Ha valaszthatnatok ti hogyan szulnetek?
Ugy eretem, ha valaszthatnatok csaszar es normal szules kozott. En 5 hos vagyok es valaszthatok.(kulfoldon elek)Volt olyan ismerosom akinek a babaja majdnem belehalt a szulesbe, mig a masik ismerosomet akit csaszaroztak, (picit csalodott volt)de azt mondta siman bevallalna egy masik csaszart is mert abszolut nem volt gaz, csak utanna kicsit kellemetlen.(Bar ez egy olyan elmeny amit nem lehet mashoz hasonlitani, de nem gondolom h. a csaszaros baratnom kevesbe szeretne a lanyat, vagy nem allnak olyan kozel egymashoz, mintha normal uton ment volna.)
Persze ez nem biztos h. nekem is veszelyben lenne a baba, csak kivancsi vagyok, mert egyenlore ugy vagyok vele h. 50-50, de lassan egyeztetnem kell a dokival h. mi legyen.Szerintetek?
Èn is külföldi kismama vagyok,nagyon szeretnék természetes úton szülni.
Ha a fájdalomra gondolok,"mindkét verzió fájdalmától"-term. és császár-eléggé félek.Teljesen megrémültem,mikor a közvetlen környezetemben jó páran azt mondták:persze,ök is "simát" szerettek volna,mégis sos császár lett...Megfordult a fejemben,hogy itt "trendi" az orvosoknak a császár?!
Persze a kórházlátogatáson: "csak a végsö" esetben válasszák ezt-hallottam a dokit.. ??
Ja és itt,aki szentül eltökélte,császárral szül,az azzal is fog.. ??
Szóval van sokféle vélemény,tapasztalat,a félelem ellenére várom a szülést,ami remélem könnyü,gyors és amennyire lehet fájdalommentes lesz ababa számára is!
Kívánom mindenkinek!! :)
Na, akkor még egyszer:
A babaúszáson akik félnek a víztől vagy sírnak a vízben jóval nagyobb számban vannak a császáros babák, mint a természetesen születettek. Nem minden császáros baba fél a nagy vízben, mint ahogy a nemcsászárosok között is van aki fél a víztől.
Ezt nekem az a babaúszást oktató hölgy mondta, aki már sok-sok éve ezzel foglalkozik és ez egy házi statisztika.
Ha a baba szempontjából nézed, akkor neki mindenképpen a természetes út a legjobb! Szüksége van arra, hogy áthaladjon a szülőcsatornán, annak is megvan a maga szerepe, többek közt például, a vérkeringését is serkenti. A születés életünk egyik legmeghatározóbb pontja, évezredeken keresztül jött így az ember a világra, szerintem ez a legjobb a babának. Amikor császárral vesznek ki egy babát, akkor számára a születés nem egy folyamat, hanem olyan, mint mikor mondjuk békésen szundikálsz a medence szélén, és arra ébredsz, hogy bedobtak a vízbe.
Én csak indokolt esetben tartom helyesnek a császármetszést, és nem gondolom, hogy helyes az, ha a kismama ezt előre el kell döntse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!