Amióta nem lehet fogadott orvos szülésnél, mi lett a hálapénzzel?
Mondjuk én akkor sem fogadtam volna, ha van lenne ilyen, csak érdekelne, mióta csak egy random orvos van ott szülésnél, hogy megy ez?
Elvárják, hogy adjon az ember neki? Vagy szülésznőnek? (Úgy tudom, azt lehet fogadni, de én azt sem szeretnék.)
Van itt olyan kismama, aki az utóbbi időben szült, és nem adott senkinek pénzt? (Ha ajándékot igen, az is érdekelne, mit szoktak.) Érzékeltették, hogy elvárták volna a pénzt?
Ez a nem szülhetsz az ügyeletben lévő orvosodnál sem azt hiszem júli 1-től van, vagy nagyon friss. De már tényleg nem lehet. Csak akkor ha a többi ügyeletben lévő orvos épp műt és konrkétan nincs más orvos. Ráadásul ellenőrzik is... mert erre van erőforrás meg pénz, hogy ezt ellenőrízgessék... gratulálok a családbarát kormánynak a szuper megoldáshoz.
A hálapénz rossz, régen is rossz volt, most is az, de ez a "megoldás" sok minden csak nem a kismamák biztonságát segítő intézkedés... de mindegy ez van. Én is megbékéltem vele, hogy majd szülök annál, aki épp benn van...
15
Na én is ezt hittem... Az én dokim szisztematikusan semmit nem rak fel eeszt-re, a receptek nem felhőbe mennek...
És már legelső alkalommal mikor ott voltam, a programcsászár volt az első mondata, a magasságomra hivatkozva (150 cm), ami bullshit, azóta már tudom.
Mivel azóta műveltem ki magam, hogy mire is megy ki a játék, közben meg már félidős vagyok, nemigen tudok orvost váltani. De, ha indokolt is lesz a császár, szeretném majd kérni, hogy a buli legalább magától induljon be. Már annyira belémverték az ideget, hogy beteg lesz a gyerek, ha megpróbálom mesgszülni (pedig én azt szerettem volna), hogy nem merek a császár ellen ágálni.
Na ez a sztori abszolút a pénzről szól. De én épp ezért, nem fogok a saját dokimnál szülni. A terhesgondozáson megfelelően lát el, a többit meg tudja majd aki épp ügyeletben lesz.
27
sajnálom hogy ezt kell átélned :( remélem azért nem fizetsz ennek a parasztnak magánrendelésen... tb alapon bármikor mehetsz terhesgondozásra, ott legalább fizetni sem kell érte, bár nem tudom hogy ott helyben milyen dokik vannak, mennyire éreznéd magad biztonságban.
28
De, fizetek.
És azért fizetek, mert a saját városomban az orvosok a legnagyobb jóindulattal is sintérek (személyes tapasztalat is sajnos, volt egy horror vetélésem), nagyon sokan járnak inkább máshová.
Így a szomszéd nagyvárosba járok magánorvoshoz, illetve a nagy genetikaira, most a 20 hetesre megyek majd az ottani kórházba, hogy ott is megjelenjek.
Ezt a dokit mindenki agyondícsérte, de szerintem azért, mert mézesmázosan kedves mindenkivel, meg a babszlit tényleg minden vizsgálaton tüzetesen megnézi.
Az a baj, hogy már félek másik orvost keresni, nem is tudom miből áll egy normális SZTK terhesgondozás? Mivel dolgozom, sajnos minden egyes alkalom egy komplett napot kivenne, ezért találtam így kényelmesebbnek.
Most meg sikerült elérni, hogy sehol sem érzem magam biztonságban :( Még úgy sem, hogy fizetek :(
tényleg nagyon sajnálom, ilyennek nem lenne szabad megtörténnie :( egyébként hogy biztatót is mondjak, egyik barátnőm kolléganője pici vékony csaj keskeny csípővel, 3 gyereket simán megszült természetes úton. míg egy ismerősöm a 170-175 centijével, széles csípőjével nagyobb darabként nem tudta volna megszülni természetes úton a picit.
megértelek, nagyjából én is ezért járok magándokihoz, az itteni kórház egy kalap kaka, amikor az egyik orvos csinált uh-t, azt hittem valami tanuló, a maga kb 50 évével...
az sztk-s terhesgondozás nagyjabol a kötelező genetikai uh-kból, laborokból, később a ctg-ből áll. míg a magándoki általában havonta megnéz, megvizsgál. terhességmegállapító uh, 12. heti+labor, 18.heti uh, 30. heti uh+labor itt van kövire azt hiszem, 36. heti labor + mintavétel +uh, korhazankent változó hogy ctg/nst mikortól kell, de 36-38. hét között mozog a mikortól és hetente menni kell, a kiírt nap után naponta. uh a 38. héten van még ha jol emlékszem, meg a 40. héten is. de a ctg/nst eredményt mindig kiértékeli, megnézi orvos is, ő szükség esetén csinál uh-t is akármikor. én 38. héten is mentem laborra, hogy frissebb legyen szülésre a 36. hetinél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!