Szülésznőt hol és mikor kell választani?
Figyelt kérdés
2010. dec. 17. 12:38
1/4 anonim válasza:
hol? ahol szülsz. minél előbb, mert van ahol bekorlátozzák őket mennyi szülést vállalhatnak, félidőtől már érdemes őket felkeresni.
amúgy nincs olyan hogy "kell".
2/4 A kérdező kommentje:
Értem akkor ez egy plusz.És nekik mi a pontos feladatuk?
2010. dec. 17. 12:45
3/4 anonim válasza:
Nem kell, lehet.
Én nem választottam, egyik szülésnél sem.
4/4 anonim válasza:
Szülésznőt akkor érdemes választani, ha a szülést nem orvos vezeti le. Normális esetben a szülést bába kíséri, ez gyakorlatilag a kórházban a szülésznőnek feleltethető meg. Kórháztól függ, hogy mekkora a kompetenciájuk, mennyi a mozgásterük. Jó esetben a doki csak a kitolási szakban van bent (ez kötelező), a vizsgálatokat, a gátvédelmet, az esetleges alternatív vajúdáskönnyítő technikákat mind a szülésznő végzi. Ha nincs jelen dúla, vagy más kísérő, akkor annak is átveheti a feladatait. Mindenben segít, ő fogadja a babát, ő köti el a köldökzsinórt. Hasznos szerintem, ha előre tudod ki lesz veled életed egyik legfontosabb napján, már csak azért is, hogy meg tudjátok beszélni, hogy mik az álláspontok a szüléskísérés kapcsán, ne ott döbbenj meg, hogy ja ez vagy az nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!