Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Bevállaljak még egy gyereket?

Bevállaljak még egy gyereket?

Figyelt kérdés

Kislányom 4 éves, szeptembertől már középsős az oviban.

Egyéni vállalkozó vagyok, itthonról dolgozom, adminisztratív munkát végzek.

Férjem munkája miatt sokszor utazik, nem igazán kiszámítható előre a munkaideje.

Nemrég kezdtem érezni, hogy jó lenne még egy baba.

Szeretném abból a szempontból is, ha a kislányomnak lenne egy tesója.

Sem nekem, sem férjemnek nincs testvér.

Viszont van pár dolog, ami miatt erősen gondolkodom.

Az egyik, hogy dolgoznom kellene a baba születése után is, mert egy kereset nem lenne elég.

A másik, hogy előző szülésemnél köldöksérvem lett, szétnyílt a hasizmom, így nem tudom egyáltalán lehet e így szülni.

Segítségünk nem igazán van, csak a férjem oldaláról vállalják néha napközben pár órára a kislányunkat a nagyszülők, ha beteg, nem megy oviba es én dolgozom.

2022. jún. 21. 21:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
51%

Szétnyílt hasizommal sokan szülnek, rengeteg nőt érint.

Az anyagi kérdés... én home office-os ev. vagyok, 3,5 év van a gyerekeim közt, mindkettőt úgy szültem, hogy 3 hónap szünet, aztán csökkentett módban ugyan, de elkezdtem dolgozni, mert muszáj volt, mert nyilván elmentek volna az ügyfelek máshoz, ha éveket hagyok ki. Az nem igaz, hogy nem lehet így dolgozni. Lehet, csak nem sétagalopp.

Szerintem én 6 év alatt öregedtem 12-t, annyit éjszakáztam, mert ja, a baba úgyse érti meg, hogy neked most dolgozni kell, szóval kénytelen leszel akkor dolgozni, amikor alszik. Nekem is ez maradt, illetve este, amikor apa hazaért és átvette őket. Ha dolgozol, akkor nagyon nehéz, hogy alszik körülötted a ház, te is rohadt fáradt vagy, de ott kell kínlódnod, ha meg épp nem dolgozol, akkor folyamatosan nyomaszt, hogy mennyi feladatod van még, amivel el kellene készülni.

Nem lebeszélni akarlak, én nem bántam meg sosem, és máshogy úgysem tudtam volna gyereket vállalni, ha nem akarom a vállalkozásomat lehúzni a vécén, de rohadt kemény volt, és nagyon fellélegeztem, amikor ovis lett a kisebb gyerek is. Viszont most a naposabb oldalát élvezem a dolognak, mivel rugalmas a beosztásom, nem gond őket hozni-vinni, nem rágom a körmömet, ha valamelyik beteg, hogy most mit szól a főnök, hogy már megint táppénz, nem okoznak problémát a szünetek, csak kicsit előre dolgozom ilyenkor stb. SZóval úgy néz ki a történet, hogy pár év nagyon nehéz, olyan leszel, mint a mosott szar, de aztán könnyebb lesz, mint az átlag anyukáknak. Döntened neked kell.

2022. jún. 22. 11:06
 12/15 anonim ***** válasza:
21%

Az utolsó adta az egyetlen normális választ!!!

A többiből süt a rosszindulat!

2022. jún. 22. 22:00
 13/15 anonim ***** válasza:

Az anyagi része: elvileg ugye a csed alatt nem számlazhatsz, szóval fél évig nem nagyon fogsz tudni érdemi munkát végezni, viszont ugye kapod a csedet. Ha katás vagy érdemes a pozi teszt után egyből a magasabbat fizetni, hogy szemmel láthatóbb legyen az az összeg. Utána viszont csinálhatjátok azt is, hogy a férjed megy munka mellett gyedre, tehát ő ugyanúgy 8 órában dolgozik, csak ő veszi igénybe a gyedet az ő fizetésére, ami jó esetben magasabb, mint a te ev-s gyeded. Így ott lenne a férj fizetése, a férj fizuja utáni gyed, plusz amennyit te tudsz dolgozni otthon a pici mellett, annyi bevétel. Azr már ki tudod számolni, ha a férjed fizuját beütöd egy gyed kalkulátorba, hogy amit ő kapna gyed, meg a mostani bevételed között mennyi a difi, lehet anyagilag az is elég lenne, ha pl csak 2-3 napot dolgoznál, vagy összegangoljátok a férjeddel, hogy amikor nem dolgozik du, meg hétvégén, akkor jobban ráhúzol. De ugye a leírásból nem derül ki mit dolgoztok, hogy lehet sakkozni.

A segítség része: ezt csak te tudod érezni, hogy mennyi a teherbirásod, nekem van egy 5,5, egy 3,5 (auti) és egy 2 évesem, és úton a 4. 0 nagyszülö van, heti 2 du dolgozom, egyik alkalommal egy családi napköziben vannak arra a pár órára, másik du apáé. Hát igen, ketten vállaltuk, ő is kiveszi a részét. Ha betegek, azt nyilván én viszem, plusz minden mást, de most pl a terhességi rosszullétek alatt apa átvett minden feladatot, amit csak tud. De ez nekem nem megterhelő, mi tudatosan vállaltuk őket, és azt is tudtuk, hog, egyedül kell mindent megoldanunk. Most pl betegek, én fekszem, ők elfoglalják egymást. De aki nem ilyen típus, annak pedig inkább legyen egy, akivel optimálisan be tudja osztani az energiáit. Én nem vagyok semmivel jobb, mint az, akinek egy van, pusztán ilyen típus vagyok, mások szerint is kell ide a 4.gyerek. Az, hogy te milyen vagy, mennyire fér bele neked, ezt kívülről, és egy rövid leírás alapján sajnos nem fogjuk tudni megmondani. De ha mindketten vágytok rá, akkor úgyis meg fogjátok oldani, ahogy mindenki megoldja, akinek több van ;)

2022. jún. 23. 09:03
 14/15 anonim ***** válasza:
11-es vagyok, a 13-asnak a gyeddel kapcsolatban igaza van, ezt mi is így csináltuk, apa kért gyed extrát, kapta a max gyedet, közben én dolgoztam, sokkal jobb volt anyagilag, mint a kata után az a kevés gyed. Csedet nem is igényeltem, pont azért, mert akkor nem dolgozhattam volna 6 hónapig, az meg rohadtul nem érte volna meg, túl nagy kiesés időben az ügyfeleknek, elmentek volna páran.
2022. jún. 23. 09:18
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Külföldi adóbevallásokat készítek.

Köszönöm a tippet a gyed extrával kapcsolatban, valószínűleg ezt fogjuk csinálni, hogy a férjem veszi igénybe a gyedet :)

2022. jún. 23. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!