Ha nem fogok tudni jól "nyomni" szules közben vagy lassan fog menni akkor csaszaroznak?
Ha már a kitolási szakaszban vagy, akkor inkább vákuummal segítenek rá, mint császár. Általában akkor császároznak ebben a szakaszban, ha baj van, nem azért, nem lassú a folyamat.
Egyébként a tested magától dolgozik szinte, nyugi, nem lehet rosszul nyomni.
Én kifáradtam a végére, a papíromon is az van hogy "anyuka elfáradt" így vákummal rásegítettek. Szóba se jött a császár.
Amúgy annyira ösztönös, hogy elképzelni se tudod. Mindent csinál a tested, ahogy azt kell.
Nekem rossz volt a technikám és csak a legvégén avatkoztak közbe, a doki könyökkel karral felülről lefele tolva segített ki nyomni a fiam… Nem volt kellemes de működött. (Ettől függetlenül ez “erőszak”)
Amíg szülésznővel vagy a szobában es nem dokival, a szülésznő praktikákat fog mondani hogy segítsen. Nekem is: álljak fel, kapaszkodjak a férjem nyakába, térdeljek négykézláb meg ilyenek.
Második szülésnél sem volt hatékony a nyomás, de ott a fiam feje is átlósan állt, ott például császár lett, mert már x órája kakis is volt a magzatvíz és ketyegett az idő..
Segítenek majd. Nekem mondtam h nem jó. Vörösödött a fejem és rám szóltak h hogyan kellene.
Második szülésnél meg automatikusan zártam össze a lábam annyira fájt akkor meg azért szóltak hogy így nem fogok tudni szülni. Ott már emlékezetből jött hogy hogyan kell nyomni (egyébként ha ez segít, úgy kell nyomni mintha kakalnál. Nem hasbol nem fejből hanem tényleg lentről)
Ne haragudjatok de én el sem tudom képzelni hogy lehet rosszul nyomni?
6 hete szültem, de nekem annyira egyértelműen magától jött.
És az orvos és szülésznő is mondja egyébként. Meg gondolom szülésfelkészítőn is erről van szó. (Csak tippelek mert én nem voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!