Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ez egy átlagos szülésnek...

Ez egy átlagos szülésnek számít vagy egy nehéz szülésnek?

Figyelt kérdés

-7 óra durva fájdalom

-utolsó órákban oxitocin

-vákum

-gátmetszés

-45 percig tartó varrás

2022. máj. 10. 15:41
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
72%
Itt mindenkinek annyira hihetetlen, hogy általában nem olyan szörnyű a császár... Én ugyan vettem be a kórházban fájdalomcsillapítót mert nem vagyok saját magam ellensége, de elhihetitek, hogy ha felkelés után az első utam a csecsemősökhöz vezetett és elhoztam a babám, akkor nem lehet az olyan szörnyű. Felkelést követően fél órán belül nálam volt, onnantól gond nélkül elláttam, estére sem adtam vissza. Nem azt mondom hogy semmit nem éreztem, de ez totál bírható volt. Én vajúdtam is mert csak a végén lett császár, na azt viszont soha többé...
2022. máj. 11. 16:43
 32/37 anonim ***** válasza:
76%
Nekem nem hihetetlen, de a másik oldal ugyanígy hihetetlennek tartja, hogy van jó természetes szülés élmény, csak azt hajtogatja, hogy császár, császár, császár... Én őszintén nem értem miért kell ebből állandó vitát robbantani.
2022. máj. 11. 16:56
 33/37 anonim ***** válasza:
79%
31es, lehet vannak ilyen jó példák, örülök neki, de látom, hogy nem csak ilyen happy lehet, sőt... nekem egy attól kisebb műtétem volt, én tuti nem pattognék már úgy másnap. Mindkettő szülés módnak van nehezebb, rosszabb kivitele, felesleges tagadni, mert van aki meg úgy ír a császárról, mintha olyan kis valami lenne, mint egy pattanás kinyomás...
2022. máj. 11. 16:57
 34/37 anonim ***** válasza:
34%

Én nagyon jól tudom, hogy létezik jó szülésélmény. Sőt,én akit császároztak hiszek abban is, hogy létezik fájdalommentes szülés is. Elhiszem, hogy valaki képes így szülni merthát ez lenne a természetes. Ami miatt mégsem tartom természetesnek a folyamatot annak az az oka, hogy az esetek 90 százalékában már nem ez van. Az orvosok rég bekavartak a természetes folyamatba, így ez már számomra közel sem nevezhető természetesnek. Eddig még csakcsak kifoghattad a jó orvost azzal, hogy olyat választottál akit akartál, de ugye már nincs ez. Kerülsz akihez kerülsz és a szülőszobán harcolhatsz azért, hogy esetleg betartsák amit kérsz. Mázlid lehet, de egyértelmű, hogy nem ez a jellemző. Szóval hol van itt már a természetesség?

Császár kapcsán pedig az a véleményem, hogy mivel a legtöbb nő retteg a császártól, persze, hogy traumaként éli meg ha mégis az lesz, testileg és lelkileg is. Csak kérdezz meg pár embert akinek császárja volt de nem ellenezte, hogy hogy viselte. Na ők fogják azt mondani, hogy nem is volt vészes.

2022. máj. 11. 17:15
 35/37 anonim ***** válasza:
100%

34# Szerintem ez is egy sarkítás. Sosem fog kiderülni, hogy te az adott szülést hogyan élted volna meg természetes formában, így nincs összehasonlítási alap. Ahogy másnak sincs, akkor sem, ha mindkettőt megélte már az élete során, mert nem ugyanakkor, ugyanabban a helyzetben volt, ugyanazzal a babával... Ezért gondolom azt, hogy kár hasonlítgatni és vitázni ezeken. Én elfogadom, hogy mindkettő tud jó élmény lenni és pokoli is. Több ismerős is van, aki elfogadta, hogy tervezett császár lesz és jól élte meg. Meg van olyan is, akinek gennyesedett a sebe, nem indult be a teje, esetleg hólyag gyulladása volt hetekig. Ahogy természetesen szülteknél is van olyan, aki sérülés nélkül megúszta és van olyan aki (hogy itteni szlenggel éljek) tokától-bokáig szakadt. Gyulladt a gátsebe, stb. Ez van. Egyik sem jobb, vagy rosszabb, mindenki csak szubjektív véleményt tud mondani.

A rendszer pedig amennyire szakmabeliektől hallom, most jobb. Nem feltétlenül barátságos, mert nem ismered az orvost, szülésznőt, de nem is áll érdekükben siettetni a dolgokat. Korábban nyilván az volt a nem normálisabbik dokik elve, hogy minél hamarabb zavarjuk le, neki este színházjegye van, de azért a markát tartaná, úgyhogy essünk túl rajta gyorsan. Vagy az utolsó vizsgálaton egy kis kézzel tágítás, hogy beinduljon a szülés, mert 2 hét múlva ő nyaralni megy... Ügyeletben már mindenkinek hót mindegy ki hány óra alatt, melyik dokival szül meg. Nyilván a felmérésem nem reprezentatív, de szinte mindig minden szakmabelitől megkérdezem szerinte jobb-e így a rendszer és 99%-ban ez a válasz. Illetve sokan mondják még, hogy sok feszültség is megszűnt az orvosok között, de ez most más téma.

2022. máj. 11. 20:31
 36/37 anonim ***** válasza:
0%
Inkább belehalnék a hüvelyi szülésbe, minthogy megcsászározzanak. Hiszen a hüvelyi a természetes, az evolúció kezdete óta.
2022. máj. 11. 20:53
 37/37 anonim ***** válasza:
100%
#36 gratulálok, te ősanya...
2022. máj. 11. 22:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!