Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár után otthonszülés?

Császár után otthonszülés?

Figyelt kérdés

Most láttam, hogy egy anyuka császár után otthonszülte a gyerekét. Ilyet lehet? Mik ennek a kockázatai? Nem úgy van, hogy bármilyen a korábbi terhesség vagy szülés alatt fellépő komplikáció kizárja a legális otthonszülést? Mármint persze azt csinál az ember amit akar, de hivatalos úton nem lehet elintézni ezt. Szerintetek normális az ilyen, aki ezek ellenére is ilyet kockáztat saját szakállra? Számomra teljesen megdöbbentő, hogy egyesek mikre nem képesek a saját egoizmusuk és pár szófosós post miatt, nagyon remélem, hogy nem lesz divat ez a gyakorlat mert marha veszélyes is lehet. Ti bevállalnátok ezt józan ésszel vagy ismertek olyat aki megtette?

- Komplikáció mentes terhesség illetve szülés előzmény esetén semmi probléma az otthonszüléssel azt gondolom, ha valaki betartja az erre vonatkozó szigorú szabályokat -

2021. szept. 5. 23:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
93%

Hivatalosan magas kockázatú terhesség esetén nem lehet otthon szülni. Az előző császár miatt pedig magas kockázatú mindenképp. Aztán nyilván mindenkinek a saját dolga, hogy végül bemegy-e a kórházba, ha megindul a szülés.

Én nem vállalnám be, az biztos.

2021. szept. 5. 23:25
 2/18 anonim ***** válasza:
88%

Ismerősöm harmadik gyerekét otthon szülte és posztolta ezerrel, hogy ez volt a legjobb szülése, mert otthon és kényelem stb. Aztán visszahallottam családtagtól, hogy neki őszintén elmesélte,ez volt élete legnehezebb szülése.

Amúgy ezek a kizáró okok:

Nem szülhet otthon például az a nő, akinek magas vérnyomása van, vérzékeny, igazolt B típusú streptococcus fertőzése van, ikreket vagy várhatóan 4 kg fölötti gyermeket vár, vagy előzőleg császármetszése volt. De kizáró oknak minősül a cukorbetegség, szívelégtelenség és szívritmuszavar is. A kizáró okokat részletesen a rendelet 1. számú melléklete tartalmazza, itt csak néhány gyakori példát ragadtunk ki.

2021. szept. 5. 23:28
 3/18 anonim ***** válasza:
24%

Biztonsàgosabb, mint kòrhazban szülni. A hegszètvàlàs esèlye àltalàban elenyèszően ritka.

Jogilag Magyarorszàgon 2011 òta nem megengedett csàszàr utan otthon szülni (az otthonszülèst szabàlyozò törvèny előtt nem volt korlatozva az anyai oldal). Angliàban lehet csaszar utàn otthon szülni, de nem ajanljàk. Ha jòl tudom Ausztriàban nem lehet. Orszàgonkèn ès idővel vàltozik, hogy engedèlyezett-e.

2021. szept. 5. 23:51
 4/18 anonim ***** válasza:
85%
Visnyei Barbit lattad, hogy otthon szült császár után? Nekem is fura volt amikor olvastam, tudom hogy nem legális.
2021. szept. 6. 00:14
 5/18 anonim ***** válasza:
79%
Aki magának hülye az egy dolog, de ilyenkor a babát is veszélyezteti!
2021. szept. 6. 00:20
 6/18 anonim ***** válasza:
80%
Minden körülmények között fekelőtlenség és gusztustalan is
2021. szept. 6. 03:30
 7/18 anonim ***** válasza:
67%

Nem gondolom, hogy illegális dolgot népszerűsítene ekkora követőtáborral.

Azt meg pláne nem, hogy veszélyeztetné a gyereke életét.

Biztos van rá mód és lehetőség, ezért szülhetett így.

Én nem szülnék itthon, én nem érezném magam biztonságban, de megértem, és elfogadom, ha valaki a kórházzal kapcsolatban érez így.

Mások vagyunk, máshogy gondolkodunk, és ez így jó.

2021. szept. 6. 06:00
 8/18 anonim ***** válasza:
78%

Soha a büdös életbe nem kockáztatnám sem a gyermekem sem a magam életét.

Másodiknál fenyegető hegszétválással toltak a műtőbe..

2021. szept. 6. 06:31
 9/18 anonim ***** válasza:
59%
Otthon szülni ma Magyarországon önmagában felelőtlenség. Ha meglennének a feltételek, mint külföldön (mentö áll a ház elött pl), de nem, ilyen otthon nincs.
2021. szept. 6. 07:40
 10/18 anonim ***** válasza:
34%
Sehol nem àll mentő a hàz előtt otthonszülèsnèl. Azt àllìtani, hogy csak kòrhàzban biztonsàgos szülni, az olyan, mintha azt mondanàd, hogy csak a könyvtàrban lehet netezni. Nagyon nem. A bàbàk szaktudàsa, ctg, gyògyszerek, eszközök mind otthon is elèrhetőek a veszèlyhelyzetek megelőzèsère ès elhàrítàsàra.
2021. szept. 6. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!