Amióta nem lehet fogadott orvos szülésnél, mi lett a hálapénzzel?
Mondjuk én akkor sem fogadtam volna, ha van lenne ilyen, csak érdekelne, mióta csak egy random orvos van ott szülésnél, hogy megy ez?
Elvárják, hogy adjon az ember neki? Vagy szülésznőnek? (Úgy tudom, azt lehet fogadni, de én azt sem szeretnék.)
Van itt olyan kismama, aki az utóbbi időben szült, és nem adott senkinek pénzt? (Ha ajándékot igen, az is érdekelne, mit szoktak.) Érzékeltették, hogy elvárták volna a pénzt?
Igaz, ez 2015-ben volt, de kolléganőmet konkrétan úgy írta ki az orvosa császárra, hogy a határidőnaplójában megnézte, az adott héten neki melyik nap jó, aztán a kismama választhatott, hogy kedden vagy szerdán legyen a császár.
Lehet, hogy a kora miatt (elmúlt 41) akarta mindenképp császározni, de nekem fura volt, hogy legalább nem kéne megvárni, mikor akar a baba születni, még ha császár is lesz végül belőle?
12: a papír sokmindent elbír azért 😁 tehát bemegyek én mint a magándokid a szülésre ha épp ügyelek amikor beindult, aztán a másik ügyeletben lévő írja alá, papírozza le.. ha ezt engedélyezik.
de pl ahol szülni fogok, 3 doki van ügyeletben, rezidens, fiatalabb szakorvos és egy "rangidős" aki főként akkor van riasztva ha probléma adódik. na ha ő az én magándokim is, nehogymár ne jöhessen be ha gond van, ezzel veszélyeztetve minket... de alapvetően igen ez van amit írsz is, hogy nem lehet ügyeletben sem saját dokinál szülni.
11:
nem, a programozott császárnak épp az a lényege, hogy mielőtt beindulna a szülés, legyenek túl a szülésen. pl. ikreknél ha indokolt (pl nagy súlykülönbség a babák között) már 36. hèten császároznak akár, vagy ha téraránytalanság ismert (pl nagyobb a baba fejkörmérete), esetleg korábbi császár, de pl tesómnak azért lett pcs, mert a végére nagyon nagy lett a baba, 4.5kg-t kalkulált a gép, nem hagyták volna megszülni normál módon.
15, ez nem igaz.
Pl itt Szolnokon orvos sincs, nemhogy még válogatni lehetne, hogy melyik orvos lehet meg nem lehet ott. Örülnek, ha valaki bent van ügyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!