Akik a hálapénz megszüntetése óta szültek, tudnának tanácsot adni?
Ti hol szültetek? Nem találok egyértelmű információt arról, hogy csak a lakcím szerinti ügyeletes kórházba mehetek-e, vagy intézményt lehet választani? Tényleg nem fog bejönni az az orvos, aki a terhességem alatt foglalkozok velem, ha nem ügyeletes?
Jelenleg a 7. hétben vagyok, lassan kellene orvost/kórházat találnom a terhesgondozáshoz, de fogalmam sincs, hogy megy ez. Egyszerűen kérhetek beutalót a háziorvostól a számomra szimpatikus kórházba? Ott hogy válasszak orvost/szülésznőt? Kérjek privát elérhetőséget ismerőstől és hívjam fel? Hogy megy ez? Rettegek, hogy idegen emberek között kell szülnöm.
Egészségügyben dolgozom, szülészeten, higgyétek el, hogy nincs szabad kórházválasztás. Területi ellátási kötelezettség van és pont. A kórház döntése, hogy van-e kapacitása területen kívüli betegek ellátására vagy sem. Ha nincs, és nem akut, azonnali ellátást igénylő esetről van szó, akkor igen is elküldhetnek.
Az adott kórházat kell megkérdezni, hogy van-e kapacitásuk plusz betegre, vállalják-e vagy sem.
9-es,nem tudom. De mikor szültem, volt olyan kismama, aki idegesítő, kötekedő stílusban követelőzött miközben degradálta és szidta a dolgozókat. Na azt a kismamát pl elküldték a kórházból mikor kiderült, hogy totál zárt a méhszája, nincsenek rendszeres fájásai, ráadásul még a terhesgondozó orvosa sem ott rendel, hanem a honvédban. Megmondták neki, hogy még ha lesz is szülés a fájásaiból, van bőven ideje, hogy átmenjen máshova.
Azt nem tudom, hogy nálad mi volt a szitu, de az tény, hogy a pofátlanul viselkedő kismamákat minden zokszó nélkül kirakják, ha nem területi illetékesek az ellátásban és az orvosa sem sote dolgozó.
Ami még van, hogy sok kismama össze szokta keverni a szülést és a terhesgondozást. A Sote2 nem végez terhesgondozást, azt a körzetes szakrendelés látja el minden esetben vagy magán úton a Sote2-n dolgozó orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!