Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyibe kerülne magànk...

Mennyibe kerülne magànklinikàn szülni?

Figyelt kérdés

Külföldön tartozkodom.

Biztositàs nélkül...

Ha hazamennék,a szülés elött mondjuk 2 héttel,és kresnék magàn szülészetet(klinika,vagy bàrmi hasonlo)elvàllalnànak?

És ha igen mennyiért kürülbelül?

Illetve babàmmal visszajöhetnék problémamentesen vonattal,ha még csak egy pàr napos?

2008. dec. 18. 11:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez elég meredek ebben a formában...

Más országok lehet nem ennyire formálisak, mint mi.

Itt teljesen más feltételek vannak.

Ebben az esetben szerintem jobban jársz, ha külföldön szülsz biztosítás nélkül ahogy írtad 15-300 ezerért, mert itthon ennek a többszörösére jön ki ha mindent beleszámolsz.

És még a az utazás, meg az itt tartózkodás bele sincs számolva.

Ja és a kórházban nem mondhatod hogy X Hotelben lakok, és a kicsit is odavinném haza...ez itt nem így működik..

2008. dec. 18. 12:58
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is ezt szűrtem le az írásaidból! (Valamint azt, hogy apa külföldi állampolgár.)

Itthon a kutyát nem érdekli, hogy ott laksz-e ahova BE VAGY JELENTVE (lényegtelen, hogy a tiéd-e), a gyerek ODA LESZ BEJELENTVE, AHOVA TE. Ha neked külföldön még nincs bejelentett lakcímed, akkor marad a magyarországi... És ez egy csomó olyan dolgot vet fel, amit már leírtam.

Az megint oké, hogy a nagykövetség tud rólad, de a bébit akkor sem hozhatod-viheted át a határon papírok nélkül, még ha nyitott is a határ, vagy személyi igazolvány vagy útlevél kell, mivel ő még nem kaphat személyit, marad az útlevél, amihez szintén kell a lakcímkártya...

És ezek csak azok, amik nekem/nekünk eszünkbe jutnak. De nyilván vannak még, nem lenne egyszerűbb, ha ott szülnél?

2008. dec. 18. 13:03
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Helló!

Én megnéztem az elszámoló számlákat. Az én ellátásom (papíron ugye, mert fizetek tb-t) 93500 Ft, a gyereké 60000. Nem tudom, mennyi lett volna mondjuk a császáros szülés, vagy más komplikáció adódik.

De az tény, hogy haza úgy jöhetsz, hogy közlöd a címedet, gyerekorvosod nevét, stb.

Sajnálom :-(

2008. dec. 18. 13:05
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább ott szülnék mert árban talán még jobban is jársz ha ott vagy mert az apa is ott van és ha van valami nyűgöd akkor csak beugrik hozzád a kórházba. Te nem tudsz elrohangálni onnan. Gátsebbel nem hiszem hogy szivesen vonatozgatnál és a babát sem szabad kitenni ennek, mert szerintem az emberek betegen is felszállnak a vonatra ha muszály és nemfog azért leszállni mert ti ott vagytok. Akik itt szülnek Magyarországon azok valószinüleg azért teszik mert valami más úton is meg tudják oldani a hazajutást és mert itt jobb az ellátás mint náluk. Általában azok a szülések programozottak és esetleg az a külföldi doki előre lefixálja a kórházzal a dolgokat. És mi van ha hamarabb szülsz pl 7. hónapra vagy 37. hétre. Előfordulhat és egy vége fele járó kismamánk amúgysem hiszem hogy a vonatozás lenne a legjobb. Szeintem kicsit túlbonyolítod a dolgokat, minden rossz indulat nélkül. Hidd el többe kerülne ha hazajönnél!!!

34 heteske

2008. dec. 18. 13:29
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hallgatok ràtok,marad a külföldi szülés!!!!!!!!!
2008. dec. 18. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!