Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A Bajcsyban el lehet intézni,...

A Bajcsyban el lehet intézni, hogy császár legyen?

Figyelt kérdés
Három hüvelyi szülés után gondolkodok a császáron. Valaki szült már ott úgy, hogy maga kérte, hogy az legyen? Van orvos, aki vállalta? Köszönöm.
2022. febr. 17. 08:51
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Aranyosak vagytok, köszönöm. 🙂

A harmadiknál elhatároztam, hogy pozitív lesz csak azért is. Mástól is hallottam csodálatos szulesekrol és el se tudtam képzelni. De létezik. Sokat olvastam a témában. Az egész agyban dől el. Minden nap agyban készültem rá oly módon, hogy elképzeltem a folyamatot, nagyon fontos, hogy csak a pozitív emlékeket, a pozitív gondolatokat éltem meg, amikor a szülésre gondoltam. Aztan a szuloszoban nem ment először. Mikor a férjem rajott arra, hogy nem akarom a kitolast és ezért maradnak el a rendszeres fajasok(mert amikor leültem, lefekudtem, nem voltak), azt mondta, hogy mindenképpen meg kell szülnöm, akkor jöttem rá, hogy akkor már jobb lenne előbb. Szóval onnantól kezdve, hogy elfogadtam, mentek is az események. Így is 12 órás szülés volt, pedig mindenki azt mondta, a harmadik milyen hamar meglesz. Körülöttem addig heten szültek meg! A három gyerekem közül rá kellett várni a legtöbbet, de tudom, hogy csak en tehettem róla. A kitolásnál meg ugyanott jött ki, ugyanúgy fajt, mégis másképp éltem meg. Közben valahogy sikerült úgy nyomnom, mintha együtt dolgoztunk volna a babával. Olyan volt, mintha éreztem volna, ahogy egyre előrébb halad a szulocsatornaban a nyomasaimmal együtt. Nehéz leirni, de miután kijott, olyan volt, mintha az egészet kívülről neztem volna végig. El se hittem és félek, hogy ez "romlana el".😔

2022. febr. 17. 18:19
 12/19 A kérdező kommentje:
Utolso valaszolo! Sajnalom, ami veletek történt!
2022. febr. 17. 18:21
 13/19 anonim ***** válasza:
Gondoltam, hogy ilyesmi. Én elmentem hypnobirthing tanfolyamra és igaz, hogy nehéz szülésem volt, de végig ott voltam fejben és én irányítottam. Esetleg lehet neked is érdemes elmenni, ha nem tartod baromságnak. Ezt a császár alternatívájaként javaslom. Remélem minden úgy lesz, ahogy szeretnéd. Boldog babavárást!
2022. febr. 17. 18:28
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Pár hete szültem a Bajcsyban, előtte is többször megjártam a szülőszobát kenetvétel, CTG stb miatt és mindig mindenki akivel talákoztam iszonyatosan kedves volt és emberi. Az orvos és a szülésznők akikkel szültem is fantasztikusak voltak pedig nem ő volt a saját orvosom, mégis nagyon figyelmes volt, segített, támogatott, semmi felesleges dologgal nem stresszelt, mindenről tájékoztatott, figyelembe vették a kéréseimet, végtelenül pozitív élménnyel távoztam a szülőszobáról és a kórházból. Ne izgulj, próbálj meg felkészítő tanfolyamra járni esetleg vagy valami hasonlóra mint amit #13 ír, de az biztos, hogy a kórházban bárkit fogsz ki, mindenki iszonyatosan rendes és támogatni fognak akkor is ha nem ez lesz a legkönnyebb szülés a világon. Boldog babavárást és álomszülést kívánok neked, minden rendben lesz. :)
2022. febr. 17. 23:05
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Én is nagyon boldog babázást kívánok mindenkinek!🙂
2022. febr. 18. 07:50
 16/19 anonim ***** válasza:
74%

Ez az egyetlen műtét, ahol hét rétegen megnyílik a bőr, majd ′′ visszavarrják ′′ a dolgokat. A felépülés hónapokba telhet. A nő olyan érzéstelenítést kap a gerincébe, ami egész életében hatással lehet rá... Pár óráig nem tud felkelni az ágyból, de mégis felelősséget vállal a baba ápolásáért, még akkor is, ha szinte alig áll a lábán ... Szörnyűek a fájdalmai, a falhoz szorítja a kezét, de mégis eléri a babáját... Egy anya erőfeszítései összehasonlíthatatlanok, ezért szeretik az anyák a gyermeküket mindennél jobban! ❤❤❤

Ha anya vagy, aki a császármetszésen keresztül szült, ERŐSEBB VAGY, MINT GONDOLOD! LEGYÉL BÜSZKE MAGADRA 💎❤️💪🏻

2022. febr. 18. 14:10
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősöm szült Bajcsyban, ő körzetileg odatartozik. Az elsőt még megpróbálta természetes úton, de császár lett a vége. A második és harmadik szülése eleve programcsászárnak volt tervezve. Szóval nem minden doki császárellenes ott. Ezt azért írom, mert ismerek olyan orvost/kórházat, ahol császármetszés után is erőltetik a hüvelyi szülést.

Körbe kell kérdezősködni, hogy milyen lehetőségeid vannak, mit vállalnak.

Ha meg nem vállalják, akkor marad a magán.

Ha úgy érzed, neked így jobb, akkor ne hallgass a sok okoskodóra és rémhír-terjesztőre. Ez a te döntésed és rád tartozik (meg az orvosra). Több olyat ismerek, aki összehasonlítatlanul jobban élte meg fizikailag és lelkileg is a császármetszést, mint a hüvelyit.

2022. febr. 19. 12:09
 18/19 anonim ***** válasza:
És ha ennyire félsz akkor annyira muszáj az a 4. gyerek de komolyan??
2022. febr. 19. 14:01
 19/19 A kérdező kommentje:
Aranyos tőled, de semmi köze a kiírt kérdéshez!
2022. febr. 19. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!