Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Meddig fáj a gátseb? Nekem...

Meddig fáj a gátseb? Nekem szinte napról-napra jobban fáj, ma már alig bírok ülni. Normális ez?

Figyelt kérdés
Felszívódó varrataim vannak.
2010. szept. 12. 15:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

kb. 6 hét

Nekem legalábbis kb addig fájt.

2010. szept. 12. 16:10
 2/12 anonim ***** válasza:
60%

Nekem 3 db öltésem volt nem felszivódó varrat.

az első nap fájt nagyon a 2.-4 napig meg már annyira a babára voltam hangolódva hogy csak meg megéreztem hogy ott van.

Mire kiengedtek és 5. napon varratszedés volt semmit se éreztem belőle.

Szerintem menj vissza a kórházba és vizsgáljanak meg mert lehet hogy kiszakadt a varrat v. más okból fáj.

2010. szept. 12. 16:23
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem is felszívódó varratom volt.

Szülés után ahogy levittek a gyerekágyas részlegre egyből mentem tusolni. Picit sem fájt.

4 napot töltöttünk kórházban, amin ugye minden nap reggel és este gáttísztítás volt, plusz utolsó nap a dokim is megturkászott. Meg lettem dícsérve milyen szépen tűröm, és milyen jól gyógyul.

Hazajöttünk és elkezdődött a pokol.

Olyan szinten bedurrant, hogy százszor inkább szültem volna. Komolyan mondom, hogy a szülés közel sem fájt annyira, mint amilyen kínt akkor éreztem, amikor meg kellett mozdulnom

Szerintem jó a fájdalomküszöböm, mert terhesség alatt is 5 vesekövet "szültem" meg, de az se volt semmi a gátfájdalomhoz képest.

Nem túlzok, hogy a párom emelgetett, mert a felszívódó varrat miatt, annyira húzódott a seb, hogy majd belehaltam.

A védőnőm is mondta, hogy a felszívódó varratnál nagyobb kicseszés nincs.

Nekem csak a szinte negyed-fél óránként történő zuhany segített. Hiába fújtam aloe first-tel, vagy lámpáztam bioptron lámpával...........semmi nem használt, csak az idő.

És azt kell mondanom, hogy normális, hogy egyre jobban fáj........ez azért van, mert gyógyul, és húzódik össze. Majd ha elkezd kipotyogni a varrat könnyebb lesz.

Kitartás.........bár tudom, hogy ez kegyetlenül megkeseríti az első időket.

Én órákig zokogtam, hogy nem tudom normálisan ellátni a Kislányom.

Egyébként nekem is kb. 6 hétig fájt.

A kontrollon is volt még varrat mondta a dokim.

2010. szept. 12. 16:45
 4/12 anonim ***** válasza:

hát én 6 napja szültem, és kb. most jutottam el oda, hogy kezd javulni. Persze ha ülök még érzem, de korántsem fáj.

Az aranyerem viszont igen, ami terhesség alatr jött ki, de szülés után is megmaradt:((( pedig sosem volt eddig...

Szóval én az 1 hetet mondanám amíg a fájdalom elmúlik.

22/L

2010. szept. 12. 17:23
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem is felszívódó varrataim voltak, és állni is alig bírtam, úgy fájt a gátam. Aztán amikor már éreztem elég erőt ahhoz, hogy tükörrel megnézzem magam "odalent", teljesen megdöbbentem. A doki rosszul varrt össze!!!!

Eleinte azt hittem, rosszul látok, meg sok a vér, hasonlók, a teljes felismerés az 5. héten volt. Megvártam a 6 hetes kontrollt, ahol érzéstelenítés nélkül elvágta a hibás összevarrást egy szikével ( nekem egy öltés volt a hüvelybemenetnél, és rendesen össze is forrt, illetve a gáttól előre "elfelejtett" összevarni, már nem merem megnézni se...

Azt javaslom, ha nagyon fáj, menj el hozzá, vagy egy másik nődokihoz a késöbbi kellemetlenségek miatt.

2010. szept. 13. 00:30
 6/12 anonim ***** válasza:

Nekem a varratszedésig (4 nap) húzott, a belső varratokat vagy 1-2 hétig éreztem.

A varratszedés után 3 napig a belső varratom fájt, mert valami gikszer volt vele.

1-2 hétig érzékeny volt az altájam, de nem fájt.

Ha fáj, menj orvoshoz, inkább nézze meg.

2010. szept. 13. 08:09
 7/12 anonim ***** válasza:
Nekem a belső felszívódó a külsőt kiszedték! Egyáltalán nem fájt! Főleg, ahogy a varratok (külsőt) kiszedték meg aztán még csak nem is húzódott! Vagy nagyot vágtak, vagy rosszul varrhattak! Vagy csak én voltam szerencsés!
2010. szept. 13. 08:50
 8/12 anonim ***** válasza:

Huu,itt aztán van mindenféle válasz!

Én császáros voltam,azt hittem a hüvelyi szülés a császihoz képest maga a menyország!!!!6 hétig is fáj a gátseb??!!Nem semmi!Nekem a vágás kb.2 napig fájt kegyetlenül,aztán enyhült!

Lehet akkor nem is kellene harcolnom a sima szülésért a kistesóval... :S

Minden jót Nektek

(Bocsi a közbeszólásért,de elcsodálkoztam,h így "fáj" a gátseb!)

2010. szept. 13. 11:36
 9/12 anonim ***** válasza:

Mikor már nem vérzel, akkor kezd el jobban fájni, mert húz-szúr... Legalábbis nálam is és a barátnőmnél így volt.

Én Bepanthen-el kenegettem, ez nedvesen, puhán tartotta a varratot. De a sima babapopsikenőcs is jó. Vagy gyakran bevizezed,a varratot, hálóingben járkálva nedvesen tartod magadat.

Nem írtad mikor szültél, de 1-2 nappal szülés után meg azért fájt nekem jobban, mert az érzéstelenítő ment kifelé.

2010. szept. 13. 14:52
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nekem is mondták, hogy kenegessem bepanthennel.

Hát lányok őszintén.........én alig tudtam szétnyitni a lábam, és hogy hozzáérjek........áááááááááá ez lehetetlen volt. Mondom nekem csak a víz segített.

És őszintén bevallva, én pisilni sem tudtam.

Már maga az problémát okozott, hogy ráüljek a wc-re. Ha ezt meg is oldottam, akkor a vizelet olyan szinten csípte az amúgy is baromira fájó sebem, hogy a csillagokat láttam.

Szégyellem, de abban az időben a tus alatt a kádba pisiltem.

Szerintem ez a gátseb dolog is egyén függő.

Az ismerősi körömben van aki meg sem érezte, és van aki hasonlóan szenvedett, mint én.

Szerintem itt sem lehet általánosítani.

Jó lett volna gátvédelemmel szülni, de a Kicsikém úgy tört előre, hogy a dokiék is csak lestek. Vajúdtam két órát, aztán pedig 3. nyomásra meglett a Kislányom, aki első baba.

2010. szept. 13. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!