Honnan tudom előre, hogy fogok-e tudni elég erősen nyomni?
Nekem ez nagy félelmem, hogy kitoláskor (szerintem) nem fogok tudni elég erősen nyomni, és akkor hogy jön ki a baba? Egy pont után már nem lehet sürgősségi császár se, valahogy ki kell nyomni a gyereket. De mi van, ha nem tudom?? Olyankor mi történik, nem lesz baja a babának?
(Szemem se jó, nem is mernék full erővel nyomni...)
Két szülésem volt. Az első tankönyvi. Mondta is az orvosom, hogy minden szülésnek ilyennek kellene lennie.
A 2. viszont.... Egy trauma. Spontán indult, de a méhszáj is fent volt, a baba is. Hiába jöttek a tolófájások, nem olyan érzés volt, mint amilyennek kellene lennie. Mondtam is, hogy valami nem stimmel. Hiába nyomtam, nem volt értelme, csak az erőm fogyott. Hívták az orvost, rendellenes beilleszkedés miatt császár.
#16, köszönöm a te válaszodat is. Nekem a környezetemben sosem volt kicsi gyerek, tesóm se volt, barátaim sem érintettek még a témában, meg hát a szülését valahogy senki se szívesen osztja meg mással.
Filmeket láttam egyedül (hollywoodi), de ott elég torzan árbárzolják a szülést, na ott robban szét a nők feje a szüléskor xD Ezek szerint ez azért nincs így (mint a magzatvíz se egy Niagara meg utána nem rögtön a nyomás jön)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!