Az első babánál elfolyt a vít,vártak 28 órát a fájásokra,amik nem voltak.Megindítottáka szülést,örült fájdalom 9órán át,nem tágult semmit a méhszáj,végül műtét lett.A baba ki volt hülve,inkubátorba került,a köldökzsínór is a nyakán volt már,ja és én is meg ő is 5 napig antibiotikumut kaptunk a fertőzésveszély miatt.Igazán kihagynám most ezeket.Szerintetek,ha megint elfolyik a víz,és nem lesz fájás,ugyan ezt végig csináltatják velem,vagy császároznak?
2010. szept. 24. 09:52
1/7 poci-maci válasza:
szia az egyik ismerősömnek volt ugyan ez a szitu mint neked de őt a másodiknál mi-hint beindult a szülés vitték is császározni! Azt mondta neki a doki mivel az első is császár volt így a második is az ha ő nem akarja megpróbálni hüvelyi úton megszülni!
Remélem tudtam neked segíteni!
2010. szept. 24. 10:00
2/7 anonim válasza:
Szia!
Ez hol volt, külföldön?
Én úgy tudom, hogy itthon az a protokoll, hogy a magzatvíz elfolyásától számított 24 órán belül meg kell születnie a babának, pont a fertőzésveszély miatt. Ezért nem értem, hogy miért vártak 28 órát a fájásokra?
Egyébként egyáltalán nem törvényszerű, hogy ugyanígy fog történni a második babánál is. Minden szülés más és más, tudom, hogy közhely, de igaz!
2010. szept. 24. 11:07
3/7 anonim válasza:
Első kb úgy mint neked, nem 28 csak 16 óra vajúdás, fájás-tágulás semmi, császár lett a vége. Másodiknál (2 év különbséggel) az első fájásól számított 4. órában megvolt a baba hüvelyi úton.
Biztosan nem lesz "úgyan úgy", minden szülés más-más.
2010. szept. 24. 12:42
4/7 A kérdező kommentje:
Nem külföldön volt,hanem itthon pontosabban Győrben.Fogadott dokim volt ráadásul,de nem volt semmit hajlandó csinálni,mondván,hogy itt így szokták.Azért félek,hogy már megint tökölnek.
2010. szept. 24. 14:21
5/7 anonim válasza:
Szia,én pápán szültem,10hónapja.Nekem is a magzat vizem folyt el este 6kor,a dokim négy órát várt,hogy legyenek fájások,de semmi nyoma sem volt,ezért megindította..És amíg vajúdtam vénásan kaptam az antibiotikumot,négy óránként egy adagot.Nekem azt mondta akkor,hogy a fertőzés miatt meg kell indítani.Nagyon lelkiismeretes dokim volt.
2010. szept. 24. 21:05
6/7 anonim válasza:
Válassz másik dokit, első találkozásnál mondd el neki a gondodat, és tedd hozzá, hogy akkor mész hozzá, ha előre megbeszéliek, hogy magzatvíz elfolyás után max 12 (most írtam egy számot, ezt az orvossal kell megbeszélni) órát vár, utána császár. Ez így korrekt. Amúgy általában ha az első császáros, ráadásul fájásgyengeség miatt, az én orvosom hajlandó császározni a másodiknál, mert szerinte max 15-20% az esély a természetes szülésre, és azok is elhúzódnak, és gyakori az oxigénhiány.
2010. szept. 25. 10:47
7/7 A kérdező kommentje:
Most nem fogadtam dokit,mivel a fogadottal sem mentem semmire.Ha úgy van,az ügyeletessel fogunk beszélni,mert én amit az elsőnél biztos nem csinálom végig.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!