Kórházban mit csináltatok a babával amíg fürödtetek, wc-re mentetek?
Elsővel családi szobában voltunk, a férjem is végig ott volt, így adott volt, hogy addig ő babázik. Most nem így lesz, mert ő itthon lesz a naggyal.
Ha mázlim van és épp nincs telt ház, akkor egyedül leszek, de ha sokan vannak, lesz egy szobatársam.
Az nem tűnik jó megoldásnak, hogy ott hagyom esetleg sírni neki a szobában. Csecsemősök nem veszik át, mert 0-24 rooming in van.
Toljam be kocsival együtt a mosdóba? Persze, ha alszik, akkor nincs gond, de a fiam nem nagyon aludt már a kórházban sem, ha leraktam. Örültem, ha nagy ritkán aludt egy fél órát... persze, nem biztos, hogy a tesója is ilyen lesz, de ha átázok esetleg vagy nagyon kell wc-re menni, nem várhatok órákat, amíg végre elalszik
Volt két szobatársam és amikor elaludtak a babák felváltva mentünk zuhanyozni.
Feleslegesen nem szaladgáltam be a csecsemősökhez.
Amikor reggel elvitték őket akkor mentünk elintézni a papírmunkát vagy akkor mégegyszer lezuhanyoztunk stb.
Nem mindenhol viszik el a babàkat vizsgàlni meg fürdetni, èrdemes előre ràkèrdezni, hogy mi a szokas ott ahol szülni fogsz, hogy tudd mire szàmìts. Pl ahol èn szültem, ott csak szülő jelenlètèben vizsgaltàk őket, egyenkènt. Az orvosi vizsgalathoz nekünk kellett a vizsgàlòba menni, hallàsvizsgàlathoz àgyhoz jöttek, nem.fürdettek a babàkat egyàltalàn.
24 òràs rooming in esetèn is kötelesek vigyazni a babàra, amìg zuhanyzol. Nem arrol van szò, hogy hosszabb időre lepasszolod, hanem hogy ne legyen a gyeeek felügyelet nèlkül.
10. Vagyok
Otthon hogy oldod majd meg?
Ugyanúgy kell😬
Nálunk is 24 órás rooming in van, így arra a 15-20 percre a szobatársam figyelt rá. Egy este voltam egyedül, akkor megkérdeztem a csecsemősöket, hogy mi a teendő ha szeretnék letusolni. Azt mondták menjek nyugodtan, ha sír a baba akkor beviszik magukhoz, ott megtalálom. A kiságyból nem tud kiugrani. Látogatás nem volt mivel covid alatt szültem, így az az opció nem játszott, hogy a látogató figyel rá addig.
Egyébként nálunk ki se szabad vinni a szobából a babát.
Egyik osztályròl a másikra kellett mennem, ès el tudtam menni, amìg aludt, igaz ideges voltam vègig, hogy bármikor felèbredhet.
Kicsit tùlzásnak tartom, hogy apuka is bekoltozik a korhazba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!