Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nem lehet sok helyen...

Miért nem lehet sok helyen bent apuka a vajunásnál a szülésnél meg igen?

Figyelt kérdés
Ezt sose értettem. Nekem baromira hiányzott a férjem éjjel, mikor végig szenvedtem és kb le se szart senki. Bezzeg a szülésnél reggel aztán énfelőlem a postás is ott lehetett volna, vagy egy ufó. Az se tűnik fel. Ennek így én nem sok értelmét látom. Jó, biztos van olyan kórház ahol végig ott lehet, de így az “apás szülés” baromira sántít. Olyan mintha én lefutnám a maraton utolsó 200 méterét és maratonistának vallanám magam. A nagy meló az nem kitolás hanem ami előtte van. Pedig nekem 2,5 óra volt a kitolás is. De mióta szültem mindig jókat röhögök a filmes szüléseken is.
2022. jan. 4. 18:15
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
67%

Nem hallottam még olyan kórházról, ahol a vajúdásnál nem, csak a kitolásnálm lehetett ott az apa...

Max akkor tudom elképzelni, ha közös vajúdó van, ahol több anyuka van együtt. Vagy ha sokáig azt gondolja a személyzet, hogy valüjában nem is vajúdik a nő igazán.

2022. jan. 4. 18:17
 2/20 A kérdező kommentje:
1 komolyan? Na hát ez szép. De amúgy ha úgy gondolják nem vajúdik komolyan (???) akkor is ugyan miért kéne egyedül nem komolyan vajúdnia? Ez is elég hülyeségnek tűnik. Végül is igen itt közös vajúdó lehetett mert amúgy két agy volt de en egyedül voltam egész éjjel. Nagyon funny volt.
2022. jan. 4. 18:21
 3/20 anonim ***** válasza:
60%

Tatabányán sem lehet ott az apa végig. Szólnak amikor már annyira aktív a vajúdási szakasz hogy lehet hívni a leendő apukát. Én megértem. Minek tobzódjon ott plusz egy ember 12-24 órákat? Pláne most.

Én szerda reggel mentem be (szivárgó magzatviz) csütörtök 2kor lett meg a baba. Férjemnek 9kor szóltam, hogy jöhet. Mit csinált volna ott 24 órát azon kívül hogy halálra unja magát?

2022. jan. 4. 18:40
 4/20 anonim ***** válasza:
63%
Nálunk bent lehetett a férjem velem végig. És igen, én is így gondolom, a vajúdás alatt kell a segítség, támogatás, társaság, nem a végén, amikor már úgyis filmszakadás van jóformán...
2022. jan. 4. 18:40
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Debrecenben pedig nem lehet bent apuka végig, akkor sem, ha külön szobában vajúdik valaki..
2022. jan. 4. 18:46
 6/20 A kérdező kommentje:

3 nyilván nem tudom te mit csináltál addig míg a párod nem volt ott. De miért kellene nekem egyedül halálra unnom magam? Amit en amúgy nem csináltam, mert 33 órát vajúdtam ebből kórházban falat kaparósan 12 órát a kitolási szak előtt. Tehát pont abban a 12 órában voltam full egyedül, ebből 8-9 órát lekapcsolt villannyal, miszerint aludjak(?!-szinte végig sugárban hánytam, az éjjel 3x kaptam infuziot, de biztos aludni is lehetett volna)

Szoval még ha eseménytelen is a vajúdás eleje, miért ne lehetnék a férjemmel ha olyan a szitu meg lehet nézni netflixen egy sorozatot. Akár. Nem tudom. Nekem a férjem nem szokta halálra unni magát a társaságomban, biztos feltaláltuk volna magunkat. De nekem valóban szükségem lett volna rá. Meg mondjuk egy császármetszésre is de mindegy.

2022. jan. 4. 18:55
 7/20 A kérdező kommentje:
Amúgy ok most covidra sokmindent rá lehet fogni, de én még előtte szültem és remélhetőleg utána is lesz élet.
2022. jan. 4. 18:58
 8/20 anonim ***** válasza:
13%
6. Netflixezni talán otthon, ne a kórházban. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Szerintem és szerencsére sok kórház szerint egy ilyen osztályon nem kell eltöltenie, közben mászkálnia a folyosókon (büfé, kisbolt) mosdóba járkálni, 33 órát lézengeni annak aki nem odavaló. Tehát nem orvos, szülésznő, ápoló, csecsemős, védőnő, takarító és a vajúdó nők.
2022. jan. 4. 19:03
 9/20 A kérdező kommentje:

Hat abban egyetértünk hogy nem értünk egyet. Nem véletlen, hogy terjed az otthonszülés. Pedig en nem támogatom, mert veszélyes, mi pl meghaltunk volna otthon. Illetve a fiam talán nem de én elvéreztem volna.

De igazából nem is az volt a kérdés lényege, hogy amikor lehet lézengeni. Akkor én még be se mentem. Hanem, amikor már kőkemény vajúdás van.

2022. jan. 4. 19:07
 10/20 anonim ***** válasza:
64%

Sajnos sok kòrhazban a mai napig a szemelyzet kènyelmèt a szülő nő èrdekei elè helyezik. Vajùdàsnàl is nagyon fontos a tars jelenlete, tàmogatasa. Nem utolsò sorban könnyebben kiàll magàèrt az ember, ha nem egyedül van. Lehet, hogy ezt nem tűrik egyes kòrhàzakban. A közös vajúdòban nem zavaròbb a màsik pàrja, mint az àtvonulò tanulòcsoport, a takaritònő a bunkò orvos vagy nővèr...

Az otthonszülès azèrt is terjed, mert sokkal biztonsagosabb a kòrhazi szülèsnèl.

2022. jan. 4. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!