Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik a hálapénz megszüntetése...

Akik a hálapénz megszüntetése óta szültek, tudnának tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Ti hol szültetek? Nem találok egyértelmű információt arról, hogy csak a lakcím szerinti ügyeletes kórházba mehetek-e, vagy intézményt lehet választani? Tényleg nem fog bejönni az az orvos, aki a terhességem alatt foglalkozok velem, ha nem ügyeletes?

Jelenleg a 7. hétben vagyok, lassan kellene orvost/kórházat találnom a terhesgondozáshoz, de fogalmam sincs, hogy megy ez. Egyszerűen kérhetek beutalót a háziorvostól a számomra szimpatikus kórházba? Ott hogy válasszak orvost/szülésznőt? Kérjek privát elérhetőséget ismerőstől és hívjam fel? Hogy megy ez? Rettegek, hogy idegen emberek között kell szülnöm.

2022. szept. 4. 20:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Egészségügyben dolgozom, szülészeten, higgyétek el, hogy nincs szabad kórházválasztás. Területi ellátási kötelezettség van és pont. A kórház döntése, hogy van-e kapacitása területen kívüli betegek ellátására vagy sem. Ha nincs, és nem akut, azonnali ellátást igénylő esetről van szó, akkor igen is elküldhetnek.

Az adott kórházat kell megkérdezni, hogy van-e kapacitásuk plusz betegre, vállalják-e vagy sem.

2022. szept. 5. 11:39
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

9-es,nem tudom. De mikor szültem, volt olyan kismama, aki idegesítő, kötekedő stílusban követelőzött miközben degradálta és szidta a dolgozókat. Na azt a kismamát pl elküldték a kórházból mikor kiderült, hogy totál zárt a méhszája, nincsenek rendszeres fájásai, ráadásul még a terhesgondozó orvosa sem ott rendel, hanem a honvédban. Megmondták neki, hogy még ha lesz is szülés a fájásaiból, van bőven ideje, hogy átmenjen máshova.

Azt nem tudom, hogy nálad mi volt a szitu, de az tény, hogy a pofátlanul viselkedő kismamákat minden zokszó nélkül kirakják, ha nem területi illetékesek az ellátásban és az orvosa sem sote dolgozó.

Ami még van, hogy sok kismama össze szokta keverni a szülést és a terhesgondozást. A Sote2 nem végez terhesgondozást, azt a körzetes szakrendelés látja el minden esetben vagy magán úton a Sote2-n dolgozó orvos.

2022. szept. 5. 11:43
 13/13 anonim ***** válasza:
Anyukám barátnője hálapénz nélkül szült, a lehető legundorítóbban bántak vele. Orvos nem is segített neki, hanem csak szülésznő, a szülészorvos aki ügyeletben volt rá se nézet. A szülésznő úgy ordítozott a szülészorvossal foglalkozzon már velük, de ő csak annyit mondott, van más dolga.
2022. szept. 8. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!