Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen érzés a tolófájás és...

Milyen érzés a tolófájás és hogyan kell nyomni?

Figyelt kérdés
2021. aug. 2. 22:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mint egy nagyon nagyon erős székelési inger. Nyomni meg úgy kell, mintha kakilnál.
2021. aug. 2. 22:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A szülésznő majd elmondja neked hogy kell tolni. Nekem is szépen elmondta, azt is hogy mikor kell, s hogyan.

Én is féltem, hogy nem fogom érezni a tolófájást.

derékból induló fájdalommal való együttes szekelesi ingert fogsz érezni, és egyszerűen nem bírod ki, hogy ne nyomj. Nyomással enyhül a fájdalom is.

Majd tudni fogod amint eljön a pillanat.

Nekem 2 óra volt mire a szülőcsatornaba le tudtam tolni a babát, onnan már fel óra alatt kint volt :)

2021. aug. 2. 22:15
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, erős székelési ingerre hasonlít, és nem lehet vissza tartani.
2021. aug. 2. 22:52
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon nem hasonlított a székelési ingerhez. Amikor jött a fájás, jött vele egy irgalmatlan erős érzés, hogy nekem most nyomnom kell. Azt éreztem, ha nem nyomok, akkor meghalok.
2021. aug. 3. 07:18
 5/10 anonim ***** válasza:
83%
A tested tudni fogja,mit kell tennie. Bár sokan azt hiszik,hogy az orvos meg a szülésznő vezényszavai nélkül a gyerek bent maradna, de nem így van. Fogalmuk sincs a te szülésedről, a te érzéseidről, igényeidről, vagy épp arról,hogy mikor akar a tested nyomni. Tehát csak az ösztöneidre hallgass, ne parancsszóra.
2021. aug. 3. 08:21
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó válaszoló gyönyörűen fogalmazott

Bizz a testedben,figyeld a tested,és minden jön magától,a szervezeted tudja,hogy mit kell tennie,neked csak át kell élni,és átadni magad ennek a csodás élménynek

Ha nyomni kell,szem becsuk,mély levegő,állad leszorítani és nyomni,mintha kakilnál,ne puncira nyomj,hanem tényleg oda,mintha kakilnál

Minden jót,könnyű szülést

2021. aug. 5. 13:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is gondolkodtam ezen, majd minden jött ösztönösen. Rögtön tudtam, hogy nyomnom kell. Szerencsés vagyok, mert 2-3 nyomás után a karomban is tarthattam a kisbabám. Egyébként nekem ez már nem volt olyan kellemetlen, sokkal inkább megkönnyebbülést jelentett. Olyan elemi erővel nyomtam.. Ezek voltak a legjobb pillanatok. Nekem a vajúdás sokkal nehezebb volt. :) Minden jót!
2021. aug. 6. 17:09
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt ilyen tolási ingerem, amikor jött a fájás, egyszer mondta a szülésznő, hogy toljak, akkor kipróbáltam és rájöttem, hogy ez csillapítja a fájdalmat, úgyhogy onnantól "örömmel" toltam, ahogy kismamatornán tanultam, de a testem nem mutatta, hogy egyébként hogyan kéne.
2021. aug. 10. 21:27
 9/10 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, hogyan tanítottak a kismama tornán?
2021. aug. 11. 08:00
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagy levegő hasba és a hasban lévő nagy levegő tolása izomból lefelé, illetve tolás a hüvelyben is, erre rendszeres hüvelytornával edzettünk. Csak a légcserét be kell gyakorolni, mert nem egyszerű. Ott helyben légcserekor azonnal berobbant a fájdalom és már másodjára tolni ugyanabban a hullámban nagyon nehéz volt.
2021. aug. 11. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!