznő ott kiabált, hogy látja a fejét. Hiába nyomtam, már nem jött ki a gyerek.

Császár. Ahogy emelték ki, eltörték a kulccsontját.

Én meg olyan szinten elkezdtem vérezni, nem tudták elállítani. Azonnal kiszedték a méhem.

26évesen, az első szülés után. 3 gyereket akartunk.

2022. szept. 29. 17:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Rémálom hely. A bánásmód tramuatizáló, súlyos.
ápr. 20. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!