Hogy fogadta a család, ha nem akartatok látogatókat az első 6 hétben?
Második babánk érkezik. Az első születésénél még a szüleimnél laktunk, a kifejezett kérésem ellenére is boldog-boldogtalan beállított az első 1-2 hétben megnézni a kicsit. Akkor a COVID első hulláma utáni csitulás volt, nem örültem, de mivel nem a saját otthonunk volt, és beengedték a látogatókat mondván, hogy csak egy percre néznek be, így kénytelen voltam jó arcot vágni hozzá.
Most már saját házban lakunk, így ebből a szempontból mi kontrolláljuk az érkezőket. Tekintve, hogy az új variáns elvileg gyorsabban, könnyebben terjed, mint a régi, és voltunk is COVID-osak mind a hárman (én terhesség alatt, plusz a 16 hós gyerekünk), elég betegek is voltunk, így tudjuk, milyen is elkapni, nem szeretnénk kockáztatni. Abban maradtunk a férjemmel, hogy a nagyszülők átjöhetnek megnézni a picit az elején, de én szeretném, ha utána ők se jönnének, hanem négyesben nyugton lehetnénk, amíg a férjem itthon tud maradni a munkából. Több gyereket nem tervezünk, így kihasználnám az alkalmat, hogy utoljára kiélvezhessük az újdonság varázsát. A nagyobbik gyerekünk nem tudom, hogy fogja a kicsit fogadni, szeretném, ha tudnánk rá is koncentrálni, és nem kéne a látogatókkal foglalkozni, hanem ő is megszokná az új helyzetet. Nyilván, ha úgy látom, könnyen veszi a dolgokat, és inkább jót tenne neki a más társaság, és nem bántaná, hogy távol van tőlem, amíg én a kicsivel itthon maradok, akkor a férjem átviszi majd a nagyszülőkhöz többször.
A nagyszülőkön kívül mindenkit 6 hét, de legalább a kicsi első oltásai után szeretnék csak fogadni. Viszont ismerve a családomat (és az első gyereknél tapasztalt önzőségüket) már előre félek, hogy ebből hiszti lesz, és azt sem értenék majd meg, ha már csak önmagában a járvány miatt nem szeretnék ide senkit. Testvéreméknél ráadásul van 3 év alatti gyerek, akivel eljárkálnak (múltkor is átragasztott valami nyavalyát a mi gyerekünkre 5 perc alatt, mondván, hogy már jól van, erre egyáltalán nem volt jobban még, csak tojtak ránk magasról), a férje is összevissza mászkál állandóan. Dédszülők közül 3 él, közülük 1 lenne, aki ilyen szempontból ártalmatlan, mert szinte sehova sem megy otthonról, de mivel a másik 2 igen, így nem akarunk ebből nézeteltérést (nyíltan legalábbis, a férjem nagymamájáról lenne szó, neki mondtam, hogy ha szeretné, pont a fentiek miatt őt nyugodtan áthozhatja. Az én mamáimat nem szeretném az elején).
Irreális gondolat tőlem, amit kérnék?
Aki hasonló helyzetben volt, ott hogy zajlott?
Mindenki elérhető távolságban lakik, tehát még csak arról sincs szó, hogy most feljönnének messziről, mert utána 1 évig úgyse találkozunk...
"Olyan nem lesz, hogy idejön valaki, és nem nyitok ajtót"
hat nemtom, ha hozzam meg az ujszulott gyerekemhez ugy allitana be valaki hogy elotte nem kerdezte meg johet-e, nekem meg baromira nincs kedvem masokhoz, akkor az ajtom zarva maradna
Én mindkét gyerkőcömmel megvártam a 6 hetet, csak a nagyszülők és a testvéreink jöhettek.
Aki felhívott vagy rámírt hogy jönne annak szépen elmondtam hogy inkább még ne, igyekeztem mindig a lehető legkedvesebben. Sok képet küldtem a babáról, szóval képeken láthatták őket.
Ezen kívül aki csak úgy random beállított minden hívás és értesítés nélkül arra is gondoltunk. Raktunk ki a kapunkra egy kis bekeretezett szöveget, hogy köszönjük hogy jöttél, de egyelőre szeretnék békésen összehangolódni hármasban/négyesben blablabla. Szóval ki se mentünk hozzájuk.
Nem érdekelt,hogy ki hogyan fogadta.Nem is fog érdekelni most sem.Közvetlen rokonok eleve segíteni fognak (anya,anyós pl),de ennyi..
Unokatesó meg barátok meg mindenki,neem,biztos hogy nem.
A páromnak így is remélem,hogy lesz aki segít,mert most egy 2 éves tornádóval és egy kutyával kell otthon elboldogulnia nélkülem.Most először teljesen nélkülem.Nem órákra,nem fél napra,legalább 3 teljes napra.Örülnék neki,ha legalább anyós rájuk nézne,nem azért mert nem bízom benne,hanem mert tudom milyen nehéz megoldani hogy legyen a gyerkőcnek rendes kaja,időben mindig meglegyen az alvás,fürdés,kutya is sétáltatva legyen,meg azért a lakás se legyen egy merő retek..
(Bár nem halnak bele,ha kivételesen 3 napig rendelnek kaját se,a pizzát úgyis mindketten szeretik,vagy előre hagyok otthon..)
Miután haza érek neki ezt kell kipihenni,nekem a szülést,majd a babával is össze kellene szokni,a fiamat is össze ölelgetni mert az a 3 nap nekem nagyon sok lesz nélküle,gyermekágyi vérzés,tejem folyni fog össze vissza,a lakást is rendbe kell szedni tuti..
Kizárt,nem leszünk vendégfogadásra alkalmasak ha megsértődnek rajta akkor se.
Bár anyukámat ismerve ő biztos jön majd segíteni,legutóbb is hatalmas segítségünk volt.Főzött helyettem pl pár hétig,hogy tudjak egy kicsit aludni nappal,párom mindig össze pakolt,de hát értitek,így ők is kimerültek,egyikünknek se volt kedve akkor se jópofizni senkivel..
Legalább az első 6 hét az a családról,egymásról ÉS A TÚLÉLÉSRŐL szól.Ha valaki úgy érzi nem akar vendéget fogadni,ne fogadjon,tojjátok le hogy ki sértődik meg.Vagy elmúlik,vagy nem is volt érdemleges vele foglalkozni eddig sem.
Dettó ez volt. Kedves anyós pajtás nem akarta megérteni.
Majd jött az hogy eltiltom a gyerektől.
Eszébe vette hogy szét szed minket párommal.
Sikerült.
Másfél éves a kisfiam, külön élünk 4 hónapos kora óta, ez idő alatt 2x látta a gyereket, ha rajtam múlna teljesen, 1x sem láthatná. Igazi boszorkány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!