Rooming-in rendszerű kórházban megtehetem ezt?
Engem csak az indítatás érdekelne. Én kb meghaltam, hogy egy kis komplikáció miatt csak másnap reggel hozták úgy, hogy velem is maradt. Persze, mások vagyunk, de kíváncsi vagyok az indokra 🙂
Szerintem megértik, de valószínűleg nem díjazzák. De hát boldog anya=boldog baba. 🤷
Elvben igen, de gondolom azt feltételezik, hogy az megy ilyen rendszerben szülni, aki a babával szeretne maradni, amúgy meg gondolom kórháza válogatja, de nyilván nem fogják rád parancsolni a gyereket, ha szeretnéd beadni éjjelre. Nálunk az Istvánban anno attól vitték el, ahol indokolt volt az anya állapota miatt, hozták a császárosoknak is ugyanúgy mindig. Mondjuk a napközbeni "leadást" nem is értem, ilyenkor szokik össze az anya és a baba, ha nem akarsz szoptatni (mert ilyen rendszerben az aligha fog összejönni), akkor sem szokták indokolatlanul napi több órára elvinni napközben a gyereket, mert már ugyan miért tennék?
Éjszakára elviszik biztosan, ha kéred, de nem gondolom, hogy napközben órákat tőled távol tartják csak azért, hogy pihenhess, feltéve, ha a baba, vagy a Te állapotod ezt nem teszi szükségessé. Roomin in-ben meg nopláne nem.
Én Bp-en születem kétszer ilyen kórházban.
Az egyik szobatársam csinálta ezt és hát nem értékelték a csecsemôsök, ahogy te fogalmaztál.
De ôszintén, miért is örülnének neki? Hiszem a rooming-in lényege éppen az, hogy kezdjetek összeszokni, igen is lásd el a babát és ha kérdésed van, segítenek.
De ôk nem azért vannak, hogy napközben pár órát, meg egész éjjel foglalkozzanak a babáddal, ez akkor már a te feladatod.
Gondolj bele, hogy van mondjuk 10 szoba az osztályon, 2-3-4 anyuka és a babáka szobánként, minderre 2-3 csecsemôs egy mûszakban.
Nem csoda, hogy nem örülnek az ilyesminek, egyszerûen kapacitásuk sincs rá és hát ez nem is a feladatuk
Ha jól leszek nem fogom lepasszolni, csak van egy eü problémám, ami miatt nem tudom mennyire leszek jól szülés után, még pluszban a szülés utáni nehézségek mellett. Ezt szeretném egy kicsit kiheverni, hogy ha hazamegyünk megfelelően eltudjam látni a babám.
Én sem szeretném lepasszolni, egyetértek veletek, ha megszületik a babám, akkor nyilván vele szeretnék lenni minél többet, hiszen évek óta várom az érkezését. Az olyan nők mint amit a harmadik válaszoló írt, én sem értem minek szül.
Biztos h fogsz szajhuzast kapni... Mikor éjjel vinnem kellett a lányomat vercukor mérésre, volt egy kisbaba akinek mar lilult a feje úgy sírt... Nagyon sajnáltam csórit legszivesebben kivettem volna és megnyugtattam volna...míg az anyukája békésen aludt gondolom.. Na ezt nem...
Napközben ha zuhanyozni akarsz egyet gond nélkül leadhatod, de egyébként a babák többsége egesz nap alszik az első pár napban.. Meg hát otthon is veled lesz éjszaka, ott nem adhatod őt le...
Egyébként első éjszaka soksok óra vajúdás után sokan leadják... Aztán a csecsemősök vizzel tápszerrel tömik őket ahelyett h az anyukájuk Hangját ölelésèt élveznék ha szükségük van rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!