Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Magánban vagy állami intézmény...

Magánban vagy állami intézményben szültök?

Figyelt kérdés
Miért döntöttetek egyik-másik mellett? Elégedettek vagytok a terhesgondozással?

2022. aug. 1. 15:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Államiban, terhesgondozásra is oda járok. Csak a genetikai UH-kat csináltatom magánban, mert ott vágyom az "élményre" hogy most tényleg kicsit megnézhetem én is a babát, a férjem is bejöhet, nem csak gyorsan lezavarnak aztán jöjjön a következő.

Meg vagyok amúgy elégedve az államival is, mindig időpontra megyek, kb soha nem kellett 5 percnél többet várnom. Az igaz, hogy sokkal több ideig bent sem szoktam lenni, legutóbb 16 hetesen pl meg sem vizsgált az orvos, csak megnézte a leleteimet. De igazából nekem ez nem baj, úgy tudom külföldön sem vizsgálnak olyan sokszor. Szóval úgy megy, hogy van mondjuk egy időpontom 11-re, 10.55-kor bent vagyok az épületben, és max 11.10-kor már megyek haza. Nekem ez így megfelel, de ha valaki több kapcsolatot szeretne az orvossal, vagy sokat akar kérdezni, igazán személyre szabott figyelmet szeretne, annak nem a legjobb. Nekem elég, hogy nem bunkók és hamar végzek.

A szülés még csak remélem, hogy jó lesz itt. Annyi biztos, hogy alapból elég jó hírű itt a szülészet, csomóan próbálnak nem kerületiek is bejutni, és elvileg itt a természetes szülést pártolják, vagyis bízom benne, hogy nem lesz ok nélküli indítás, siettetés, beavatkozás, császár, max ha tényleg szükséges. Amitől legjobban félek, azok a csecsemősök, róluk mindenhol rosszat olvasok, de bízom benne hogy azért ők is emberből vannak, és talán nem esznek meg. Gondolkodtam, hogy csecsemőst felfogadok (első gyerek), de mivel ő sem folyamatosan lenne velem ott, szerintem sok segítség nem lenne, úgyhogy inkább bízom a legjobbakban.

Ha viszont valami mészárszék helyhez tartoznék, akkor inkább megpróbálnék máshova bejutni, vagy szájhúzogatva kifizetném azt a milliót a magánra.

2022. aug. 2. 13:02
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Államiban szültem, egyszemélyes szobában . Az égvilágon semmi probléma nem volt, mindenki segítőkész, kedves és szakmailag is mindenki profi volt. Csak pozitívat tudok mondani
2022. aug. 2. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!