Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejterméket már eszik a...

Tejterméket már eszik a lányom, szinte mindent. Most akkor hogyan állítsam át tápszerről tejre? Gondolom nem egyik napról a másikra kell?

Figyelt kérdés
2011. jan. 3. 08:25
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Mennyi idős?

Kisfiam 15 hónapos, tejitalt iszik reggel és este. 1 éves koráig kapott tápit, utána váltottunk erre. Én tavaszig még biztosan nem sima tejet fogok neki adni, a tejitalban lévő vitaminok miatt. Gondold át, biztos, hogy most télen akarsz váltani?

2011. jan. 3. 08:31
 2/6 A kérdező kommentje:
ne haragudj,de a kérdésem nem ez volt...
2011. jan. 3. 08:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az én lánykám úgy állt át a tejcsire,hogy amikor még tejitalt ivott kóstoltattam vele a tejcsit is egy kicsit.

Aztán fokozatosan emeltem a tejcsit és a tejitalt csökkentettem.Szóval mi így váltottunk tejitalról tejcsire.:)

2011. jan. 3. 08:45
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm
2011. jan. 3. 09:23
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem úgy mondta a védőnő, hogy fokozatosan szoktassam hozzá a tejhez, ha érzékeny rá a kislányom, akkor észre tudjam venni. Pár napig a reggeli tápszer legyen fele tej (amit előtte felforraltam), fele tápszer. 2,8-as tejet javasolt. Azért reggel kell kezdeni, hogyha valami emésztési problémát okoz, az inkább nappal jelentkezzen, mint éjszaka. Ha nincs semmi gond, akkor néhány nap után kaphat reggel csak tejet. Ha ez is rendben ment, akkor lehet este is elkezdeni ugyanúgy fele-fele arányban, majd pár nap után, ha nem volt semmi probléma, akkor este is kaphat csak tejet. Mindezt egy éves kor betöltése után javasolta.
2011. jan. 3. 16:07
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Mi most kezdtük a tejet próbálni, de nekem a legzsírosabb tejet ajánlották. 3,5-ös tejet vettem és ma reggel felforraltam belőle egy kicsit, de 1 decinél többet nem kért belőle. Utána kapta a tápszert, de természetesen kevesebb adagot. Ahogy előttem is írták, délelőtt illetve napközben érdemes fokozatosan próbálni, mert ha mégse jönne be és kiütések jelennének meg rajta vagy bármi mást okozna, akkor az még nappal kijöjjön és ne éjszaka. Itasd meg reggel egy kis tejjel és utána pótold a szokásos adagot tápszerrel. Ha nincs semmi gond, akkor másnap reggel ugyanígy. Én első alkalommal este még nem próbálkoznék, mert vannak olyan dolgok, amik kisebb adagban nem okoznak semmit, de nagyobb adagban kiüthetnek és az ne éjszaka történjen. 1-2 napos reggeli tejcsizés után aztán már próbálhatod szerintem este is.

Sok sikert!

2011. jan. 5. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!