Mi van akkor ha nem tudok erősen nyomni szülés közben? NEM pattan el ér a fejben az erőlködéstől??
Én megpróbáltam a szülésznőre hallgatni tényleg, amikor mondta, hogy mikor ne nyomjak, mikor lélegezzem el, de egyszerűen nem tudtam nem nyomni. Sőt, inkább nem is azt mondom, hogy nem nyomni nem tudtam, mert amúgy én nem csináltam semmit, nem nyomtam, de éreztem, hogy az izmok a testemben teljesen maguktól összehúzódnak és tolják kifelé a gyereket, az égegyadtavilágon semmi ráhatásom nem volt azon a ponton már. A szülésznő mondta, hogy lélegezzem el, de én nem igazán tudtam, hogy mégis mit vár tőlem, hogyan akadályozzam ezt meg, teljesen tőlem függetlenül folytak ott már a dolgok. Én becsszó nem akartam szembeszállni a szülésznő javaslatával, de ha egyszer a testem másképp gondolta :D
Amúgy nekem is egy barátnőm annyira erőlködött, hogy az arcában szétpattogtak az erek, de neki arccal előre jött a baba, szóval azért szerintem nem az az általános, hogy ennyire erőlködni kelljen. De úgy tudom, hogy ha valakinek problémái vannak az érrendszerével, fennáll annak az esélye, hogy esetleg agyvérzést kapjon, akkor nem engedik természetes úton szülni hanem császározzák.
Mondják mikor nyomj.
Amikor rossz helyen nyomtam vörösödött a fejem akkor rám szóltak h nem jó.
Nem fejből es nem gyomorbol kell nyomni hanem alulról mintha (bocsánat) de szorulásod lenne, alhasból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!