Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek ez már a szülés lesz?

Szerintetek ez már a szülés lesz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap óta volt párszor hígabb hüvely váladékom. Színben ugyanaz, mint máskor, csak állagra volt más. Az orvos megnézett, azt mondta minden rendben a babával, egyszerűen csak változik a hüvely váladék a terhesség végére, illetve több is lesz.

Ma reggel mikor felkeltem, éreztem, hogy folyik valami. Nem sok, de érezhető volt. Megnéztem, rózsaszín és vízszerű. Reggel óta ez kb. 7x megtörtént. Ugyancsak rózsaszín és vízszerű, mint elsőre. Ezenkívül egész reggel volt egy ilyen megjön érzésem, vagy mondhatni mikor épp megjön a menstruáció - még nem fájdalmas, mindent csinál az ember, de azért érzi, hogy kellemetlen. Illetve fáj a derekam + nyomódik szét odalent. Úgyhogy felhívtam nemrég az orvost, aki azt mondta megnézi, mert ha tényleg magzatvíz szivárog, cselekedni kell. Viszont egy ideje jól vagyok, még mindig feszít odalent, de ez a menstruációs érzes nem igazán van jelen, csak gyengén. Tegnap bebolondultunk, ma megint? Feleslegesen? Szerintetek? Igazából csak a folyás miatt telefonáltam, nem pedig a fájdalom. Sajnos volt már a múltban vetélésem, otthon történt, még tisztán emlékszem, mikor elfolyt a víz és beindult az egész, azt hittem ott halok meg a wc-én. Tudom, a szülés az szülés, de épp ezért tartok attól, hogy járjuk megint a felesleges utat, mert nincsenek még fájásaim? Lezuhanyoztam, csak annyi, hogy még mindig jelen van ez a menstruációs, kellemetlen érzés, csak nem nonstop, néha itt-ott egy kis csípést érzek, görcsölést. Illetve odalent feszít. A baba aktív, aminek örülök. A mosdóban pisilés után, törlésnél éreztem, hogy jön valami még, rózsaszín lett a papír.

Akik átestek már a szülésen, segítenének? Igazából hol járok? Nem tudom miért, de feszült vagyok, egyszerűen idegesítő, türelmetlen érzés tört rám. Légyszi, mondjatok valamit, bármit, mert ez a várakozás a legrosszabb.

Köszönöm szépen!

2022. júl. 8. 14:52
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Bocsánat, lemaradt, 40 hetes vagyok.
2022. júl. 8. 14:53
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem hajnalban indult, éreztem h valami folyik a combomon. Véres híg valami. Egyértelmű volt h magzatviz. Minden mozdulatnál jött kb annyi, mint egy pisilés. Mivel 10 oran át egyetlen fájás se volt, és a szivhang is kezdett rendetlenkedni, oxit kötöttek, onnan másfél óra múlva baba volt.
2022. júl. 8. 14:55
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem magzatvíz elfolyással kezdődött, még órákig nem voltak fájásaim, aztán beindult a buli. Valószínűleg szivárog a magzatvíz és a rózsaszín elképzelhető, hogy tágulási vérzés.
2022. júl. 8. 14:56
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Menj be a kórházba, ha magzatviz, akkor az nem játék ennyi ideig.
2022. júl. 8. 14:57
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hívtam az orvost már, ahogy írtam is, kaptam időpontot nemsokára. De a tehetetlenségből kifolyólag kérdezem itt tőletek, hogy kinek hogyan alakult, illetve ami velem történik, az vajon már az igazi buli e, vagy lehet még csak jósló? Normális, hogy még nem kaparom a falat?

2022. júl. 8. 15:00
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Persze…ahogy írta valaki fentebb is, egyáltalán nem biztos, hogy maguktól beindulnak a fàjások.

Meg igazából az a falkaparós része csak a vége lesz.

2022. júl. 8. 15:02
 7/14 A kérdező kommentje:
#6 Köszönöm! Tudom, már ez a menstruációs fájdalom is valami nem volt ilyen korábban, jóslók se igazán.
2022. júl. 8. 15:05
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem se volt egyetlen jósló se.

Én írtam, hogy oxi kellett.

Nos, ha neked is ez lesz, ne félj tőle.

Abszolút nem volt valllhtalan fájdalom, az utolsó 25-30 perc volt kemény, előtte meg tudtam beszélgetni a fájások között. A kínált eda nem kellett, túl akartam lenni rajta mihamarabb.

Könnyű szülést, hamarosan találkozol a kisbabáddal, életed legnagyobb élménye áll előtted, egy csoda lesz :)

2022. júl. 8. 15:11
 9/14 A kérdező kommentje:

#8 Köszönöm szépen! :)

Voltunk a kórházban, de hazajöttünk. Bebizonyosodott, hogy a magzatvíz szivárog. Ha akartuk volna, beindítják, de 2 szülésznő is inkább arra hajlott, hogy várjunk inkább. Reggel megyünk vissza. Csinálnak megint ctg-t, ma is csináltak. Persze ha bármi van, akkor azt mondták telefonáljunk, pl. láz, fura színű magzatvíz (sárga, zöld, barna), illetve persze ha beindul a buli. 🙂 Már vannak erősebben görcseim, de nem tartanak sokáig és nem gyakoriak egyelőre. Letöltöttem egy fájásmérő alkalmazás, figyelni fogom a dolgokat. Vettek mintát, valamilyen baktériumra is. Úgyhogy várunk. Természetesen ez csak rövid időre szól.

2022. júl. 8. 22:07
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ismerősömnek azért lett beteg a babája, mert olyan kevés magzatvíze volt már mire megszült, hogy azt mondta a doki még lábat mosni se volt már elég neki. Szóval én inkább elfogadtam volna az indítást, így is úgy is meg kell szülni a babát, de szerintem kisebb lett volna a kockázat, hogy baja legyen. Kívánom a legjobbakat, reméljük minden rendben lesz veletek és könnyű szülést kívánok!
2022. júl. 8. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!