Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lefertőzhetem szülés közben a...

Lefertőzhetem szülés közben a babám?

Figyelt kérdés
8 éve vagyok férjemmel.előtte volt pár kapcsolatom,mindről azt hittem komoly,hosszútávú lesz ezért nem gumival védekeztünk.ennek lehetett oka,hogy hpv- és lettem condyloma szemölcsöket találtak nemi szerven,emiatt csåszároztak 6 éve,mert lefertőztem volna a gyerekem...ha szoptattam is őt,és eddig se nekem(8 éve) se neki nem volt tünete,akkor biztos,hogy nem vagyok hiv fertőzött és nem adhattam át neki ugye? Mert erre viszont nem teszteltek..voltam később egy fizetős magándokinál,ő meg azt mondta emiatt nem kellett volna császározzanak.ezt nem értem...ha 2 évre rá elmúltak a szemölcsök,( de hpv- és vagyok)és most újból terhes vagyok,szülhetek vagy nem? Van valakinek erről tapasztalata? Minden dokit végigkérdezek majd,de ha engednek szülni,akkor is félek,hogy lefertőzöm a gyerekem. Kell aggódnom?
2022. szept. 10. 07:33
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Nekem is voltak hpv-s szemölcseim ~2-3 évvel a terhességem előtt, azokat lézerrel leműtötték és utána nem jöttek vissza, a későbbi szűréseken meg nem jött ki, hogy lenne. Így nem is volt akadálya a természetes szülésnek.

Szerintem akkor érdemes emiatt kerülni a hüvelyi szülést, ha a szűrésen kijön, hogy most van aktív fertőzés.

2022. szept. 10. 07:42
 2/6 anonim ***** válasza:
86%
nekem is van hpv, fel sem merült miatta a császár. sőt, szülőszobára felvételkor a doki be se írta, mert 4éve volt utoljára nézve hogy van e, és nehogymár vki meg akarjon műteni emiatt
2022. szept. 10. 08:05
 3/6 anonim ***** válasza:
86%

Csak aktív condylomával nem szabad hüvelyileg szülni.

10 évvel azelőtt volt condylomám, hogy szültem volna. Fel se merült, hogy emiatt császár.

Egyébként az első (!) nemi kapcsolatomból sikerült összeszedni, ami alatt végig óvszert használtunk és 5 évig tartott a kapcsolat. Ennyit arról, hogy csapodárnak kell lenni hozzá. A szemölcsöt okozó hpv típusok egyébként nem csak nemi úton kaphatók el.

2022. szept. 10. 08:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a magándoki is ezt mondta,hogy nem csak nemi úton ( azt hittem csak jóindulatból :) mondja) a császár után a nagyon öreg adjunktus doktor úr megalázott a többi nő előtt,megjegyzésekkel mintha egy curva lennék..sírtam és magamat okoltam,hogy beteg babám lehetett volna..
2022. szept. 10. 23:29
 5/6 A kérdező kommentje:
Viszont nekem meg azt mondta a magándoki anno,hogy sima szemölcsöket le szoktak szedetni,jegeltetni,de ezt nem szabad. Ez fura. Ha eltűntek,magától elmúlt gondolom.
2022. szept. 10. 23:34
 6/6 anonim ***** válasza:

5, még ugyan csak le szokták szedni. Konkrétan mútöttek vele és lézerrel égették le belül és kívül is. (3-as voltam).

Másik szokásos mód az ecsetelés. Van akinek az is elég.

2022. szept. 11. 06:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!