Mesélnének nekem azok, akik nem a sztenderd háton fekve pózban szültek?
Az első szülés fekve történt.
A második félig ülve.
Ugyanott szültem mindkétszer.
A második annyival volt jobb, hogy az utolsó 45 percet töltöttem ebben a pózban (szülőszobán) és amikor rám tették a babát, könnyebben tartottam (kényelmesebb is volt, mint fekve).
Kòrhàzban, hagyomànyos szülőàgyon szültem nègykèzlàb, fèlhomàlyban, gàtvèdelemmel.
Otthonszülèst terveztem, de a magzatvìz elfolyasa utàn napokig nem született meg a gyerekem. Kòrhazban oxytocint kaptam, ami nemcsak a gyereket, de szinte a lelket is kiprèselte belőlem. Mozogni terveztem tàgulas alatt. Kèrtem, ès kaptam sètàlòs ctg-t. De csak feküdni bìrtam a fàjdalomtòl. Mikor èszrevettem, hogy màr a kitolasnàl tartok, akkor nègykèzlàbra àlltam, ùgy szültem meg a fiam.
Magyarorszàgon megerőszakoltak volna. UK-ban szültem, nem vagyom megelègedve a szolgaltatàssal,de messzire megelőzi minden tekintetben a magyar àllapotokat.
Kedves 4-es!
Nem minden kórházban van így.
Nálunk van alternatív szoba, igaz azt hiszem 1 db.
Ezen kívül pedig van lehetőség kádban is szülni. Mindegyik szülőszobában van kád.
Gondolom ha kettő opció közül választ a kismama, nem fekve szül.
Kedves 9-es!
Nem értem a lepontozást nálam.
Sajnálom, hogy olyan városban lakom, ahol igen is van lehetőség az alternatív szobára, a zavartalan vagy a kádban szülésre.
Elsőnél kijelentettem, hogy nem akarok az alternatív szobába menni, de megmutatták. Majd egy idő után elém állt az orvos és mondta, hogy két lehetőség van: repesztés-epi vagy saját tempóban, nem ágyhoz kötve, kádban, kád nélkül, labdával vagy a nélkül. Én választottam.
Közel hozzánk egy másik városban is működik az alternatív szoba.
Jó pár ismerősöm szült ezekben a szobákban, kádban stb.
Ha azért lepontoznak akkor tessék. Nem tehetek róla, hogy ez itt működik.
Remélem a többi kórházban is változni fog a szemlélet és lesz rá mód olyan szülés élményhez juttatni nőket, mint itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!