Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért kapnak nagyobb elismerés...

Miért kapnak nagyobb elismerést azok, akik természetes úton szülnek?

Figyelt kérdés

A kórházban a nővérektől is úgy hangzott, hogy máshogy álltak a normál úton szült nőkhöz, meg ismerősi körben is, aki így szült, megkapta, hogy ő egy hős, még kb piedesztálra lett emelve.

Ha meg mondja valaki, hogy csm, akkor meg ilyen hasa, értem...

2022. szept. 13. 09:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
67%
Sajnos azt hiszik ez a könnyebb, mármint a császár. Hát én 1 év!! után tudom azt mondani hogy nem fáj semmim a császár után és nem sétagalopp friss műtéti sebbel pattanni a gyerekhez úgy hogy zuhanyozni sem tudtam egyedül. Igenis a császár is szülés hisz a gyermek megszületik,de volt ismerősöm aki császár után egy nappal már törökülesben ült és volt aki természetes szüléssel meg tönkrement a nemi élete és Vica verza. Szóval szerintem mindkét szülés lehet nehéz, mindkettőnek lehet rizikója. Nem is értem miért kell egyiket vagy másikat lenézni. Nekem is morogta mondták a császáros papírra, hogy miért akarom megúszni?! Holott orvos írta elő, mert veszélyeztett terhes voltam,tehát rohadtul nem én választottam ezt,mégis amint megtudták hogy csaszarom lesz úgy kezeltek mint egy véres rongyot. Végül inkább magánban szültem. Kismamáknál is szomorú a versengés,de hogy orvosok nézzenek le ezért az elkeserítő.
2022. szept. 13. 12:53
 12/24 anonim ***** válasza:
26%
En ilyet meg nem hallottam. De talan azert mert ok "megdolgoztak",azert,hogy kibujjon a baba,nyilvan akarva-akaratlanul is kijonne onnan egyebkent. Ertem ezalatt,hogy fizikailag erot fejtettek ki,nyomtak ugyebar. Ellenben csaszarnal te nem teszel "semmit",csak fekszel.
2022. szept. 13. 13:08
 13/24 anonim ***** válasza:

9

Biztos emiatt is

Egyébként volt vesegörcsöm

Pariban vannak🤫

2022. szept. 13. 13:34
 14/24 anonim ***** válasza:
56%
13: igen, ezt szokták emlegetni, hogy hasonló súlycsoport. De vesegörcsöm se volt (kopp-kopp), szóval én aztán tényleg nem tudom, mi a fájdalom :D
2022. szept. 13. 13:55
 15/24 anonim ***** válasza:
76%

Én nem tapasztaltam ilyet. Inkább azt tapasztaltam, hogy senkinek a nyűgével nem foglalkoztak és szerintem ez így volt jól. Nem azért vannak a kórházban az ápolók, hogy sajnáljanak, elismerésüket fejezzék ki, vagy bármilyen formában is kommentálják valaki szülését és pillanatnyi egészségügyi helyzetét. Miért is kéne?

A szülés sem egy érdem, egy teljesen természetes biológiai folyamat, akárhogy is végződik. Nem kell senkit fennhangon dicsőíteni, vagy sajnálni, mert így vagy úgy szült és kismamák között sem értem, hogy miért csinálunk kb. versenyt abból kinek volt borzasztóbb. Kit érdekel? Ennyi erővel azon is lehetne vitatkozni kinek fáj jobban a feje. Mindenkinek megvan a maga nyűge. Nekem gátsebem volt, a mellettem fekvő anyukának császársebe. Mindketten igyekeztünk tisztességesen ellátni a gyerekeinket panaszkodás nélkül. Ha megkérdezték vizitnél kér-e valaki fájdalomcsillapítót, nem volt ciki elfogadni és ennyi. Anya lett ő is, és én is. Azon a ponton már csak az számít, hogy a baba jól legyen és mi anyukák is mielőbb felépüljünk, pont.

