Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésznő fogadása hogy történik?

Szülésznő fogadása hogy történik?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Első babámat várom, szeretnék szülésznőt fogadni. Hogy működik a dolog?

Tudom, hogy kit szeretnék, de még sosem volt dolgom vele, kicsit tanácstalan vagyok. Nem akarok beégni az elején :D

2021. aug. 24. 11:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
41%

Jelenleg orvost nem lehet fogadni és ez valószínűleg így is marad. A legtöbb helyen a szülésznőfogadás orvoshoz kötött, vagyis mivel orvost nem fogadhatsz, ezért a legtöbb helyen szülésznőt sem. Persze ettől függetlenül megkérdezheted, konkrétat csak az adott szakember tud mondani, úgyhogy én a helyedben felhívnám, hogy a jelenlegi helyzetben lehetséges-e ez és ha igen akkor hogyan.

Én is anno amikor még lehetett, felhívtam februárban, hogy májusban szülök, szeretném őt felfogadni, mondta hogy rendben semmi akadálya, hívjam fel egy hónap múlva és bent a kórházban találkozunk ahol megbeszélünk mindent majd.

Javaslom amúgy, hogy lépj be Facebookon az adott kórház kismamás csoportjába, ott sok infót megtalálsz az aktuális helyzetekkel kapcsolatban.

2021. aug. 24. 11:18
 2/13 anonim ***** válasza:
3%

Amikor én szültem, szülésznőt még nem volt szokás fogadni.

És most sem tartom jó ötletnek.

Csak el kell képzelni, hogy bemegy hozzád, mondjuk vasárnap délután kettőre, ott van veled fél hatig, hétkor meg kezdődik a beosztás szerinti munkaideje...

2021. aug. 24. 11:24
 3/13 A kérdező kommentje:
Nálunk lehet fogadni szülésznőt, az van megszabva, hogy ők mennyi kismamát vállalhatnak. A helyi csoportokban benne vagyok, de nem volt erről szó.
2021. aug. 24. 11:25
 4/13 anonim ***** válasza:
23%
korház,és protokol válogatja.szülséznőt lehetfogadni bátát is,férfi szülsézorvost nem lehet
2021. aug. 24. 11:33
 5/13 A kérdező kommentje:

Nem az érdekel, hogy hol nem lehet, meg ki szerint nincs értelme...az érdekel, hogy hogyan történik a dolog.

Az orvosom akkor lesz bent, ha épp műszakja van, ezt tudom. Szülésznő lehet bent műszakon kívül is. Ha elvállal, nyilván azért teszi, mert van rá kapacitása.

2021. aug. 24. 11:54
 6/13 anonim ***** válasza:
2021. aug. 24. 11:56
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Felhívod és megkérdezed, el tud-e vállalni, ennyi.
2021. aug. 24. 12:24
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Én simán felhívtam, elmondtam, hogy x hetes terhes vagyok és szeretném felfogadni. Megbeszéltük, hogy hova járok terhesgondozásra és megbeszéltük egy személyes találkozót a 18. hét utánra.
2021. aug. 24. 12:56
 9/13 anonim ***** válasza:
52%
Elvileg lehet fogadni,gyakorlatilag meg nem fog vállalni mert nem adhatsz neki hálapénzt és ő sem fogadhatja el, így meg hülye lenne pluszban dolgozni munkaidőn kivul.
2021. aug. 24. 13:37
 10/13 A kérdező kommentje:
#9, akkor neked is elismétlem, NÁLUNK LEHET szülésznőt fogadni.
2021. aug. 24. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!