Miért baj a kormánynak ha valaki orvost fogadott?
Ha én szeretnék fizetni a plusz szolgáltatásokért miért büntetnek? Úgy hogy ők még az adót is adóztatják?
Tudom, menjek magánba.Ez szép és jó, de sajnos nem minden városban van elérhető magán szülészet, ok nélkül indított szülést pedig nem akarok, sem császárt.
Mindent leírtak előttem, ami az ellátást illeti. Én csak annyit tennék hozzá, hogy mindez évtizedekig teljesen illegálisan ment, számlaadás, elszámolás...stb. nélkül.
Bezzeg, ha pl. a boltban csak egyszer nem ütik be az árut...
Ez társadalmilag sem esélyegyenlő. Vagy mindenkinek elnézik a feketézést, vagy senkinek. Ez így korrekt.
Ez a rendszer pedig számtalan olyan 'orvosbárót' nevelt ki, ami már meglehetősen távol áll mindattól, amire egykor felesküdtek..
Magyarországon, és a legtöbb fejlett országban a magánszféra és/vagy a biztosítási rendszer az a színtér, ahol megveheted azt az eü.-i szolgáltatást, amilyet szeretnél. Nem fűalatt, legálisan.
Aki ezt akarja, ott kell kopogtatni.
Ha nincs a közelben, akkor az utolsó hetekben lehet abban a városban szállást bérelni. Ha valaki nagyon ezt akarja, akkor ezt is neg tudja oldani.
“ Nyissanak akkor minden városban magánklinikát”
Kérdező, ez komoly? Vsz azért nincs a városodban magánklinika,
mert nincs rá fizetőképes kereslet.
Ha annyira ragaszkodsz a magánhoz, akkor igen, az utolsó hónapra bérelj lakást ott, ahol van. Egyébként nekem vannak ismerőseim, akik magánban szültek, és nem voltak egyáltalán elájulva. Ráadásul ezeken a helyeken nincs pl újszülöttintenzív sem, így ha valami baj van a babáddal, akkor a mentő viszi el. Én Budapesten a János kórházban szültem anno, ott ha gond lett volna bármelyik gyerekkel, házon belül kezelték volna. A szülőszoba minden igényt kielégített. A szobák tényleg lepukkantak voltak,
de tiszták, a kaja borzasztó volt, de nem cseréltem volna el a lazac steak-re a biztonságot (és amúgy is hozott a család). Nekem volt fogadott orvosom, akkor lehetett még, de utólag nem fogadnék.
Ha rettegsz a szüléstől, akkor szerintem érdemes keresni egy dúlát. Én szülésfelkészítő tanfolyamra jártam, amit egy dúla tartott és nagyon hasznos volt. Abszolút nem ilyen “ősdúla” típus, teljesen normálisan állt az orvosi beavatkozásokhoz, elismerte, hogy azok bizonyos esetekben szükségesek, de elmondott tök hasznos dolgokat is, amik segíthetnek ezeket a dolgokat elkerülni. Akinél én voltam, ő vállal személyes felkészítést is, bevonva akár az apát is (ha apás szülést szeretnél), és szüléskísérést is (tehát bemegy veled a szülőszobára). Én ezen a vonalon indulnék el a helyedben vagy keresnék egy kellemes airbnb lakást valamelyik magánklinika közelében.
Nekem államiban már halt meg babám. Ezt még egyszer nem kockáztatom, inkább nem szülök. Összeszedtünk annyi pénzt hogy felfogadhassam a legjobbra értékelt orvost, aki az én bajomra specializálódott, hogy biztonságban érezhessem magam, de mire ez sikerült, megszüntették a rendszert.
Az orvosok hanyagsága miatt halt meg a kisfiam, mert ügyeletben nem volt idő normálisan a vajúdókra, nem figyelték a szívhangot, hiába könyörögtem, éreztem hogy baj van. Mire elkezdtek kapkodni már késő volt.
És tudom hogy nem hangzott szimpatikusan amiket írtam de rettegek.Sokszor még most is rémálmaim vannak. Hosszú ideig jártam pszichológushoz, és gyászcsoportba, utána elkezdtünk spórolni, és mire minden adott hogy bele merjek vágni erre megszüntetik a rendszert.
Vegtelenul sajnalom, aki veled tortent, de azt kell megerteni, hogy az orvosfogadassal nem biztonsagot vasarolsz. Fogadott orvossal pont ugyanakkora az esely barmifele komplikaciora, mint nem fogadott orvossal. Pl. ahol dolgoztam, ott az utolso 20 evben azt hiszem 3 anyai halalozas tortent. Mind a haromnak volt orvosa.
Ha neked lett volna, akkor sem biztos, hogy a gyermeked most elne.
Szia! #12 vagyok.
Nagyon szomorú, ami Veled történt és a gyermekeddel.
Szerintem fentebb leírták, hogy mi volt a gond az orvosfogadásos rendszerrel.
Az nem derül ki, hogy pontosan milyen problémád van, ami miatt ez történt. Ha ez pontosan meghatározható, szerintem akkor úgy kell odamenni, hogy viszed a leleteket. Férjed menjen be veled és intézkedjen, ha szükséges, tehát megmondja az ügyeletesnek, hogy xy bajod van, vegye figyelembe. Előzetesen konzultálhatsz a betegjogi képviselővel. Ha nem is fogadhatod fel az orvost, azért járhatsz hozzá terhesgondozásra, mehetsz szülni oda, ahol ő dolgozik, és viheted az általa kiadott papírokat stb. Tehát biztosan vannak lehetőségek ebben a rendszerben is.
A lelki részt meg ezek szerint még mindig nem zártad le. Mindenképp vegyél igénybe segítséget, én a magam részéről továbbra is ajánlom a dúlát. Én a második szülésem előtt jártam hozzá, és sok mindent helyretett az első szülésemmel kapcsolatban, teljesen máshogyan készültem rá, magabiztosabb lettem és kifejezetten pozitív élmény volt (szemben az elsővel, ami azért nem annyira, de össze sem hasonlítható a te eseteddel az enyém).
A magánorvosnál fizetsz, ő viszont nem, azért, hogy az állami kórház felszerelését, eszközeit, gyógyszereit használja a szüléskor.
Munkaidőben maszekol, nem látja el a kórházban fekvő betegeket, vagy nem elég gondosan.
Továbbá alig adóznak, míg egy állami alkalmazottnak minden forint után adózni kell.
Kérdező, azt ugye tudod, hogy butaságot kérdezel eleve?
Most is lehet orvost fogadni, csak ez régen feketén ment, úgymond zsebbe kapta az orvos, most pedig szerződnöd kell a kórházzal és akkor a választott orvosodnál fogsz szülni. Azt is írod, hogy ki tudod fizetni. Akkor őszintén nem tudom, hogy mi a problémád? Tájékozódj, aztán háborodj fel, ha meggyőződtél az állításodról, mert ez így szimpla butaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!