Tudom volt már ilyen kérdés, de tapasztalt válaszoljon. Szabad szoláriumozni terhesen?
ha ilyen dolgokban nem vagy biztos akkor azt az orvosodtol kerdezd mert itt lesz a valaszok kozt igen is meg nem is...az a biztos amit a doki mond...amugy ezt talatam neked:
Kérdés:
A szoláriumozás milyen hatással van az anya hasában lévő magzatra? Szabad-e kismamaként, illetve szoptatás ideje alatt szoláriumozni?
Válasz:
1.A terhesség alatt általában nem javasoljuk a szoláriumot, a napozást is csak mértéklettel, inkább szűrt napfényben (pl. laza lombú fák alatt). A szolárium fényének intenzitása nagyságrendekkel nagyobb a napfényénél, bár elvben igaz, hogy a károsabbnak mondott tartomány jó részét nem tartalmazza.
Szoptatás alatt a mértékkel végzett szoláriumozást megengedhetőnek tartom. Persze bőre fehérségét a picivel együtt szép időben végzett séták és pozitívan befolyásolják.
2.Miért ne? A méhfenék nem- vagy koraterhes állapotban több cm-nyire van a bőrétől, káros sugárzás elvben is csak pár milliméternyire terjed le a bőrben.
Ha gyermeket vállal, akkor ehhez elsősorban jó levegő (séta, kirándulás, stb.) kell, nem a művi barnítás. Dacára annak, hogy valóban nem találkoztam koraterhességi káros hatással. Azért leégni nem szabad.
Dr. Nagy László
Nem akkora ökörség, napozni is fedett hassal javasolják. Nekem már hat perctől átmelegszik az egész testem, a magzatvíz is nyilvánvalóan felmelegszik, nem négy perctől,de 10-től igenis felhevül az egész test.
Figyelj, szerintem maximum három-négy percet szolizz egy héten, de a legjobb, ha a szülés után kezded újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!