Kórházi csomagban ezek szükségesek?
Van pár dolog a listán, ami nem tudom, tényleg olyan fontos-e.
Az egyik a köntös. Pár hét múlva esedékes a szülés, tehát még mindig meleg lesz, kell-e bentre köntös?
Illetve írnak ilyet, hogy sportkupakos kulacs. Ez gondolom azoknak, akik esetleg nem bírnának felkelni, kényelmesebb inni belőle?
De felkelni ígyis- úgyis fel kell gondolom.
Cumit kell bentre? Ez nincs rajta, csak egy ismerőstől kérdezték bent.
Gondolom akkor ez is kórháza válogatja, hogy hol mi a menetrend meg mit kell vinni.
Akkor berakok egy cumit is😅
Bármelyik élelmiszer boltban.
A kubunak van ízesített vize, valami power ital is készül. ilyen kupakkal. Nem kell ezért 3000 ftos kulacsot venned
A köntös rajtad múlik. Nekem nem kellett, nem is vittem. Valakinek jól esik úgy kilépni a folyosóra, hogy valami "takarja". Engem ez egyáltalán nem érdekelt, nem rég szültem, meleg volt, azért egy vékony pulcsi volt a bőröndben, ha esetleg fáznék, de inkább melegem volt.
A "szopókás" üveg vajúdásra, vagy az örzőben tényleg jól jön, könnyebb belőle bármilyen pózban inni, mint a simából. Rendesek szoktak lenni a szülésznők, vagy apuka segít, ha ott van, de engem megnyugtatott, hogy van nálunk sport kupak és jól is jött a vajúdás közepétől kb.
Játszó cumi nem kell, cumisüveg viszont szerintem nem árt. Nálunk volt némi komplikáció, így 16 órát nem láttam a babámat. Születésekor szépen rácuppant a cicire, aztán az osztályon csak szenvedtünk, nyammogott, nem értettem. Hát kiderült, hogy jól betápszerezték, a játszócumit pedig a szemem előtt húzták ki a szájából, amikor mentem érte. A kórházban így végig kapott tápszert, a tejem nem indult el, én sík ideg voltam és kimerült, szóval na... nekünk jól jött. Aztán itthon helyreálltak a dolgok. Ha nagyon muszáj adnak cumisüveget, de szerintem jobb a saját.
Én tök “véletlen” vittem magammal a kulacsot, benne maradt a táskámban, de utólag visszagondolva nagyon hasznos volt. Természetesen szültem, de szoptatás közben is kényelmes volt, hogy nem kellett s kupakkal bajlódni stb. és még egy hétig itthon is abból ittam.
Ami nem kellett, de az én kórházi listámon rajta volt: intim törlő és mosakodó, fejőgép, 10 törülköző ( fene tudja minek volt annyi írva :D ) bármilyen ruha a benti hálóing és a hazamenős ruhán kívül, benti cipő, több papucs, szoptatós melltartó és melltartó betét (még úgy sem indul be úgy a tej, hogy szükség legyen rá)
Amit nem írtak vagy keveset de kellett volna: babának több textilpelenka, 5x annyi betét mint ami a listán volt.
A leg banálisabb dolgot felejtettem el, hajgumit :D
De kb.3 napig nem volt eszemben,végül egy nővér szánt meg egy gézdarabbal,hogy kössem fel a hajamat.
Köntös felesleges, dög meleg volt áprilisban is.
En sem készültem csaszarra, sőt, szulesre sem, így természetesen a kapkodasban csak a víz maradt itthon, en a szobatarsamtol kaptam egy kulacsot ajandekba, hidd el nagyon hasznos. Pohárból császár után fekve magamra borítottam a felét.. Na meg én kiszaradtam szülés alatt, utana két hétig 5 liternel is többet ittam és még úgyis cserepes volt a szám, kepzeld akkor mennyit ittam a korhazban és friss vagassal jobb volt egyszer megtolteni a nagy kulacsot mint percenkent poharral "rohangalni" a mosdóba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!