Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Amióta nem lehet fogadott...

Amióta nem lehet fogadott orvos szülésnél, mi lett a hálapénzzel?

Figyelt kérdés

Mondjuk én akkor sem fogadtam volna, ha van lenne ilyen, csak érdekelne, mióta csak egy random orvos van ott szülésnél, hogy megy ez?

Elvárják, hogy adjon az ember neki? Vagy szülésznőnek? (Úgy tudom, azt lehet fogadni, de én azt sem szeretnék.)

Van itt olyan kismama, aki az utóbbi időben szült, és nem adott senkinek pénzt? (Ha ajándékot igen, az is érdekelne, mit szoktak.) Érzékeltették, hogy elvárták volna a pénzt?

2022. júl. 17. 12:22
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Igaz, ez 2015-ben volt, de kolléganőmet konkrétan úgy írta ki az orvosa császárra, hogy a határidőnaplójában megnézte, az adott héten neki melyik nap jó, aztán a kismama választhatott, hogy kedden vagy szerdán legyen a császár.

Lehet, hogy a kora miatt (elmúlt 41) akarta mindenképp császározni, de nekem fura volt, hogy legalább nem kéne megvárni, mikor akar a baba születni, még ha császár is lesz végül belőle?

2022. júl. 17. 12:55
 12/30 anonim ***** válasza:
72%
Most már ha az van ügyeletben , akihez magán gondozásra jártál, akkor sem vezetheti le a szülést , hanem másik orvos fogja . Senki sem kockáztat , mindent vissza lehet nézni .
2022. júl. 17. 12:57
 13/30 anonim ***** válasza:
28%
Azt nemhiszem azért, utolsó. Ha az van ügyeletben, persze hogy ott lehet
2022. júl. 17. 13:01
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem adtam, nem is akartam volna, és nem is viselkedett úgy senki, mintha várták volna.
2022. júl. 17. 13:07
 15/30 anonim ***** válasza:
69%
Pedig nem vezetheti le, hidd el. Online minden ambuláns lap elérhető , minden recept, visszamenőleg is, egy felülvizsgálat és kibukik. 6 hetes kontrollra már mehetsz a magán dokihoz , se a szülést nem vezetheti le mert ugrik a praxisa
2022. júl. 17. 13:11
 16/30 anonim ***** válasza:
39%

12: a papír sokmindent elbír azért 😁 tehát bemegyek én mint a magándokid a szülésre ha épp ügyelek amikor beindult, aztán a másik ügyeletben lévő írja alá, papírozza le.. ha ezt engedélyezik.

de pl ahol szülni fogok, 3 doki van ügyeletben, rezidens, fiatalabb szakorvos és egy "rangidős" aki főként akkor van riasztva ha probléma adódik. na ha ő az én magándokim is, nehogymár ne jöhessen be ha gond van, ezzel veszélyeztetve minket... de alapvetően igen ez van amit írsz is, hogy nem lehet ügyeletben sem saját dokinál szülni.

11:

nem, a programozott császárnak épp az a lényege, hogy mielőtt beindulna a szülés, legyenek túl a szülésen. pl. ikreknél ha indokolt (pl nagy súlykülönbség a babák között) már 36. hèten császároznak akár, vagy ha téraránytalanság ismert (pl nagyobb a baba fejkörmérete), esetleg korábbi császár, de pl tesómnak azért lett pcs, mert a végére nagyon nagy lett a baba, 4.5kg-t kalkulált a gép, nem hagyták volna megszülni normál módon.

2022. júl. 17. 13:14
 17/30 anonim ***** válasza:
78%

15, ez nem igaz.

Pl itt Szolnokon orvos sincs, nemhogy még válogatni lehetne, hogy melyik orvos lehet meg nem lehet ott. Örülnek, ha valaki bent van ügyelni.

2022. júl. 17. 13:50
 18/30 anonim ***** válasza:
90%
Pontozzatok le, de hiteles az infóm, hamarosan szülők egy ismert Bp-i kórházban , az ottani főorvoshoz járok évek óta magam rendelésre, a mostani terhességem is ő kísérte végig , tőle tudom ezeket a dolgokat. Nagyon szerettem volna ha ő lesz bent, ő is, de nem lehet az új rendszer miatt .
2022. júl. 17. 13:59
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Hogy más adott-e, nem tudom, azt sem, hogy mi lett volna, ha szerettem volna választott orvost. Én mindenesetre ügyeletes orvosnál szültem és nem adtam senkinek sem hálapénzt. Nem is lett volna rá nagyon módom, még a köszönésem sem biztos, hogy utolérte az orvost, nemhogy a hálám, mert számomra váratlanul ment ki. Amúgy mindenki (orvos, bába stb.) rendes volt.
2022. júl. 17. 14:11
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Nincs hálapénz, tilos adni, tilos elfogadni. Mondjuk nem is tudom, kinek "kellett volna" adnom, mert egy orvos volt a szülőszobán, egy másik a műtőben, egy harmadik az osztályon, ahova vittek, majd minden viziten más jött, egyik sem mutatkozott be. Nem találkoztam kétszer ugyanazzal az orvossal, a sajátom meg pont úgy volt beosztva, hogy nem dolgozott, míg bent voltam.
2022. júl. 17. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!