Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés utáni plusz kiló miért...

Szülés utáni plusz kiló miért nem megy le másnak?

Figyelt kérdés

Első babát szültem.

60kg keztem 100 lett belőle pedig nem zabáltam,annyit ettem mint előtte, csak olyan dolgokat amiket kívántam.

Baba 4.5kg jött világra, orvosok 3.2kg mondtak,

Most 4 hónapos a baba 75kg vagyok,egyre mennek le a kilók,pedig nem fogyókúrázok ugyanannyit eszek mint szülés előtt

Olvastam,hogy csak a méhlepény 8-10 kg

Magzatviz 3kg

Baba lett 4.5

De ez akkor is csak 17-20kg

Hogy jött rám 40kg

Hogy ment le eddig 25 ?

Azt mondta az orvosom,hogy olyan nem létezik,hogy szülés utáni plusz kiló, mert a belek az egész szervezet feljebb tolódik a baba miatt,amint kibújt a pici,szépen lassan fokozatosan vissza áll minden a helyére,szóval igazából amit "hiztál" az el is tűnik

Én is úgy veszem észre,hogy tényleg igaz amit a doki mondott,de akkor sok nő miért mondja,hogy rajtam maradt 15-20kg szüléskor ?

33N vagyok,nem fiatalon szültem

2021. júl. 23. 15:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
70%

Hát én nagyon irigylem azokat a kismamákat,anyukákat akiknek vissza áll minden. Sajnos én nem tartozok közéjük. 65kg voltam mikor terhes lettem,92kg mikor szültem. Tiszta víz voltam..

4200gramm volt a baba,de otthon már csak 68kg voltam pár napra. Ahogy a szoptatás abbamaradt visszahíztam 90kg-ra… :(

Semmit nem csináltam másképp,ugyanúgy ettem,mozogtam is. Visszamentem dolgozni ahol kilométereket sétáltam és hiába. Ennek már 10 éve és jelenleg is 88kg vagyok.. :(

Szerintem van akinek felborítja a dolgokat és lehet is benne valami,mert pl nálunk nem lett 2.baba sem.

2021. júl. 23. 18:32
 12/14 anonim ***** válasza:
54%
Szülés után 5 kgval kevesebb voltam mint amivel kezdtem. Szoptatás alatt jött rám 14 kg eddig a 1,5 év alatt. A hormonok vicceskednek, illetve ha visszafogtam az elején a szênhidrátot, csökkent a tej mennyisége. Ez van, majd leadom ha abbahagyja a szopizást.
2021. júl. 24. 02:36
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk nem értem, miért értetlenkedsz, mikor már 4 hónap eltelt a szülés óta neked és 15 kiló van rajtad.
2021. júl. 24. 09:03
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
alkati,dns és genetika függő,meg edzés és kajátol,szoptatástol
2021. júl. 24. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!