Szülés előtt pontosan hol és mennyire borotválnak?
Nem minden kórházban szokás. Sőt... a legtöbb helyen már sem a beöntés sem a borotválás nem szokás.
A borotválásnak két formája lehetséges...
1. A szeméremszőrzetet a hüvelybemenet körül borotválják le. Ennek két hagyományos oka van. Egyrészt az, hogy a szőrzet hagyományosan a legszennyezettebb része a szeméremtestnek (és máshol is) és a tisztítása, fertőtlenítése lényegében lehetetlen. Bakteriológusok igazolhatják. A másik az, hogy az episiotomia végzését és elvarrását zavarja. Ma gyakran azt látjuk, hogy a szülőnők készülnek erre, és úgy jönnek szülni, hogy a "frizura igazítást" már maguk elvégezték. Szerintem ez a legjobb kompromisszum.
2. Hasi szőrzet leborotválása császármetszés előtt. Ennek oka ugyanaz, mint a nagyajkak körüli borotválásé, a sterilitás (asepsis) igénye. Mivel a hasi seb, még kevésbé lévén természetes, mint a gátseb, rosszabbul gyógyul, ez komoly probléma, ha a szőr ott marad, a sebgennyedés csaknem biztos.
Illetve van a harmadik eset,amikor a kórházban sem szőteleníteni nincs idő,sem beöntésre,mert a baba eldöntötte,h most megszületik.
Én éjjel születtem,és az ügyeletes orvosnak bemosakodni nem volt ideje.Van más ismerősöm is,akivel mindhárom gyermekénél éppenh beértek a kórházba,és megszülettek a kicsik.
Szia!
Én tükörrel 1 héttel a szülés előtt borotváltam le - persze nem tudtam, hogy én akkor szülni fogok, hanem egyébként is szoktam és ki tudja alapon. A kórházban nem borotváltak és nem is kaptam beöntést. Igaz én vajúdás alatt mindent kitoltam:-), de meg sem kérdezték és fel sem merült. A pisit folyamatosan szedték le katéterrel, mivel epidurálisan voltam érzéstelenítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!