Menni ideig szültetek? Illetve ha szültetek melyik kórházban történt? (Helyileg) Gátmetszés varrás mennyire fáj?
Plusz olvastam olyat hogy volt aki belülről repedt.. ezt mégis hogy? És azt hogy varrják össze? Mennyire faj ez az egész? Hamarosan én is soron leszek és szeretnék pár tapasztalatot olvasni. Hány óra alatt lett meg nektek a baba? Utána milyen volt az első együttlét a párotokkal? Fájdalmas vagy ugyanaz az érzés? Bocsi a sok kérdésért. Válaszokat előre köszönöm
25/N
Éjfélkor keltem fel arra, hogy 7-8 perces fájásaim vannak, és este fél hétre született meg a fiam. Azért délig még bírtam a strapát, utána eléggé fájni kezdett, csak lassan tágultam, ezért 3 körül kaptam oxit, na onnantól nagyon durva volt a következő 3,5 óra.
Valami teljesen más tudatállapotba kerültem a fájdalomtól, pláne a legvégére, adtak edát, de meg sem éreztem, mikor szúrták be, a gàtmetszés meg végképp nem tűnt fel, szinte nem is tudtam magamról 🤣 Én is repedtem belül, de ahogy megszületett a babám, tényleg elmúlt az a hatalmas fájdalom, sokáig varrtak, az kicsit kellemetlen volt, de nem fájt, lekötött teljesen, hogy ott volt mellettem a kicsi.
Na, hát remélem, a második jobb lesz 😃
Két gyermekemet a Honvéd kórházban szültem.
Első: magzatvíz elfolyt, négy órával késöbb megvolt a gyerek, hüvelyi úton született. Volt gátmetszét kb 1-2cm-nyi. Nem kaptam fájdalomcsillapítást a varrás idejére, emiatt nagyon fájt (jó tudom nem mint a szülés, de na).
Második: beindultak a fájások, három órával később megvolt a gyerek, szintén hüvelyi úton. Gátvédelemmel született az orvos javaslatára. Az első gátmetszés helye felszínesen megrepedt, varták, de kaptam érzéstelenítőt így nem fájt.
Mindkét esetben a gát jól gyógyult, a varratok jobban zavartak egy idő utána, mint a seb :)
Mindkét szülésnél kértem EDA-t és kaptam oxitocint is, hogy ne múljanak el teljesen a fájások. Mindenről tájékoztattak és nagyon kedvesek voltak velem. Elsőnél még volt választott orvosom, másodikat ügyeletesnél szültem, de semmilyen különbséget nem éreztem, az ügyeletes is szuper kedves volt és minden kérdésre válaszolt, segített. A szülésznők is nagyon jó fejek voltak és bármi volt jöttek, segítettek.
Az egész a magzatvíz elfolyásával és a nyákdugó távozásával indult.
Másfél napig vajúdtam aztán oxival beindították mert nem tágultam és a fájásaim is úgymond tűrhetőek voltak úgy, hogy méhszáj érlelő zselét is kaptam.
Az oxitól kb 1-másfél óra alatt 5 centiről teljesen kitágultam. Az az idő pokol volt. Percenként jöttek a fájások, de olyanok hogy a labdáról vissza kellett feküdnöm az ágyba mert nem bírtam magam tartani.
Amikor kezdhettem nyomni onnantól fél óra volt és kint is volt a babám.
A gátmetszést nem éreztem és a varrást se. A varrás előtti érzéstelenítő szuri volt rossz de az már semmi a szülési fájdalmakhoz képest.
A férjemmel még nem voltunk együtt mert nem telt még le a gyermekágy úgyhogy én erről még nem tudok nyilatkozni.😄
Veszprémben szültem.
Szolnok, Hetényi
1. gyerek fogadott orvos, spontán indult 6 órán belül meglett. Gátmetszést nem éreztem, a varráskor kaptam érzéstelenítőt
2. gyerek, a "fogadott" orvos volt ügyeletben, amikor bementünk. Spontán indult a 41. héten, reggel kellett volna mennem inditasra. A baba nem illeszkedett jól, ezért császármetszés lett.
Az első együttlét mindkét esetben elég nehézkes volt. Miután visszatért a menzeszem, akkor már minden olyan volt mint szülés előtt.
Többnyire oda tudsz ahová tartozol, persze vannak kiskapuk. Nekem pl. 3 is választható lett volna, lakcím szerint mehettem volna Vácra, magánorvos végett fel volt ajánlva a SOTE 2 és tényleges lakhely szerint praxis igazolással a Honvéd.
Egyikbe sem mentem, a Róbertban szültem ügyeletes orvosnál. Teljesen elégedett vagyok/voltam vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!