Azokat nem értem, akik félnek a szüléstől, ezért császárt választanak, de lelkük rajta, az ő dolguk. A végeredmény ott is ugyanaz.

2022. szept. 13. 14:07
 16/24 anonim ***** válasza:
61%
Császárra általában nem kényelmi opcióként kerül sor, hanem olyan esetben, amikor a hüvelyi szülés veszélyezteti mind az anya, mind a baba életét. Az en is kisfiam is császárral született, már hetekkel előtte tehetetlenek voltak az orvosok a hol 110-es, hol 180-as vérnyomásértékeimmel. Örültem, hogy sikerült elvinni. 38. betöltött hétig elvinni a terhességemet, ha bárki be mert volna nekem ott szólni, hogy nekem könnyű volt, úgy felrúgtam volna, hogy a saját taknyán csúszott volna végig a folyosón.
2022. szept. 13. 15:43
 17/24 anonim ***** válasza:
35%
Azt te csak hiszed,hogy nem kenyelmi opcio... csaszarok kozel fele biztosan indikacio nelkul tortenik ;)
2022. szept. 13. 16:46
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Úgy van elterjedve, hogy a császár a ,,könnyebb út". Van ismerősöm is, aki kért császárt kert, a fajdalomtol való félelemmel volt indokolva. Celebeknel is nagy divat a pcs, sokaknál csak azért nehogy csúnyák legyenek odalent. Én amúgy úgy tudtam csak indokolt esetben lehet császár, mármint ha tényleg veszélyeztetné az egészséget a term.szules.

De biztos vagyok benne, hogy semmivel sem könnyebb a császár, max maga a szülés része. A nővérem utána hetekig csak osszegornyedve tudott járni.

2022. szept. 13. 17:23
 19/24 anonim ***** válasza:
35%

Aha kényelmi... sötét az aki így gondolja, de már nem fűzök hozzá többet.

Ha már nincs indikáció az kényelmi, ha valaki azért szeretné pl. mert retteg a hüvelyi szüléstől? Nem egy ilyen ismerősöm van, van aki 3 hétig szenvedett a sebbel közben alig tudta segítség nélkül ellátni a babát-de annyira félt a hüvelyi szüléstől, hogy csak így vállalt gyereket. Megértem őt, nem vagyunk egyformák.

Sajnos sok nőnek az érzelmi intelligenciája a béka feneke alatt... egymással szemben nulla megértés :/

2022. szept. 13. 17:26
 20/24 anonim ***** válasza:
78%

Nekem papírral alig akarták q császárt, ma már sztk-ban naaaagyon alapos ok kell a császárra és igen csak fekszel miközben műtenek,DE utána ha rosszul szúrták az érzéstelenítőt a gerincbe akkor pokolian fáj a fejed, értsd ezt úgy mintha egy tonna súly nyomná és emiatt meg sem bírod emelni a fejed vagy fel se tudsz állni mert szivárog a gerincvelő folyadék a rosszul szúrt érzéstelenítés miatt.

Utána nem tudsz felelni, ahhoz is egy külön mozdulatsor kell hogy ne szakadj szét, a katétwr kihúzása sem leányálom és addig nem mehetsz haza amíg Bem pisilsz mert a műtét során összetapadhatnak olyan dolgok ami miatt a k7s vagy nagy dolog nem sikerül és akkor újra műtét. A császáros anyukáknak nehezebben indul be a teje. Utána ugyanúgy szoptatni kell pedig csak görnyedten tudsz járni, én alul mosakodni sem tudtam a férjem segített.

Szóval csak a műtét alatt fekszünk utána vagy fél év helyrejönni. Nem kényelmi szempontból lett a császár aki meg ezt hiszi szerintem nem is szült csak itt b..ssza a rezet a gyerekneveléses kérdéseknél.

2022. szept. 13. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!