Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor kell elkezdeni orvost...

Mikor kell elkezdeni orvost vagy szülésznőt választani?

Figyelt kérdés

Vagy melyiket kell? Nem annál akarok szülni akihez terhesgondozásra járok.

Mi alapján választotok? Minden érdekel ami a témába vág, kezdő kismama vagyok, és nem is nagyon van a környezetemben ismerős.

Köszi minden választ. 24 hetes vagyok.

2008. dec. 15. 16:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha 24 hetes vagy akkor itt az ideje dokit választanod.Én sokat "kipróbáltam" de egyik sem jött be mert olyan közömbösen voltak, sztárolták magukat, örülhettem h odajárhatok stb.. szóval nekem a felkészültségen kívül az is fontos volt h ápolja a lelkemet a doki, hogy bátran megkérdezhetek mindent tőle még a kényes dolgokat is, hogy türelmes végighallgat, empatikus, átélni hogy min megyek keresztül h mennyire aggódom... Rábukkantam végül is és mindenkinek csak ajánlani tudom. Igaz h fiatal de ebből adódóan nem rutinból csinálja a dolgokat hanem lelkiismeretesen megvizsgál elküld további vizsgálatokra stb.

Szülésznőt érdemes választani mert végig Ő lesz melletted, figyel mindenre, megnyugtat, tartja benned a lelket..

Nekem másodunokatestvérem volt a szülésznőm, olyan jó kis csapat voltunk: doki, szülésznő, párom és én h csodálatos élmény maradt a szülés.

Nem jártam előkészítő tanfolyamra sem, mert a szülséznő körbevezetett elmagyarázott mindent a kórházban mi fog történni , hová visznek szülés után stb..

Hol laksz melyik városban?

2008. dec. 15. 16:59
 2/4 anonim ***** válasza:

szia,

Ha nem annál akarsz szülni akihez jársz, akkor érdemesebb inkább szülésznőt választani, a 35-36.héten, megbeszéltek mindent és Ő lesz bent a szülésednél, meg az éppen ügyeletes orvos.

Ha dokit választasz, akkor hozzá kellene járnod terhesgondozásra is.

Én dokit választottam, hozzá járok magánrendelésre, drága, az tény, de legalább végig kíséri a terhességemet, és akkor hívom amikor akarom, ha kérdésem van.

2008. dec. 15. 17:06
 3/4 A kérdező kommentje:

Első válaszolónak: Bp.

többiek tapasztalatát is szívesen veszem. köszönöm.

2008. dec. 15. 20:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem a szülésznő nagyon fontos. Én nagyon sokat köszönhetek neki. Végig ott volt velem. Én a 20 héten beszéltem vele először, hogy elvállal e. majd a 35 héttől heti egyszer mindig beszéltem vele. Szülés után is bejött naponta kétszer, hogy megnézzen minket.

Nálunk pl nem lehet fogadott szülésznő ha nincs fogadott orvos.

2008. dec. 15. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!