Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyibe kerülne magànk...

Mennyibe kerülne magànklinikàn szülni?

Figyelt kérdés

Külföldön tartozkodom.

Biztositàs nélkül...

Ha hazamennék,a szülés elött mondjuk 2 héttel,és kresnék magàn szülészetet(klinika,vagy bàrmi hasonlo)elvàllalnànak?

És ha igen mennyiért kürülbelül?

Illetve babàmmal visszajöhetnék problémamentesen vonattal,ha még csak egy pàr napos?

2008. dec. 18. 11:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%

Ezt a konkrét intézménnyel kell megbeszélned!

A Telkiben egy hüvelyi szülés 580ezer (+80 az EDA), a császár 680ezer.

2008. dec. 18. 12:00
 2/15 A kérdező kommentje:

Többe kerül,mint külföldön biztositàs nélkül?

Az eszem most megàllt.

Mindenesetre köszönöm az informàciot!

2008. dec. 18. 12:04
 3/15 anonim ***** válasza:
91%

Húúúúúú, anyám ez nagyon durva!

De nem is értem miért van erre szükség.

Annyi jól felszerelt baba-mama barát kórház van.

2008. dec. 18. 12:07
 4/15 A kérdező kommentje:

Rendben,akkor ha mondjuk hazamegyek szülni,bàrmelyik korhàz ellàt,attol függetlenül,hogy a tb-t nem fizettem?

Gondolom szàmla ellenében,de akkor az mennyi,és kinél kell fizetnem,elötte utàna?

Be kell elötte jelentkezzek?

2008. dec. 18. 12:10
 5/15 anonim ***** válasza:
92%

MELYIK VÁROSBA JÖNNÉL HAZA?

Mert szerintem 1-200 ezerből megvagy még úgy is hogy a kórház kiállítja a számlát, plusz még a dokinak is fizettél.

Már nem emlékszem mennyi volt pontosan a szülés ára, mert ugye mindenképpen kapunk egy elszámolót a zárójelentéssel együtt, hogy mi mennyibe kerül. aztán azt vagy a páciens fizeti vagy a TB.

2008. dec. 18. 12:13
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A telki kórházban van szülészet, az árak a sima szülés 580eFt-tól a császármetszés+őssejt 795eFt-ig.

De szerintem nem működik úgy a dolog, ahogyan kérdezed:

Nem biztos, hogy akkor fogsz szülni, amikorra ki vagy írva, a statisztika szerint a legtöbb baba kiírt dátum előtt születik. (Mondjuk ez a legkevesebb, akkor egy hónappal jössz haza korábban.)

Nem akarok a pénztárcádban turkálni, de ezek az összegek baromi soknak tűnnek. Minden szülés után mindenkinek meg kell kapnia azt a számlát, amit a kórház nyújt be az oep-nek: ha jól emlékszem az én EDÁ-s szülésem 120eFt-ba került, az újszülöttem ellátásáért 100eFt-ot számolnak el. Józan paraszti ésszel azt gondolom, hogy ha rendes kórházban szülsz, akkor nem a tb, hanem feléd nyújtják be ezt a számlát, de ezt meg kéne érdeklődni.

Azt szinte kizártnak tartom, hogy egy pár napos csecsemővel el tudsz utazni: a bébi iratai több hét is lehet mire kiállítják: születési anyakönyvit még a kórházban megkapod a lakcímkártyával együtt. A tb kártyát általában megigényli a kórház, 1-2 hét mire kipostázzák. Ezt le lehet rövidíteni, úgy, hogy ha személyesen igényli az ember, akkor azonnal megvan. Plusz én úgy tudom, hogy neki kell útlevél...

2008. dec. 18. 12:14
 7/15 A kérdező kommentje:

Na jo bonyolult a helyzetem,akkor azt is hozzàtenném,hogy semmi lakcim kàrtyàt stb nem akarok a babànak,csak születésijét,mivel külföldön fogok a tovàbbiakban élni,itt az apa is,csak mivel idöre nem lesz kész a betegbiztositàsom,igy ugy gondoltam olcsobb ha otthon szülök...

Àtjönni meg vonattal szerintem senki nem ellenöriz,hisz eddig soha nem ellenöriztek,csak a jegyet.

Meg nem olyan hosszu ut,épp csak àt a hatàron,de ugye a schengeni hatàr tudtommal meglett nyitva,szoval ezért kérdem,hogy lehetséges -e.

Az àrak viszont elképesztöek.

Hisz mondom itt külföldön biztositàs nélkül 150-300 000 forint egy szülés lefolytatàsa!

Mindenesetre köszi a sok infot mindenkinek:)))))))))))9

2008. dec. 18. 12:21
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Elég bonyi az tény. De nem úgy működik, hogy nem akarsz semmi papírt.

Ugyan te töltöd ki az igénylőlapokat, de ki KELL tölteni.

Mint minden Magyarország területén született ember anyakönyvi kivonatot kap. Mint magyar állampolgár valahova be kell jelenteni, a bébiket oda, ahova az anyuka van bejelentve. Tb kártya is kell, hogy a területileg illetékes gyerekorvos el tudja számolni a dolgokat, akit mellesleg értesítenek a bébi születéséről, mert a hazaadást követően 24 órán belül ki kell mennie...

Értem én, hogy nem itthon akarsz élni, de ez nem úgy működik, hogy gyakorlatilag kicsempészed a gyereked az országból. Külföldön mi alapján fogják ellátásban részesíteni, ha nincs irata?? Ott hogyan tudsz neki iratokat szerezni egy magyarországi szül. anyakönyvi kivonattal?

2008. dec. 18. 12:33
 9/15 A kérdező kommentje:

Jaj,hàt én külföldön élek!

És van itt orvosom!

De korhàzban kell szülni,ugye.

Oda meg sok pénz kell.

Szoval hogy érthetöbb legyen:

Külföldön tartozkodom.

Férjhez akarok meni.

Sajnos a nagykövetség 3 honapja ül a papirjaimon,ami azt jelenti,hogy sehogyse tudok most férjhez menni.

És ha nem tudok férjhez menni,nincs biztositàsom,nincs bejelentett lakcimem.

Én itt élek,csak haza akartam menni szülni.

Mint màs magyar jàr külföldre csak szülni.

Tehàt egy hét mulva otthon semmilyen orvos nem tud meglàtogatni,mert nincs is hova jönnie.

Nem rendelkezek lakssal.

Hotelban akartam elööte 2 hetet eltölteni....

És a nagykövetség ,tehàt a hivatalok tudnak rolam,tujàk hogy elhagyom az orszàgot,én most azt kérdeztem:

Mennyi egy szülés,és mennyi idösen hozhatok àt babàt vonattal a hatàron.

Azt hiszem a kérdésem kicsit félreértetödött.

Màs anya ha kimegy külföldre csak szülni,az hogy repül haza?????????????

2008. dec. 18. 12:40
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Az árakkal nem vagyok tisztában,de ha jól tudom a kicsit nem viheted át a határon(még ha nyitott is a határ)személyi igazolvány/útlevél nélkül.Kiskorúaknak ez még kell.Nektek az útlevél kell a kicsinek,mert személyit még nem kap (bár már tervezik,hogy kell az újszülöttnek is)ezen felül kell egy nyilatkozat az apától,hogy beleegyezik abba,hogy átvidd a határon!
2008. dec. 18. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!