Miért nem lehet sok helyen bent apuka a vajunásnál a
szülésnél meg igen?
Ha otrhonszülèsnèl nagyon vèrzel, arra az esetre a bàbàknàl van vèrzescsillapìtó, ès be is lehet menni szülès utàn a kòrhazba ilyenkor. De teljesen logikàtlan 100 nőt beterelni szülni a kòrhazba, mert 1-nek közülük ott lesz ellàtasra szüksègük. A kòrhàzi szülès közbeni veszèlyhelyzetek legtöbbjèt maguk a felesleges beavatkozasok okozzàk.
2022. jan. 4. 19:21
Hát ha azt érzed, hogy még bírsz nézni egy Netflix sorozatot, akkor még felesleges bemenni a kórházba.
2022. jan. 4. 19:32
5#
Hol nem lehet bent? 3x szültem a debreceni klinikán. Legutóbb 2 hete. Az első Fel órát kivéve, végig bent volt velem parom a vajúdás és a kitolása alatt is, illetve az aranyorat is velünk töltötte.
2022. jan. 4. 19:34
Fu, én az ilyenek miatt majdnem a kocsiban szültem. Annyira féltem hogy túl korán megyek be hogy majdnem túl későn lett ...
Egyébként én teljesen egyetértek veled!
2022. jan. 4. 19:54
Esztergom
Szent Imre Bp is ilyen
Azért mert a vajúdó közös kórterem.. 4-5 kismamàval..
Szülőszoba pedig 1 személyes
2022. jan. 4. 20:05
16/20 A kérdező kommentje:
12 írtam, hogy én nem is mentem. De van aki mondjuk már bent van hetek óta. Ő szenvedjen egyedül, mert utolsó pillanatban szólnak a párjának- azért lássuk be akinek nem indulnak be gyorsan az események és még képes pl filmet nézni annak se olyan sétagalopp, hogy elhúzódik az egész közben fárad stb. Azért ez nem túl szép dolog, hogy ezt így egyedül kelljen végig csinálnia. Szerintem. Igazából a legjobb talán az átmenet lenne. Ilyen hálószoba szerű termékből álló szülő szárny a kórház mellett. Így valóban biztonságban érezné magat az is, aki parás, mint én de meg lenne a haboritatlansag is. És akkor ott egy választott szülésznő/bába/orvos/akárki lenne akivel az anyuka biztonságban érzi magát, de a műtő is közel lenne a babának és az anyának is ha kell. Plusz így a magas kockázatúak akik nem szülhetnek otthon is megkapnák a lehetőséget. Meg lehet nem lenne kötelező fekve nyomni, amit kb minden szakirodalom a legrosszabb póznak mond, ami a legjobban tönkreteszi az anyát. Nem is értem.
Annyira rossz, hogy az ilyesmi nem egysèges. Vegig velem lehetett a pàrom, ehettem, ihattam, maszkàlhattam, kopogtak ès bemutatkoztak mikor bejöttek, szabadon mozoghattam, szabadon vàlaszthattam kitolasi pòzt... (Kòrhàzban, tùl lassan haladò otthonszülesből mentem be) Ilyen bànàsmòd mindenkinek jarna es nem kerül egy fillèrbe sem.
Van aki ùgy szül intèzmènyen kívül, ha messze lakik a korhaztòl(Magyarorszagon, mert ott megszabtàk a maximalis tàvolsagot) , hogy kölcsönlakasban es nem a ajast otthonàban van.
2022. jan. 4. 21:46
Kórház,orvos és koronavirus járvány függő az apuka dolog. Vajudoba és terembe kb 4-5 kismama van ágytol függően,szülőszobába bent lehet apuka végig.
2022. jan. 5. 12:37
19/20 A kérdező kommentje:
“Szülő szobában bent lehet apuka végig”. Köszi. Ez nekem 2,5 óra volt. És nekem hosszú volt a kitolás. Igazából engem csak az bosszant, hogy ne nevezzük már apas szülésnek azt ha az apa bejöhet gyorsan elájulni amikor anyuka már azt sem tudja melyik bolygón van. Orvost meg kórházat meg ugye már nem lehet választani csak ha az ember tud trükközni a lakhelyével vagy orvosával valahogy.
20/20 A kérdező kommentje:
*szülőszoba
Meg amúgy hogy a vajudoban 4-5 kismama együtt vajúdik. Szanalmas. Szerintem senki se arra vágyik, hogy idegenek szenvedjenek mellette ilyenkor, de mindegy. Nyilván tudom, hogy igazad van és ez a kis magyar valóság de elég gaz.
Kapcsolódó kérdések: