Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy lehet azt feldolgozni,...

Hogy lehet azt feldolgozni, ha Down-kóros baba születik?

Figyelt kérdés
2008. dec. 14. 19:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon, nagyon nehezen.Sajnos nekem 5 napos korában meghalt a down szindrómás kisfiam, gyomorfejlődési rendellenesség miatt!A mai napig nem dolgoztam fel. 6 évvel később ismét downos babát vártam, a kislánynak pedig szivfejlődési rendellenessége is volt. Sajnos nem élte volna túl a születést.
2008. dec. 14. 19:47
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Borzasztó ilyeneket megélni.

Csak azt nem értem, hogy a terhesség alatt egyáltalán nem derült ki, hogy beteg a baba?

2008. dec. 14. 19:53
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én az első válaszoló vagyok. Sajnos nem derült ki a terhesség alatt, CSAK a szülés után! A következő babánál a 15.héten derült ki a genetikai mintavétel során.
2008. dec. 14. 19:59
 4/11 anonim ***** válasza:
98%

Beszéltem down szindrómás gyerek szüleivel, nem is eggyel. Sokféle hozzáállás létezik. Az első amikor "isten adta, hát ilyen, így szeretjük" a második: kiborul, magában, majd a környezetben keresi a hibát, rejtett elutasítás van a gyerekkel szemben, harmadik: összeroppan, majd keresi azt ami örömet okoz egy ilyen kisgyerekben is, negyedik: látja, mondják neki hogy valami nincs rendben, de nem tud vele mit kezdeni, mert lehet ő is értelmi sérült. Ezek a leggyakoribbak.

Van egy ismerősöm, akinek megszületett a down kislánya, a doki mondta minden rendben van. De az anyuka érezte, hogy nem oké valami, hiszen futkorásztak a gyerek körül, kerülték a szülőt. A kislányon nem látszot semmi még. Mielőtt hazamentek, odanyögte a doki a folysón: "ja, down kóros a gyerek, jó egészséget"

A nő utánajárt mi ez, összeroppant, majd felállt és elkezdett kutakodni, hogy mi az amivel fejleszthetné a gyereket. Azonnal a lovas terápiába fogtak, ma a nő más sérült gyerekeivel is foglalkozik, a kislánya pedig felső határeset a tanulásban akadályozottak körében, holott ha nem foglalkoznak vele, középsúlyos képet is mutathatna.

2008. dec. 14. 20:06
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Első válaszoló! Van másik gyereked a tragédiák után? Az orvosok tettek valamit 2 ilyen szörnyűség után, vagy csak a véletlenre fogták? Ne haragudj hogy faggatlak...
2008. dec. 14. 20:16
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kedves első válaszoló! Az első babánál csak szüléskor derült ki? Ha nem haragszol, megkérdezhetem, milyen volt vele az AFP, nyaki redő, és hogy milyen súllyal született? És hogy viselkedett az első hetekben?
2008. dec. 14. 20:22
 7/11 A kérdező kommentje:
Most látom, hogy öt napig élt. Nagyon-nagyon sajnálom. Egyáltalán hogy lehet ezt elviselni?
2008. dec. 14. 20:24
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszoló vagyok. Igen van 2 egészséges gyerekem. Az első terhességem problémamentes volt, ő 12 éves fiú. A második kisfiú volt aki 5 napot élt. A harmadik terhességemből szintén egészséges kisfiú született. Ő 5 éves. A negyedik terhességem 14 hetesen elhalt méhen belül, oka ismeretlen. Az 5. terhességem volt a downos kislány. Tavaly decemberben.

Az downos kisfiú 37. hétre született 3500 grammal. Afp jó volt, nyaki redőt még akkor nem néztek (2001-ben) Születése után egyből megmondták down kóros. Ki sem engedték a korházból, mert a gyomra sem volt rendesen kifejlődve, amit szintén nem vettek észre a terhesség alatt. Az utolsó terhességnél is sziven ütött a genetikai vizsgálat eredménye. 21-es triszómia vagyis down kór. Nagyon nehéz feldolgozni, érthetetlen számomra a mai napig. Vigasztal a 2 egészséges kisfiam.

De még egy kislányt is szerettem volna, így 36 évesen nem tudom mennyi esélyem van rá....

2008. dec. 14. 20:38
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A downos kislánynál a nyaki redő 5,3 volt, ami nagyon magas.
2008. dec. 14. 20:44
 10/11 anonim ***** válasza:
60%
Kedves Kérdező! Felmerült a gyanú, hogy down-os lesz a baba, vagy tán az iemrősödnek?
2008. dec. 14. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!