Egy mostani 20-22 éves lány mennyire könnyen tud megszülni egy gyereket?
Figyelt kérdés
Vajon egy mostani, egyetemista korú, 20-as évei elején járó lány mennyire képes megszülni egy gyereket? Meg tudja vagy sem?2022. aug. 18. 10:57
2/18 anonim válasza:
Ugyanúgy szüli meg, ahogy egy 30as.
3/18 anonim válasza:
Nem igazán értem a kérdést. Magára a szülésre gondolsz? Miért lenne nehezebb, mint idősebb korban? Szüléshez biológiailag egyáltalán nem túl fiatal egy huszonegynéhány éves lány, szerintem (szigorúan biológiai, nem pedig egzisztenciális, érettségi stb. szempontból) ez ideális kor a szüléshez. Ismerősöm 19 és 21 évesen szült, pillanatok alatt, az orvosok is "tankönyvi"-nek titulálták a szüléseit - de persze egyénfüggő, akinek valami anatómiai vagy egészségügyi oka van, az persze húszévesen sem szül feltétlenül könnyebben, mint negyvenhez közelítve.
4/18 anonim válasza:
Miben más egy "mostani", mint 10-20-30... évvel ezelőtti?
5/18 anonim válasza:
Miért ne tudná?
Ez nem atomfizika.
Testileg pont ugyan úgy kitud préselni egy babát, mint egy 30éves
6/18 anonim válasza:
Könnyebben megszüli (kevesebb komplikációval) a gyereket, mint egy 30-35+ éves nő, mégpedig azért, mert a kötőszövetek aránya más. Egy 35 feletti nőkre jellemző tankönyv szerint is a ,,rigid cervix" elnevezés. Nincs is ebben semmi, biológiailag így vagyunk tervezve.
7/18 anonim válasza:
35 vagyok, idén szültem először, az ilyen netes szakértőknek köszönhetően volt bennem félelem a korom miatt, amit a doki hessegetett el, mondván, hogy ez semmiség.
Problémamentes terhességem volt tankönyvi szüléssel.
8/18 anonim válasza:
Nem a megszüléssel van, "gond", hanem azzal, hogy ennyi idősen képtelenség, hogy normális végzettsége, munkatapasztala és megfelelő egzisztenciája legyen egyszerre... hogy se a férjére se a szüleire ne legyen teljesen ráutalva. Mert az addig oké h anyuci meg apuci alárak egy kecòt meg egy kocsit, vagy a férje teremt elő mindent így minden adott egy gyerekhez. Viszont aki így szül, véleményem szerint elég felelőtlen. Legyen legalább pár év munkatapasztala és legyen hova visszamenni szülés után.
9/18 anonim válasza:
Miért ne tudná megszülni? A 13 éves ismerősöm is megszülte...
10/18 anonim válasza:
7es, ugye tudod, hogy az, hogy fiatalon könnyebb szülni, gyorsabb a felépülés, kevesebb az esély down korra és társai azok nagy átlagban igazak csak?szülhettél te is könnyen és egy 20 évesesnek is lehet beteg babája, de attól még a tényeket és a statisztikákat el kell tudni fogadni. Nem kell rettegni, de tudomásul kell venni, hogy minél idősebb vagy annál nagyobb a kockázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!