Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kálcium kérdés? Tapasztalt...

Kálcium kérdés? Tapasztalt még valaki ilyet rajtam kívül?

Figyelt kérdés

Általában mindig szedek kálciumot, de a múlt héten mikor elfogyott (valahogy kiment a fejünkből, hogy venni kéne; aztán meg nem volt olyan a boltban), s pár napig nem szedtem, akkor hajnalra begörcsölt a lábam! Mikor újra ittam, ez kb egy éjszaka után elmúlt!

Utánaolvastam egy kicsit, s ezt találtam:

Miért használjuk

* Felhasználható ingerlékenység, koncentrációzavarok és alvásproblémák kezelésére.

* Izomgörcsök megelőzésére a magnézium mellett a kalcium is alkalmazható.

Akkor ezt azt is jelenti, hogy a 36. hét után kálciumot se igyak, s kezeljem úgy, mint aki magnéziumot szed? Azt nem szedek, mert csak nagyon ritkán keményedik a hasam!

Köszönöm a válaszokat! 34 hetes kismama

2010. szept. 4. 12:07
 1/3 anonim ***** válasza:
tovabbra is szedheted, az utolso hetekben is szukseg van vitaminra, sot, akkor talan nagyobb mertekben, mert hirtelen no a baba
2010. szept. 4. 12:45
 2/3 anonim ***** válasza:

A kilencvenes évek közepén, az első terhességemnél mindenki a kalciumot javasolta vádligörcsök ellen, szedtem is, ennek ellenére nekem voltak időnként rossz éjszakáim emiatt. Most tavaly gyakorlatilag egy orvos se hozott szóba kálciumot, a magnézium viszont "sztár" lett, szinte kötelező szedni. Mondjuk nem is volt tőle vádligörcsöm egyszer sem.

Mindkettő ludas lehet, ha van: és állítólag - orvosom szerint - az se mindegy, miből mennyit szedsz, mert a felszívódásuk 2:1 hez van (pl. kalcium 800mg, Mg 400 mg), ha nem ilyen arányban viszi be az ember, az gátolja a felszívódásukat.

2010. szept. 4. 12:49
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

További szép napot Nektek!

2010. szept. 4. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!