Normális, hogy császármetszéses szülés után fáj a
szex?
Figyelt kérdés
Kb 3 hónapja szültem. Elég durva szülés volt. A végén kb. 5 órán keresztül kitolási szakaszban voltam már, a baba feje végig majdnem kint volt, de végül téraránytalanság miatt császár lett. Elvileg nem sérültem sehol, a 6hetes kontrollon is minden teljesen rendben volt. Ehhez képest azóta is kb lehetetlennek tűnik a behatolás, tök érzékeny vagyok lent, csíp, fáj az egész. Olyan érzés, mintha be sem férne, aminek be kéne. Hozzátartozik a történethez, hogy a terhesség utolsó 4 hónapjában el voltunk tiltva a hagyományos szextől, tehát gyakorlatilag kb fél éve nem csináltuk így. Lehet, hogy csak ennyire elszoktam tőle? Volt valakinek hasonló tapasztalata?
Egy ideig normális lehet bizonyos keretek között az érzékenység. De amit leírtál, azt inkább ki kellene vizsgálni. Keress egy jó nőgyógyászt, mert ha komoly sérülés maradt a komplikált szülés után, az a későbbiekben nagyon sok problémát tud okozni és abból a legkisebb, hidd el, az lesz, hogy fáj a szex.
2022. máj. 8. 21:10
2/13 anonim válasza:
Ha csíp és fáj, az fertőzésnek hangzik.
2022. máj. 8. 21:11
3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
#1: Igazad van, visszamegyek a nőgyógyászomhoz, ugye a 6hetes kontrollon még nem tudtam mondani neki, mert még nem "teszteltük", nem derült ki, hogy fáj.
#2: Biztosan nem fertőzés, nem is úgy fáj. Kicsit hasonlít arra az idegfájdalomra, amit a hegem körül érzek. Meg tényleg olyan, mintha fizikailag is "elakadna" a dolog. Gondoltam arra is, hogy lehet pszichés a durva szülés miatt, és talán a testem döntött úgy, hogy ott most se ki-se be?
2022. máj. 8. 21:29
4/13 anonim válasza:
Én igaz nem szültem még, gyereket sem várok, de ha hetekig nem vagyok együtt a párommal, akkor oltárian nehéz az "első" együtlét. Úgy érzem nem fog bemenni, fáj, pedig nedves vagyok, van előjáték stb. Pedig mikor elveszítettem a szűzességemet nem fájt... Ilyenkor egy ujj behatolása is kellemetlen, majdnem fájdalmas. De a következő és a többi alkalom olyan mint régen. Csak az első max 2 alkalom nehéz.
2022. máj. 8. 21:47
5/13 anonim válasza:
Kedves kérdező, tudnád definialni, milyen érzés az idegfajdalom a heged körül?
2022. máj. 8. 21:48
6/13 anonim válasza:
Előfordul hogy fájdalmas lesz, de nálam pl. Lesüllyedt a medencém és azért fáj. Az is lehet, hogy gombás fertőzés, nekem amiatt naaagyon fájt( a medence fájdalmas kívül). Meg ha sokáig nem csinaltatok akkor újra meg kell szokni. Érdemes síkosítót használni.
2022. máj. 8. 22:07
7/13 A kérdező kommentje:
#4: Lehetséges, hogy csak erről van szó, ilyen hosszú szünet még sosem volt. Remélem, hogy tényleg csak ennyi.
#5: Hú, ezt nehéz megmagyarázni. Csípő, égő érzés, de kicsit fantom-szerű, nem olyan konkrétan lokalizálható. Műtétek után a heg körül fáj így, meg kicsit talán az is hasonló, amikor lázasan a bőröd fáj.
2022. máj. 8. 22:10
8/13 A kérdező kommentje:
#6: Abban biztos vagyok, hogy nem fertőzés, nagyon nem olyan. Megkérdezhetem, hogy a medencesüllyedésnek voltak -e nálad más tünetei, ill, hogy hogyan derült ki?
2022. máj. 8. 22:15
9/13 anonim válasza:
Nekem fél év után tudtam azt mondani, hogy nem volt kellemetlen a hegem...ez van
2022. máj. 8. 22:15
10/13 anonim válasza:
Köszönöm a választ kérdező, nekem ugyanez, ráadásul ha hozzá kell érnem ahhoz a, területhez, pl torcsivel fürdés után, egyenesen rosszul leszek
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!