Szülés után mikor kell/illik elmenni meglátogatni az újszülöttet és az édesanyját? Jogos a követelőzése? 400km-re vagyunk egymástól.
Barátnőm 10 napja szült. Gyerekkori barátság, 28 éve vagyunk jóban. Ő a kisebbik gyerekem keresztanyja. 400km-re lakunk egymástól. Nekem az egyik gyerek 3,5 éves, a másik 1,5. Segítségem nincs. Hétközben kellene mennem hozzájuk, mert hétvégén azokat várják, akik dolgoznak. Én itthon vagyok GYED-en, de a saját vállalkozásunkban dolgozom közben.
Egy nap alatt kell megjárni az utat (oda-vissza 800km), mert nem lehet náluk aludni.
A férjem hétfőtől vasárnapig dolgozik, határidős a projectjük, nem kap még 3 hétig szabadságot. A kicsit nem akarom vinni, szerintem 10 óra autózás sok egy nap egy 16 hónaposnak, a férjemre nam hagyhatom. A lányom barátnőjének édesanyja felajánlotta, hogy vigyáz a gyerekeimre, 8-20 óráig, elhozza a kislányokat az oviból, illetve a pici náluk lehet.5 gyerekkel lenne, a két ovis, a 16 hónapos kicsim, illetve az ő 4 hónapos ikrei.
A barátnőm minden nap legalább háromszor felhív, hogy mikor megyek már.Ma behisztizett (szó szerint sírt), hogy miért nem megyek már, biztos nem is akarok, illetve ha megyek, akkor miért nem indulok el 5-kor és miért nem maradok estig, éjjel úgyis jobb autózni. Amikor már szerinte elég bunkón azt mondtam, hogy értse meg, nekem nincs szolgahadam, egy ismerősnek meg hogyan varrhatnám a nyakába hajnaltól estig (22-kor szokott a férjem megjönni) a gyerekeimet és bocsánat, de nekem az én családom a felelősségem, na akkor lebunkózott és lecsapta a telefont.
Mit csinálok rosszul? De most komolyan! Ne kíméljetek, ŐSZINTE válaszokat kérnék. Mi egy barát kötelessége?
"Hétközben kellene mennem hozzájuk, mert hétvégén azokat várják, akik dolgoznak. Egy nap alatt kell megjárni az utat (oda-vissza 800km), mert nem lehet náluk aludni. "
Te jo eg! Ez nem baratsag, hanem zsarolas. Ilyen elvarasai nem lehetnek. Nem lat szivesen hetvegen, csak hetkoznap? En nem mennek ezek utan vagy eleg surun kellene bocsanatot kernie az ilyen beszolasokert. Tul fogja elni. Mas is szul gyereket es egyedul kell vele boldogulnia. Tuldramatizalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!