Magánban vagy állami intézményben szültök?
Ha lenne rá pénzem, magánban szülnék.
Államiban arra hajtok, hogy VIP szobába lehessek, mert a legjobban az a gondolat idegesít, hogy másokkal kéne egy kórteremben lenni. Legideálisabb az ambuláns szülés lenne nekem, de azt bármikor felülírhatja az élet.
Magán, és magánban is járok terhesgondozásra. Az első terhességem alatt covid volt, akkor azért akartam mindenképp magánban menni, a másodiknál meg már azért, mert tetszett az előző élmény :)
Elégedett vagyok a terhesgondozással is, és a múltkori szülés-élményem is határozottan pozitív volt, nekem megérte a pénzt.
Államiban, ott szültem ügyeletben az előző gyerekemet is. Terhesgondozásra magánba járok egy olyan orvoshoz aki ebben a kórházban dolgozik. Ismerem nagyjából a többi dokit is, mindegy, hogy kinél szülök. Van PIC, úgyhogy legalább a gyerek biztonságban lesz.
Magánkórház sose került szóba, mert nincs rá pénzem, de szerintem államiból így is kihoztam a legjobbat, szerencsém, hogy ide tartozom. (Persze remélem ezt majd szülés után is elmondhatom :D)
Egyik se. Otthon fogok szülni bábákkal. Ez is kerül majd kb. 300 ezerbe, szóval valamilyen szinten magán :)
Terhesgondozásra államiba járok, már amennyit járok: laborokra és ultrahangokra elmegyek, de nőgyógyásznál a 15. héten voltam utoljára, csak valamilyen panasz esetén keresném fel.
Ha valamiért menet közben kizáródnék az otthonszülésből, akkor államiban szülök.
Ha nagyon akarnám, lenne pénzünk a magánra, de sokallok erre egy millát kiadni, pláne a mostani gazdasági környezetben. Hiába van 3 ingatlan, 2 kocsi, milliós fizu, már azon gondolkodom, hogy hogy fogok én tyúkokat tartani a kertben, zöldségeket nevelni, kutat furatni és bringával hordani a gyerekeket oviba, amikor majd üzemanyagból, vízből és élelmiszerből se lesz elegendő.
Államiban szültem. Ha lesz második, ő magánban fog születni. Indított szülésem volt, rossz szülésélményem. Ezen lehet, hogy a magánkórház sem változtatna, de jól esett volna utána pihenni, a feldolgozásra és felépülésre koncentrálni. Telt ház volt a gyermekágyon, így az első 12 órát külön töltöttük a babámmal, majd bepaszíroztak negyediknek egy szobába, ahol 8 emberre jutott egy fürdő, takarítás zéró, leülni enni sem lehet normálisan sehova, a cuccaim nem férnek el, esünk áz egymáson, 5 baba nellett pedig pihenni sem lehetett.
Én alapvetően rugalmas egyén vagyok, nem akadok fenn körülményeken, pár napot bárhol kibírok, de azzal nem számoltan, hogy ezt a pár napot nem "kibírni" kellene. Jól esne akkor pisilni, tisztálkodni, amikor jól esik és a baba engedi, jól esne pihenni, amikor a baba is pihen, stb. Szóval ha lesz rá anyagi lehetőségünk és bevállalunk másodikat, akkor magánkórházba megyek. Nekem az a 4 nap nem alvás és a negatív szülésélmény elég komoly lelki törést okozott, amit valószínű túlélek, de erősen fontolgatom, hogy nem vagyok hajlandó ezt mégegyszer végigcsinálni és egy nagyobb gyerek mellett nem is lenne egészséges ennyire kikészülnöm újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!