Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha nem vagyunk házasok, és...

Ha nem vagyunk házasok, és apasági nyilatkozat csak a szülés után lesz, mennyivel bonyolódik a kicsi papírjainak az intézése?

Figyelt kérdés
Gondolom az én vezeték nevemet fogja kapni, és miután elintéztünk az apasági nyilatkozatot utána veheti nevére az apuka. Mennyire időigényes vagy bonyolult ez? Hogyan működik?

2021. okt. 27. 20:13
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
91%

Apa nevéhez is ismeretlen kerül

Hogyhogy nem lesz meg időben? Nem helyhez kötött az ügyintézés, bárhol meg tudjátok csináltati pl Budapest 9. Kerületbe még időpontot se kell kérni, csak besétálsz és ennyi!

2021. okt. 27. 20:20
 2/38 A kérdező kommentje:
30.héten bekerültem a kórházba, nem jöhetek már ki csak a babával. Apuka nem tudja egyedül intézni azt mondták.
2021. okt. 27. 20:30
 3/38 anonim ***** válasza:
97%
Meghatalmazással se lehet? Mondjuk elég fontos ügyintézés, lehet csak személyesen jó.. :(
2021. okt. 27. 20:33
 4/38 A kérdező kommentje:
Nem lehet sajnos, felhívtam őket, elmondtam mi a helyzet, csak ennyit mondott hogy nélkülem nem megy, de ne aggódjak szülés után is el lehet intézni.
2021. okt. 27. 20:36
 5/38 anonim ***** válasza:
100%
Szülés után a kapott anyakönyvi kivonattal bementek, ott aláírtok egy csomó papírt és egy új anyakönyvi kivonattal kijöttök amin már rajta lesz az apa neve is. Ott majd megkérdezik, hogy marad a név vagy az apja nevét kapja. 10percnel nem hosszabb az egész folyamat.
2021. okt. 27. 21:00
 6/38 anonim válasza:
17%

Ezért nem kell úgy szülni, hogy még arra sem méltatott, hogy elvegyen.

Kár itt bármit is intézni, max. 1-2 év és apukát nem látod többet.

2021. okt. 27. 21:17
 7/38 anonim ***** válasza:
18%

6-ossal egyetértek! Sajnos a mai világban ez megy

Még azokkal is előfordul,akik házasok

2021. okt. 27. 21:22
 8/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a nagyon intelligens hozzászólást, 9.5 éve élünk boldog és kiegyensúlyozott élettársi kapcsolatban, bocsássa meg nekünk a világ, hogy nem vagyunk házasság pártiak.
2021. okt. 27. 21:22
 9/38 A kérdező kommentje:
Ezzel persze baja van a társadalomnak. Azzal nincs ha valaki 1 év kapcsolat után lesz terhes, és csak azért házasodik össze, hogy felvegye a babavárót. Értem.
2021. okt. 27. 21:25
 10/38 anonim ***** válasza:
24%

Mi kérünk elnézést,ezt ti tudjátok

Sajnos sokan elitélik ezt, a közvetlen környezetemben is,a gyermek céltábla lesz,ha nincsenek a szülők összeházasodva,akár egy ügyintézés,akár bármilyen támogatás igénybe vételéhez is kell a "papír" sajnos,mert ez igy megy

No meg persze "könnyebb" lelécelni

De nektek sok boldogságot,könnyű szülést kivánok

Jó egészséget

2021. okt. 27. 21:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!