Ha valaszthatnatok ti hogyan szulnetek?
Ugy eretem, ha valaszthatnatok csaszar es normal szules kozott. En 5 hos vagyok es valaszthatok.(kulfoldon elek)Volt olyan ismerosom akinek a babaja majdnem belehalt a szulesbe, mig a masik ismerosomet akit csaszaroztak, (picit csalodott volt)de azt mondta siman bevallalna egy masik csaszart is mert abszolut nem volt gaz, csak utanna kicsit kellemetlen.(Bar ez egy olyan elmeny amit nem lehet mashoz hasonlitani, de nem gondolom h. a csaszaros baratnom kevesbe szeretne a lanyat, vagy nem allnak olyan kozel egymashoz, mintha normal uton ment volna.)
Persze ez nem biztos h. nekem is veszelyben lenne a baba, csak kivancsi vagyok, mert egyenlore ugy vagyok vele h. 50-50, de lassan egyeztetnem kell a dokival h. mi legyen.Szerintetek?
Én tanultam a főiskolán arról, hogy a babának pszichológiai szempontból is szüksége van a természetes születésre, mert az akkori küzdelemből merít erőt és kitartást a későbbi nehézségekhez az életben.
Volt egy érdekes kísérlet is, amit valami teljesen más dologhoz akartak csinálni, aztán teljesen véletlenül derült ki, hogy azok az ovisok, akik nem mertek átbújni a pokrócalagúton, mind császáros babák voltak.
Jó lenne most egy pszichológus, aki megmagyarázza, mert én mégsem vagyok az :)
Szóval én mindenképpen a természetesre voksolok, ha meg nagyon fáj, EDA-t fogok kérni. Bár júniusig még ezen is van időm gondolkozni...
Én a második babámmal vagyok most terhes, és ez valahogy sokkal nehezebb mint az első terhességem.
természetes uton szültem 40. hétre, spontán minden érzéstelenités nélkül. nagyon nehéz volt, de megérte!
Most 1 hét mulva szülök, és szeretnék megint természetes uton szülni, bár tudom nem lesz könnyű!! De én semmiképen nem szeretnék császárral, tartok tőle, de ha azt mondja a doki, hogy másképpen nem megy, akkor muszáj!! Amugy ellenzem.
39 hetes mama
Annak,aki felháborodott azon az üzeneten,hogy azok a nők tiszteletet érdemelnek,akik természetes úton szülnek(nem én írtam,én az vagyok,aki leírta,hogí miért jobba babáknak a természetes szülés).
Szerintem úgy kell érteni,hogy maga az az ember érdemel tiszteletet,aki nem választ császárt(azért M.o.-on is van sok orvos,akit meg lehet kérni rá,hogy had válassz),hanem belevág a normál szülésbe.Azért pénzzel már sokminden megoldható,a kórházban,ahol szültem 5 ember is külön kérte,hogy had legyen császár,csak perkálni kellett...A szülésznő szerintem rájuk gondolt.
Hiszen ha hirtelen kompikáció miatt merül fel a császározás esélye,arról miért tehetne a szülő nő?
A szülés módjának szabad megválasztása a liberális és túl demokratizált fejlett társadalmak problémája. A választás lehetőségének felajánlása az orvosi műhibaperek megelőzésére szolgál elsősorban. Nem az anya és a baba érdekeit vesz figyelembe! Azt mondjuk nem tudom, hogy tájékoztatnak e a császármettszés következményeiről. Pl:: A már az első császármetttszés limitálja a további szülések számát és befejezési módját. Ott ahol mettszést ejtenek a méhen, heg képződik (mint minden seb után), így a következő terhességnél ha csak kis mértékben, de meg van az esélye a hegszétválásnak, ha méh túlságosan megnyúlik, vagy nagyobb igénybevételnek van kitéve. Ezt gondolom nem reklámozzák, mert az orvosknak az az érdekük, hogy az adott terhesség után az egészséges babát átadják az anyukának. Különbemn melyik orvos vagy kórház akar egy jó kis pert a nyakába?
Különben számtalan eset alpján ma már tisztán láthatjuk, hogy mindíg megbosszulta magát hosszú távon az, ha az ember eltért a természet rendjétől!
Elnézést kérek minden kismamától, aki valamiért a mesterséges megoldásra kényszerült, nme rájuk vonatkozik, de ma már Nugat Erópában császármettszés utána tápszer a baba táplálására. Ez nem természetes!
Rengeteg választ kaptál, s elég egyöntetűek.
Én nagyon fiatalon szültem, jócskán kiskorúként, de életem legszebb élménye volt. Voltak komplikációk (velem, nem a babával) így nem adták oda azonnal, utána is sokkal jobban véreztem, mint a szobatársak, de legszívesebben egész életemben 9-10 havonta csak szülnék.. Az semmihez sem fogható, s tényleg azonnal elfelejtessz minden fájdalmat.
Igaz, csak 6 órát vajúdtam, de büszke vagyok a fiamra és magamra is, hogy fájdalomcsillapító nélkül megcsináltuk.
Nem mindenben vagyok régimódi, de ha tehetném, itthon, csak a férjemmel szülném a tesókat, persze a baba érdeke, hogy ne így legyen...
Szép szülést kívánok!
Szia! Én is külföldön élek. Az elsö terhességemnél egy párszor lebegett a császár lehetösége a fejem felett. A baba csak késön fordult meg, aztán volt egy abcesszem is. De végül minden rendbe jött, s normális szülés elé néztem.
Nagyon boldogtalannak éreztem volna magam, ha nem próbálhattam volna meg!! Igaz 13 óra vajúdás után császár lett a dologból. A kisfiamat úgy vették ki, hogy véresre volt kaparva az arca, akárhogy is igyekezett, nem tudott beékelödni a feje a medencébe (szóval nem jött le). Én úgy gondolom, ö is nagyon szenvedett. Ja igen, s bár nem tervezett császár volt, ébren voltam (csak a férjem nem lehetett jelen), s megmutatták kétszer is a kisfiam.
Most újra terhes vagyok, megint normális úton próbálom a szülést. Bár engem nem kérdeztek, hogy hogyan szeretném. Sajnos elég sok vegyes érzés kavarog bennem emiatt, mert az elsö szülés élményei még itt vannak bennem...
Egy 25 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!